5 stavkov, ki jih ne govori osebi, ki je samska

Še tako dobronamerni nasveti o tem, kako najti ljubezen, lahko samske prizadenejo.

25.9.2018 ob 4:02

shutterstock_147347660-bg.jpg

1 "Ne bodi tako izbirčna". Človek je izbirčen že po naravi, kako naj ne bo, ko si išče partnerja? Nekateri imajo pač začrtano sliko človeka, ki si ga želijo, zakaj bi znižali kriterije? Kljub temu pa je pomembno, da se samski odprejo tudi za stvari, ki jih ne poznajo, sploh ko čas teče in popolnega ljubimca ni od nikoder.

2 "Zgani se". Ljudje iščejo partnerja na tisoč različnih načinov, nekateri tudi tako, da preprosto čakajo, da jih ljubezen najde sama, in upajo, da bo to že jutri. Naj so še tako pasivni, upanje zanje ostaja in umira zadnje, zato jim ne prigovarjajte, naj nehajo upati, raje se pridružite njihovim sanjam. Vedno pa jih lahko spodbujate k večji aktivnosti.

3 "Ozri se po internetu". Čeprav je danes spoznavanje potencialnih partnerjev prek medmrežja nekaj povsem običajnega, nekateri še vedno gledajo na stvari z nezaupanjem, zato je treba biti pri takšnih nasvetih previden. Razmislite, ali je vaš samski prijatelj sploh navdušen nad tovrstnim navezovanjem stikov, saj si ne želite, da bi se počutil kot obupanec, ki mu lahko uspe le v virtualnem svetu.

4 "Bolj se moraš potruditi". Lepše se obleci, bodi bolj zapeljiva, koketiraj, shujšaj in podobni nasveti, ki naj bi prinesli srečo pri iskanju ljubezni, so skoraj ponižujoči za samske, saj jim naravnost sporočajo, da niso dovolj dobri takšni, kot so, ampak bi se morali spremeniti, da bi privlačili druge.

5 "Naj ti nekoga predstavim". Srečni pari, prijatelji in celo starši samskih imajo pogosto potrebo po tem, da se vmešajo kot ljubezenski posredniki, saj domnevajo, da bi lahko bolje ocenili, kdo je primeren partner za samskega človeka. To je lahko prikupno, lahko pa povsem zgrešeno, saj nihče noče o sebi misliti, da ne ve, kaj oziroma koga hoče.

Avtor: S. N.
Foto: Shutterstock

Preberite še: "Bila sem ljubica in to sem se iz tega naučila" (resnična izpoved) ali pa Samski? 6 zlatih nasvetov, da bo vaša naslednja zveza uspešna


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)