7 preroških vprašanj (z odgovori!), ki razkrivajo prihodnost vajine zveze

Da bi preverili, ali lahko vajina zveza traja, odgovorite na sedem preprostih vprašanj.

24.7.2022 ob 9:06 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

7 preroških vprašanj (z odgovori!), ki razkrivajo prihodnost vajine zveze

V fazi zaljubljenosti je zlahka spregledati resnično naravo razmerja in objektivno presoditi, ali se zvezi napoveduje uspeh ali je obsojena na propad.

Če bi se radi prepričali, kaj se obeta vajini, iskreno odgovorite na sedem vprašanj. Če boste nanje podali pozitivne odgovore, sta na dobri poti.

Sva se pripravljena včasih drug za drugega tudi žrtvovati?

Ena najpomembnejših sestavin trajne in stabilne zveze je dejstvo, da sta partnerja drug ob drugem pripravljena vztrajati ne glede na to, kaj jima nameni življenje.

S tem si zagotovita varnost in občutek sprejetosti, prvi pogoj temu pa je pripravljenost žrtvovati zlasti čas in pozornost sočloveku tedaj, ko potrebuje podporo, tolažbo in razumevanje ter drugi: občasno pozabljanje zgolj lastnih interesov in želja.

Res je, da se občutek varnosti pojavi počasi, a že kmalu na začetku razmerja se izkaže, koliko je zanj vsak posameznik pripravljen žrtvovati.

Lahko z njim delim čisto vse?

V fazi zmenkov se vsak hoče prikazati v kar najlepši in najprijetnejši luči, tisto manj lepo pa bolj ali manj spretno prikriva.

A dejstvo je, da imamo ljudje dve plati. Na tej točki se je treba vprašati, če ste svojo manj lepo res pripravljeni pokazati človeku, s katerim si obetate resnejšo zvezo, če ste mu pripravljeni zaupati čisto vse, če ste z njim pripravljeni deliti čustva, načrte, želje, potrebe.

Pred nekom, s katerim nameravate živeti, ne bi smeli skrivati ničesar in če te tendence nima noben od vaju, potem imata lepe možnosti.

Me zna pomiriti in potolažiti?

Ob osebi, ki naj bi igrala partnersko vlogo, bi se morali počutiti prijetno. Vendar ne le tedaj, ko je čas za veselje in zabavo, nasprotno, ti občutki so še pomembnejši takrat, ko se življenje ne odvija po načrtih.

Vas v takšnih trenutkih s svojo prisotnostjo pomiri, z besedami potolaži in vam z dejanji izkazuje podpro. Pozitivni odgovori na ta vprašanja so dobra popotnica, negativni, na drugi strani, žal ne.

Je vključen v moje dolgoročne načrte?

Mnoge zveze so že vnaprej obsojene na propad, saj imata partnerja povsem različne poglede na prihodnost. En bi raje živel na vasi, drugi v mestu. En mirno družinsko življenje, drugi najbolj ceni adrenalin in spremembe.

Ne glede na to, kakšne so vaše prioritete, če se vidite, kako se jima približujeta skupaj, je to odlično. Če že v začetni fazi prihaja do velikih razhajanj in izbranca ali izbranko nikakor ne morete umestiti v sliko o prihodnosti, je nesmiselno vztrajati.

Se res dobro poznava?

Ni treba, da bi drug za drugega do potankosti vedela, kaj vse sta v preteklosti že doživela, pomembno pa je, da poznata ključne dogodke življenja in družinsko ozadje, iz katerega izhajata.

To je namreč osnova za vrednote, ki sta jih osvajala skozi odraščanje, za način življenja in razmišljanja, v končni fazi tudi za osebnost, kakršna se je na podlagi teh oblikovala.

In če tega ne poznata, bosta le težko osnovala skupno življenjsko pot.

Lahko spregledam partnerjeve napake?

Upravičena kritika je neizbežna, a treba je poznati mejo, čez katero kritiziranje ne sme. Kar pomeni, da je treba znati nekatere manj lepe lastnost in napake spregledati.

Če to zmoreta oba, super, če ne, bo kritika na dolgi rok usodna za vajin odnos.

Se lahko iskreno veselim njegovega uspeha?

Še zadnja pomembna postavka: zavist nima v zdravem razmerju česa iskati. Biti zavisten pomeni partnerju ne privoščiti uspeha in dosežkov, kar vodi v stalno tekmovalnost in s tem v nezdrav odnos.

Se torej lahko iskreno veselite partnerjevih dosežkov in jih proslavljate z njim? Se veselite njegovih velikih in malih dosežkov ter mu jih iskreno privoščite?

Če lahko na ta vprašanja brez zadržkov odgovorite z da, ste partner, ki ve, kaj v odnosu resnično šteje. In če z da nanje lahko iskreno odgovori kandidat za življenjskega sopotnika, imata dobro osnovo za uspeh.

Povzeto po portalu Your Tango

Preberite še: Deset dokazov, da ste vi težava v zvezi

Morda vas zanima tudi: 30 neprecenljivih nasvetov za zmenke (želeli si boste, da bi jih poznali prej)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)