7 osnovnih (a prepogosto pozabljenih) nasvetov za boljši seks

Na prvi pogled so nekateri nasveti tako očitni, da večina parov nanje pozabi in s tem škoduje svojemu intimnemu odnosu.

30.11.2018 ob 5:39

par_seksi_postelja_objem_micna.jpg

Tokrat se vračamo k osnovam. Kajti v poplavi vseh nasvetov, ki obljubljajo boljši seks in uspešnejšo zvezo, veliko parov pozabi na tisto, kar je v resnici ključno. Med drugim na nasvete, ki so na prvi pogled povsem očitni, a prav zato velikokrat spregledani. Katere bi moral upoštevati čisto vsak par, je za Cosmpolitan spomnila seksologinja Anabelle Knight.

Vedite, da so možgani najpomembnejši spolni organ

"Najboljši seks je tisti, pri katerem je prisotna globoka povezava s partnerjem," opominja Knightova in dodaja: "Skoraj polovica žensk (48 odstotkov) in 39 odstotkov moških meni, da je najpomembnejši dejavnik pri doseganju spolnega zadovoljstva ljubezen, je dokazala raziskava spletnega portala Lovehoney. In ta se začne v možganih.

Kadar ste spolnosti predani z mislimi, srcem in telesom je veliko boljša, kot kadar gre zgolj za telesno dejanje. Saj ste v prvem primeru sproščeni in ljubimcu zaupate." 

Komunikacija je zelo pomembna

"Torej, srečali ste posebno osebo, vanjo ste noro zaljubljeni, a seks ni ravno čudovit. Edina pot do boljšega je, da to poveste," pojasnjuje seksologinja.

Ključno je, da so pred, med in po spolnem odnosu odprti vsi komunikacijski kanali. Naj vas ne bo strah povedati ali pokazati, kaj vam je všeč in česa ne marate. Povejte, kaj vas vzburja in dovolite to povedati drugi strani. 

Raznolikost je zabavna

"Če bi se vsak dan gostili z istimi jedmi, bi se jih kmalu naveličali. Ne glede na to, kako jih obožujete. In pri seksu je zgodba enaka. Vse preveč parov se ujame v rutino, saj pozabljajo na to, da je treba tudi med rjuhe spustiti pestrost ter raznolikost. Seks zato postane dolgočasen, predvidljiv ter ne prinaša več pričakovanih užitkov," opozarja Anabelle.

In rešitev? "Popestrita zadeve, dovolita si premikati meje, uporabljata igračke, zaupajta si fantazije, ljubita se izven spalnice, okušajta jutranji, namesto vselej večernega seksa," predlaga. V kolikor bosta uspela zadeve začiniti in jih popestriti, bo seks takšen, da bo v zadovoljstvo obema.

Ne pričakujta vedno presežkov

Le redki so pari, pri katerih je seks čisto vsakič odličen. Praviloma je ta včasih povprečen, včasih tudi slab in včasih vodi v ognjemet

Celo pari, ki se lahko pohvalijo z izjemnim svojim spolnim življenjem priznavajo, da so v povprečju trije spolni akti od desetih res fenomenalni. In zato te cenijo toliko bolj.

Izkoristite spolne igračke

Mit, da večina žensk lahko orgazem doseže zgolj s penetracijo, je en najbolj razširjenih in hkrati škodljivih. "Večina žensk orgazma ne more doživeti le ob penetraciji. Sedem od desetih pripadnic močnejšega spola zanj potrebuje dodatno stimulacijo klitorisa. In prav v tem tiči odgovor na vprašanje, zakaj moški v povprečju trikrat pogosteje kot ženske doživljajo vrhunce," pojasnjuje Knihgtova.

Kar pomeni, da so različne stimulacije, ki jih omogočajo spolne igračke, dobrodošle. Z njimi je mogoče povečati možnost za doživljanje orgazmov. Te niso konkurenca ljubimcu, temveč pripomočki, ki lahko obema pričarajo nepozabno spolno doživetje in jih zato ne bi smeli zavračati.

Poljubi so ključ

"Veliko parov podcenjuje pomen poljubov, kar je škoda, saj so prav ti temeljni kamen za grajenje intimnosti ter pomembno dejanje predigre. Z jezikom, brez jezika, romantični poljubi, strastno srečanje ustnic, nežno sprehajanje po telesu. Vse, kar je povezano s poljubi omogoča rezultat, ki ga pričakujeta oba," je prepričana seksologinja.

Bolj, kot je vlažno, bolje je

Lubrikanti oplemenitijo vsak seks. "Zmotno je prepričanje, da mlajše ženske lubrikanta ne potrebujejo in če ga, da je z njimi nekaj narobe. Lubrkanti so vedno dobrodošli. Z njimi je seks zabavnejši, prijetnejši, saj zagotavljajo dodatno vlažnost, ki je ni nikoli preveč, znižujejo draženje in prikličejo povsem nove občutke. Lubrkanti sprostijo misli in telo ter tako pripeljejo do nepozabnih užitkov. Tudi tedaj, ko je naravne vlažnosti na ključnih delih telesa povsem dovolj," pogost stereotip razbija seksologinja.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kaj storiti, ko smo v razmerju, a se zaljubimo v nekoga drugega? ali pa Seks med menstruacijo? Absolutno za!

Priporočamo tudi: Horoskop: 4 znaki, ki jim najpogosteje uspe osnovati trajno zvezo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)