7 stvari, s katerimi je razhod s partnerjem še težji

Konec ljubezenske zgodbe je že tako težak, obstajajo pa dejanja, s katerimi še upočasnjujete celjenje srčnih ran.

19.1.2019 ob 5:12

zenska_ki_caka_sedi_na_stolu_in_gleda_ven_skozi_okno.jpg

Razhod ni nič kaj prijetna zadeva. Vse skupaj pa je še težje zaradi nekaterih dejanj, s katerimi si mnogi otežujejo prebolevanje konca intimne zveze. Čemu se morate, v kolikor se soočate s srčno bolečino izogniti, je za Insider povedala strokovnjakinja za razmerja Rori Sassoon.

Gibanju v istih družabnih krogih, kot bivši

Prijatelji neredko nevede otežujejo zadeve. Dlje, kot sta bila skupaj, širši je krog vajinih skupnih prijateljev. In nič ni bolj nadležnega, kot so njihove, na videz nedolžne pripombe v smislu: "Videl(a) sem Aleša. Tam in tam, s tem in tem (ali še huje, s to in to)."

Potem so tu še zabave, katere sta včasih obiskovala kot par, sedaj pa sta nanje povabljena vsak zase. Včasih je katero, v prid lažjemu prebolevanju razhoda, res bolje izpustiti.


Spremljanju njegovih objav na družabnem omrežju

Družabna omrežja so v tem primeru prava nočna mora. Sami veste, da ni dobro pregledovati njegovega profila, a včasih vas kar samo zanese nanj.

Preden kliknete na njegov Facebook ali Instagram pomislite še enkrat, če je res hočete vedeti, kaj se po novem z njim dogaja. V resnici bi bilo pametneje, da bi vsaj za nekaj časa pretrgali vse tovrstne povezave. 


Dvomu vase

Sicer je odvisno, kdo je predlagal razhod, a če je bil to on, niso redke misli v smislu, da nikoli več ne boste našli nekoga, ki bi ga tako ljubili kot ste ljubili bivšega in bi vam ljubezen vračal v tolikšni meri, kot nekdanji partner.

Dvom vase in v lepo prihodnost je povsem normalen in običajen občutek, le ne prepuščajte se mu predolgo. Dopovejte si, da se je razhod zgodil z razlogom, da sami kot človek niste nič manj vredni kot tedaj, ko sta bila še par in da se vam prav zaradi konca zveze odpirajo nove, nedvomno tudi lepše priložnosti.


Ohranjanju stikov z bivšim

Če mu boste še vedno pošiljali kratka sporočila, ga klicali ali se z njim celo dobivali, boste težje preboleli razhod. To je dejstvo. Zato je bolje, da vsaj dokler močna bolečina ne mine, pretrgata vse stike.

Morda bosta, ko bosta oba predelala vsa čustva, nekoč prijatelja, a takoj po razhodu si tega ne nadejajte. In ne razmišljajte o seksu z njim. Ker res nočete podaljšati vse agonije.


Zavračanju sestajanja z drugimi

Razmerja za tolažbo niso dobra ideja, a to ne pomeni, da se morate zapreti med štiri stene in objokovati svojo usodo.

Pojdite med ljudi, se družite, pogovarjajte, razširite krog znancev in prijateljev in ne ostanite ujeti v preteklosti. Ko boste spoznavali nove obraze, boste vse redkeje razmišljali o bivšem in kdo ve, morda bo med njimi tudi nekdo, s katerim boste nekoč osnovali nov odnos.


Shranjevanju njegovih daril

Če bodo povsod po stanovanju predmeti, ki vam jih je v boljših časih podaril, se boste ob pogledu nanje vsakič znova spomnili nanj.

To vam tedaj, ko prebolevate razhod, ne more biti v pomoč. Če so spominki dragoceni, jih pospravite v škatle in te izpred oči. Ni jih treba zavreči, a prav tako vam jih ni treba vsak dan gledati in ob njih obujati spomine.


Zavračanju priložnosti, da bi se počutili bolje

Prav je, da si po razhodu vzamete čas zase. A prav je tudi, da se tedaj družite z ljudmi, ki jih imate radi in imajo radi vas. Včasih potrebujete malo tolažbe sestre ali dobre prijateljice, včasih je dobro ob sebi imeti nekoga, ki vas je pripravljen poslušati in vam ponuditi ramo za tolažbo.

Zato se ne zapirajte vase in ne držite občutkov v sebi. Tisti, ki vas imajo radi, vas bodo radi poslušali, vam po svojih močeh pomagali in vas prepričali, da vas zagotovo čakajo boljši časi.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Unsplash

Preberite še: O seksu za eno noč: iskrene izpovedi moških in žensk ali pa Sedem moških napak v postelji, ki jih ženske ne odpuščamo

Priporočamo tudi: Razlogi, da spodaj srbi, a niso glivice


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)