8 jasnih znakov, ki ločujejo resne fante od nezrelih

Spoznaj, kaj jih ločuje in se tako zavaruj pred srčno bolečino.

30.12.2018 ob 5:20

fant_partner_zveza_postelja_ljubezen_odnos.jpg

Drži, še tako zagretega in zapeljivega, a hkrati izmuzljivega osvajalca lahko nekoč presune misel, da bi se vendarle že končno ustalil v resni zvezi. In na drugi strani še tako predan fant lahko zlomi tvoje srce. Je že tako, da v življenju skoraj ni zagotovil.

A vendar je, preden si sebe predstavljaš v beli obleki, pametno prepoznati ključne razlike med nekom, ki nima nobenega namena zapluti v miren pristan in onim, ki je pripravljen kupiti prstan. 

Kaj prvega najbolj očitno ločuje od drugega?

Prepričanost vase

Tisti, se je pripravljen vezati: prepričan je vase, pozna svojo vrednost in dobro ve, kaj lahko ponudi. Ni domišljav in zahteven, preprosto dobro se počuti v svoji koži.

Tisti, ki beži pred resno zvezo: je domišljav in prepričan, da so drugi primorani skrbeti za njegovo ugodje ter udobje. Vedno se primerja z ostalimi in jim zavida njihove uspehe ter dosežke. Za domišljavostjo pa se skriva negotovost vase in v svoje sposobnosti.

Odnos do žensk

Tisti, ki je pripravljen kupiti prstan: že davno je pozabil na razočaranje, ki ga je doživel ob srednješolski ljubezni ali bivšem dekletu. Na ženske gleda kot na sebi enakovredne in ceni tako svojo drago, kot druge pripadnice nežnejšega spola, kar jasno dokazuje z odnosom do njih. 

Tisti, ki beži pred resno zvezo: na pripadnice nežnejšega spola gleda kot na vir vseh njegovih težav ali kot na lastnino. Njegova nekdanja razmerja razvršča na lestvici od slabih do katastrofalnih, krivdo za to pripisuje svojim bivšim dekletom, do katerih še vedno goji zamere in je zato jezen ali negativno nastrojen do vsega ženskega sveta.

Tekmovalnost

Moški, ki se je pripravljen vezati: je tekmovalen, vendar v mejah zdravega razuma. Seveda bi rad napredoval v življenju, a se ne trudi za vsako ceno, da bi bil prav takšen ali boljši kot sosed, ki ima večjo hišo in lepši avto. Zadovoljen je s tistim, kar ima sam in z namenom, da bi bil uspešnejši, tekmuje le s seboj in s svojimi nekdanjimi dosežki. 

Moški, ki beži pred zavezo: tekmuje z vsemi in vsakomer. Vedno hoče biti najboljši, najuspešnejši, želi imeti tisto, kar imajo drugi in je za dosego svojih ciljev pripravljen pozabiti na moralne norme.

Soočanje s travmami iz preteklosti

Moški, ki obeta uspešno zvezo: brez dvoma je bil v življenju že razočaran. Seveda je imel zlomljeno srce. A zato ni zamorjen in morbiden. Zna iti naprej in korakati proti tistemu, kar ga čaka. Padci zanj niso porazi, temveč šola, s pomočjo katere si lahko obeta lepšo prihodnost. 

Moški, ki se ni pripravljen vezati: njegove težave so neizmerne, zanje so vedno krivi drugi, svoje spodrsljaje pripisuje vzgoji, načinu odraščanja in čemerkoli drugemu, samo sebi in svojemu obnašanju ne. 

Pogled na ljubezen

Moški, ki se je pripravljen vezati: hoče ljubiti in biti ljubljen. V izkazovanju čustev ne vidi nič slabega in brez zadrege pokaže, kaj v resnici čuti. Je samozavesten ter pripravljen tako dajati, kot sprejemati. 

Moški, ki beži pred zvezo: nima težav s sprejemanjem, noče pa se razdajati. Čustev ne zna ali noče izražati, saj je prepričan, da ta razkrivajo njegovo šibkost in mu kratijo možatost. V resnici se boji ljubiti.

Spopadanje s težavami

Moški, ki se je pripravljen vezati: ve, da življenje prinaša tudi težave, se pred njimi ne umika, ne beži in jih skuša reševati. Pa naj gre za njegove osebne, poklicne ali težave v zvezi. Z njimi se sooča in jih bolj ali manj uspešno premaguje. 

Moški, ki se ni pripravljen vezati: besede trud ni v njegovem besednjaku in truda ni v njegovih dejanjih. Takoj, ko ne gre vse po njegovih načrtih, dvigne roke ali si pred nevšečnostmi zatiska oči. Pometanje pod preprogo in ignoriranje težav je zanj edini način spopadanja z njimi.

Pogled v prihodnost

Moški, ki se je pripravljen vezati: o prihodnosti ima vsaj okvirni načrt in o njem brez težav govori z vsemi, ki jih ti plani vključujejo. Seveda na prvem mestu s svojo drago. 

Moški, ki se ni pripravljen vezati: pri njemu se nikoli ne ve. Živi z danes na jutri, brez načrta in pogleda v prihodnost. Četudi ima natančno izdelan karierni plan, se z osebnim res ne obremenjuje.

Kaj lahko ponudi

Moški, ki obeta skupno prihodnost: ve, kaj lahko ponudi, verjame vase in v svoje sposobnosti ter vrline in priznava tudi manj lepe plati osebnosti. Zaveda se svoje vrednosti in ceni sebe prav tako, kot ceni sočloveka.

Moški, ki se ni pripravljen vezati: lahko se podcenjuje ali precenjuje. Lahko je domišljav ali negotov. V resnici pa še sam ne ve, kaj lahko v razmerju ponudi ali je preveč egoističen, da bi o tem sploh razmišljal.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Ni najbolj obdarjen? To je najboljša poza za vaju (penetracija je tako najgloblja) ali pa Poklici, kjer se službene zabave najpogosteje končajo s seksom

Priporočamo tudi: 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)