13 neobičajnih stvari, ki vzburjajo moške

Zagotovo boste na seznamu stvari, ki spodbudijo močnejši spol, našli veliko presenečenj.

27.7.2019 ob 4:10

jagoda_vzburjenje_eroticno_micna.jpg

Obstajajo očitni spodbujevalci strasti in obstajajo takšni, ki jih nihče ne bi povezal s spolnostjo, a imajo na moške izjemen učinek v smislu višjega libida ter spolnega poželenja.

Pisano množico neobičajnih so zbrali na portalu Womans day.

Spontanost

Nekaj je v sproščenem, neobremenjenem pristopu, v spontanosti in v razigranosti. Ženska, ki premore te lastnosti in jih izraža z igrivim pogledom na svet, zagotovo v svojem junaku prebudi poredne misli.

Ranljivost

Ranljivost v resnici ni šibkost, temveč v smislu poželenja predstavlja veliko prednost. Ne glede na to, kako močni in sposobni ste, mu kdaj pokažite tudi svojo ranljivo plat. Ta je zanj lahko močan afrodiziak.

Pomoč drugim

Dokazano je, da ženske privlačijo moški, ki so drugim vedno pripravljeni pomagati. In dokazano je, da so tudi v moških očeh ženske, ki nesebično ponudijo roko, seksi ter poželjive.

Rdeča barva

Rdeča je od nekdaj barva strasti in ljubezni. Upravičeno, kajti kot so zapisali v publikaciji Journal of Personality and Social Psychology, se moškim res zdijo najatraktivnejše dame, ki so odete v rdeče odtenke, za kar je po mnenju strokovnjakov kriva biologija: tako samice drugih primatov kot ženske med vzburjenjem zardijo. Tu je še dejstvo, da dobi koža bolj rdeč odtenek med ovulacijo ter s tem opozarja na plodne dneve.

seksi_rdeca_micna.jpg

Čas samo zanj

Na začetku razmerja tega sicer ne bo pogrešal, a ko se zveza umiri, še kako ceni čas, ki ga namenite samo njemu: ko skupaj večerjata, bereta v postelji ali objeta sedita na kavču. Intima, ki tedaj preplavi njegovo telo prebudi tudi seksi občutke.

Skrivalnice

Moški so vizualna bitja in pogled na žensko telo v njih vedno prebudi poželenje. Še bolj pa, če vas lahko opazuje naskrivaj: kako se preoblačite v spalnici ali na golo kožo nanašate losjon v kopalnici. V njegovih mislih in očeh je to neprecenljivo, zato pustite malo priprta vrata. Naj ne ve, da veste …

Ujemajoče se spodnje perilo

Preprosto, ker mu z njim brez besed sporočate, da se ste se uredili posebej zanj.

moski_zenska_seksi_nogavice_micna.jpg

Vonj po bučni piti

Pozabite na parfume in druge dišave ter mu specite bučno pito in ji dodajte malo arome sivke. Ob tem vonju se poveča dotok krvi v moški spolni organ. Zakaj? Ker ga on povezuje z nečim prijetnim in sproščujočim.

Strah

Strah kot afrodiziak? Očitno da. Kadar misli in telo prevzame strah, se v organizmu sprožijo enaki procesi, kot med vzburjenjem: hitrejše dihanje, pospešeno bitje srca in boljši krvni pretok. Tudi v spolne organe.

Dolge, lepo oblikovane roke

Na univerzi New South Wales v Sydneyu so moškim prostovoljcem pokazali več fotografij žensk, oni pa so praviloma kot najprivlačnejše označili tiste z daljšimi in lepo oblikovanimi mišičastimi rokami. Ker so si ob pogledu nanje podzavestno nadejali najboljših objemov.

Smeh

Nasmeh je vreden več kot tisoč besed, zagotovo pa vedno zmaga zveneč sproščen smeh. Na univerzi Basel v Švici so namreč dokazali, da moške ta znatno vzburja. Ker jih spominja na zvoke, ki iz njenega grla prihajajo tedaj, ko jo on pelje proti orgazmu.

zenska_smeh_micna.jpg

Polni boki in stegna

Najprivlačnejša je v moških očeh ženska postava, ki spominja na peščeno uro. Takšna nakazuje na plodnost in jim obljublja zdrave potomce.

Seksi igračke

"Velikokrat so ženske v zadregi, kar zadeva uporabo spolnih igračk in jih raje skrivajo pred dragim, a prav ti pripomočki slednje že s pogledom nanje vzburjajo," je povedala seksologinja Sue W. Goldstein in dodala, da je učinek še večji, kadar je njemu dano njo med igro z njimi opazovati. Kajti obožuje njen užitek, pa če je zanj zaslužen ali ne.

Avtorica: M. FL.
Foto: Gettyimages

Priporočamo tudi: Kako ste lahko še bolj privlačni Ali pa: To je ključna lastnost žensk, ki se jih moški bojijo

Preberite še: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)