9 dejanj, ki so še kako seksi (a niso seks!)

Da je intima veliko več kot penetracija dokazujejo dejanja, ki so še kako seksi, čeprav niso seks.

18.3.2019 ob 4:50

par_postelja_pogovor_micna.jpg

Večina ob besedah intima, spolnost, seks in podobnih pomisli na penetracijo. A v resnici obstajajo druge, še kako seksi in intimne geste, ki z njo nimajo nič skupnega.

Poglejte nekaj idej portala Your tango za seksi, vroča dejanja, s katerimi lahko popestrita vajino spolno življenje.

Skupna masturbacija

"Masturbacija drug ob drugem ni le erotično, seksi dejanje, temveč je tudi neke vrste poduk o tem, kako se dotikati telesa. Svojega in njegovega," meni spolna terapevtka Vanessa Marin.

Konec koncev nihče svojega telesa ne pozna bolje, kot vsak sam in ko vidite, kako se proti orgazmu pelje on, osvajate neprecenljiva znanja, ki jih boste nekoč lahko s pridom uporabili. Ter nato obratno.


Namenita si noč za razvajanje

Izberita večer, ko boste vi razvajali njega. V neseksualnem smislu. Tako boste ustregli njegovim željam in poskrbeli za njegovo maksimalno ugodje. Ter seveda naslednjega, ko boste na vrsti za razvajanje vi.

Morda bosta na takšen način spoznala nekatere skrite želje, ki prav zaradi seksa nikoli niso prišle na plano.


Igrajta se s pogosto spregledanimi deli telesa

Spolna terapevtka Lola Jean ima prav poseben izziv: en od vaju naj se uleže na posteljo, drugi pa naj se z nežnimi dotiki sprehaja po njegovem telesu in se zlasti posveti kotičkom, ki sicer ostanejo spregledani.

Tisti, ki razvaja, naj bo pozoren na partnerjeve verbalne in neverbalne izraze ugodja ter se ravna po njih. Zanimiva izkušnja, s katero bosta spoznala mnogo spregledanih erogenih točk.


Zrita si v oči

Dolgo zrenje iz oči v oči je ena osnovnih sestavin tantričnega seksa, ki vzpostavlja globoko čustveno povezavo.

"Brez besed in dotikov omogočata stik, ki gradi intimo. In čeprav vama bo spočetka morda nerodno, vztrajata in izkoristita moč tako preprostega dejanja, kot je globok pogled v oči," svetuje Jeanova.


Berita si erotična dela

En bere, en posluša. Seksi besede in podrobni opisi iz erotičnih del prinašajo prav tolikšno zadovoljstvo, kot seks sam. Vsekakor dejanje, ki odnos in spolnost povzdigne na novo, še neznano dimenzijo.


Uporabite vibrator

Vibrator ni namenjen samo masturbaciji, prav tako je dobrodošel pri stimulaciji in razvajanju partnerja.

Sprehajajte se z njim po njegovem telesu, polagajte ga na različne dele in ga presenetite v pozitivnem smislu, čeprav sprva morda ne bo ravno navdušen nad idejo. Ter nato poskrbite, da vam uslugo vrne.


Igrajta vloge

Igranje vlog je ena najbolj seksi in erotičnih igric, kar si jih lahko privoščita. Kaj bo vajin oder: dom, lokal, hotelska soba ali kaj drugega, je vajina izbira. Prav tako kot tudi to, v kaj se bosta prelevila.

Pomembno je le, da se prepustita domišljiji in za nekaj uric postaneta čisto drugi osebi.


Namenita si erotično masažo

Masaža po naporenem dnevu še kako prija. A tokrat si namesto sprostitvene, privoščita erotično. "Moč dotika je neprecenljiva. Moč rok na telesu je velikokrat spregledana in prav z erotično masažo je mogoče prebuditi najbolj skrite želje in strasti.

Zato: masažno olje, dišeče sveče, mehka glasba, skratka vse, kar bo ustvarilo pravo vzdušje in prebudilo skrite občutke. Najprej pri enem in nato še pri drugem," svetuje terapevtka Jess O’Reilly.


Pogovarjajta se o seksu

Pogovor o seksu je še ena od poti do boljšega spolnega življenja. Povejte, kaj vam je v njegovem objemu všeč, kaj vam ni, česa si želite, kakšne so vaše fantazije, kako se počutite med in po orgazmu ter poslušajte njega.

Skratka, nešteto je seksualnih tem, o katerih ni dobro molčati, saj prav komunikacija o seksu pripomore k boljšemu intimnemu aktu in razmerju na sploh.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kako si ženska sama pričara popolno spolno doživetje ali pa To je ključna lastnost žensk, ki se jih moških bojijo

Priporočamo tudi: S takim moškim se raje ne poročite


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)