5 zanesljivih poti do več seksa v partnerskem odnosu

Obstajajo zanesljive poti, ki bodo iz spalnice vsakega para pregnale že pregovorno mrtvilo.

19.11.2018 ob 9:36

spalnica_par_postelja_micna.jpg

Na začetku so se kresale iskre. Seks ob vsaki priložnosti, seks na hitro pred službo, pod prho ali na stranišču lokala in dolga razvajanja v nedeljskih jutrih. Le težko ste si tedaj predstavljali, da ta vročica ne bo trajala večno.

A zgodilo se je tudi vam … v spalnico se je prikradlo zatišje in zdi se vam skrajni čas, da ukrepate. Kajti, spolnost je vendarle ena ključnih sestavin zakona, dokaz povezave, intimnosti, ljubezni in tudi način sproščanja.

Če ste torej zatrdno odločeni, da boste zadeve vrnili na nekdanje tirnice, ostanite pri tej nameri. In skupaj z dragim v petih korakih, ki jih priporoča Your Tango, oživita spolno življenje. Ne bo vama žal.

Pojdita k zdravniku

Kdaj sta nazadnje opravila temeljit zdravniški pregled? Oba bi morala redno obiskovati zdravnika, saj veliko zdravstvenih stanj negativno vpliva na libido. Tudi tista, ki na prvi pogled z njim nimajo nobene povezave: visok krvni tlak, tesnoba, težave s ščitnico denimo vplivajo na spolno moč.

Opravita tudi temeljit pregled krvi in preverita stanje vajinih hormonov. Po tridesetem letu v moškem telesu začne padati količina testosterona, hormonske spremembe pri ženskah so še bolj zapletene. Zlasti, če se bližate menopavzi, v vseh obdobjih življenja pa je za zdravo spolno življenje ključno pravilno razmerje med estrogenom, testosteronom in progesteronom.

Ne pozabita na zdravje zob in dlesni. Kot poroča britansko stomatološko združenje, imajo štirje od petih moških, ki jih muči erektilna disfunkcija, nezdrave dlesni.
Številne težave z zdravjem, večje ali manjše, se odražajo na spolnem poželenju.

V posteljo se odpravita skupaj

Včasih je neusklajen urnik tisti, ki je kriv za zakon brez seksa. Da, res je mamljiva ideja, da bi vi potem, ko gre on spat, še malo brali ali pogledali še eno epizodo serije. Prav tako je zanj privlačna misel, da bi tedaj, ko spite vi, pogledal elektronsko pošto.

A prav s tem škodujeta vajinemu seksualnemu življenju in intimni povezavi. Temu v prid bi se morala k počitku odpravljati istočasno in ta takšen način uskladiti ritma vajinih teles, kar je en od pogojev za več seksa.

Kaj bo še boljše: v posteljo se odpravita gola. Tesen stik kože bo spodbudil živčne končiče in pripeljal do vzburjenja, ki sta ga čutila na začetku zakona. Tudi če torej niste utrujeni, se mu pridružite, pa čeprav se v postelji samo pogovarjata. Ali če utrujena hitro zaspita. Pomanjkanje spanja prav tako negativno vpliva na libido, saj se ob njem v telesu moških in žensk tvori premalo spolnih hormonov. Če bosta torej en večer zaspala v objemu, bosta naslednji dan spočita, kar bosta lahko izkoristila spolnemu življenju v prid.

Znojita se skupaj

Fizična aktivnost je pomembna za dobro zdravje. Psihično in fizično. Pa ste vedeli, da skupna vadba prav posebej pozitivno vpliva na spolno življenje para?

Kajti če vadita skupaj, skupaj preživljata več časa ter tako krepita intimno vez in poželenje. Priznajte, opazovati partnerja, ko mu s čela tečejo kapljice znoja, hitreje diha in ima pospešen srčni utrip, je več kot mamljivo.

Hkrati med vadbo kri po telesu teče hitreje, več je pride tudi v intimne organe in tako preprečuje težave z erektilno disfunkcijo. Kot so zapisali v publikaciji Journal of Clinical Hypertension  imajo moški, ki redno vadijo, boljše in trajnejše erekcije v primerjavi z onimi, ki ne.

Tu so še endorfini, ki se med telesno aktivnostjo sproščajo ter pozitivno vplivajo na libido. Torej ne samo, da bosta s skupno vadbo srečnejša in manj napeta, višje bo tudi vajino poželenje in boljša izvedba.

Naučite se obvladovati stres

Ste preobremenjeni na delu in doma? Imate denarne skrbi? Vas skrbijo vaši bolni starši? Skratka, vselej ste pod stresom. Prav stres pa je en največjih sovražnikov libida in s tem kvalitetnega spolnega življenja.

Res je, da se vseh sprožilcev napetosti ne morete znebiti, lahko pa se naučite napetost obvladovati. En od načinov je že redna vadba, drugi organizacija urnika: črtajte obveznosti, ki niso nujne ter si dovolite zadihati. In se spoznajte z jogo ali meditacijo, ki prav tako učinkovito blažita stres.

Za konec pa še to: dela ne nosite domov in skrbi pustite v pisarni. Res je, ob zahtevnih zadolžitvah je to težko, a ne nemogoče. Stalno razmišljanje o projektih vpliva na dogajanje v spalnici, obvladovanje stresa pa bo na vašo spolno življenje zagotovo imelo pozitiven vpliv.

Načrtujte seks

Možgani so najmočnejši spolni organ. Zato, če želite več seksa, zaposlite svoje možgane. Včasih je odločitev, da boste glede spolnosti nekaj korenito spremenili dovolj, da se zadeve začno odvijati na bolje. Odločitev, da boste seksali, je lahko tista, ki prinese pozitivno spremembo. Postavljanje spolnih aktivnosti na prvo mesto prav tako. Torej: načrtuja vroče dejanje. Določita dan, ki bo namenjen temu.

Morda ni slišati romantično, a misel, pričakovanje in vznemirjenje bodo, ko bosta končno uresničili načrt, poskrbeli za dosego cilja. Načrtovanje seksa pripomore k boljšemu spolnemu življenju. Dokazano. Zakaj ga torej ne bi umestili na koledar tako, kot jutranji sestanek in popoldanski trening otrok. Saj ti niso pomembnejši od vajinega spolnega življenja, kajne?

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Večja vagina, čuden vonj in druge neobičajne posledice seksa ali pa Ja, prosim! 4 poze za daljši seks.

Priporočamo tudi: Vroče: 5 igračk za neverjetne orgazme


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)