12 stvari, ki jih v razmerju ne prenaša nobena močna ženska

Tisti, ki želi biti ljubljen, mora najprej ljubiti sebe in močne ženske to dobro vedo.

5.3.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

12 stvari, ki jih v razmerju ne prenaša nobena močna ženska

Biti v kvalitetni zvezi pomeni gojiti ljubezen do drugega in hkrati ohraniti ljubezen do sebe. Močne ženske se tega dobro zavedajo in zato določenih stvari v razmerju ne prenašajo. Česa vse, pa niza Thoughtcatalog.

Izgovorov

Se zgodi, da enkrat, dvakrat, trikrat pride kaj vmes in se načrti podrejo. A stalnih izgovorov, izmotavanj in opravičevanj za neizpolnjevanje obljub nobena močna ženska ne bo dolgo prenašala. Ona zna sprejeti opravičilo, zna pa tudi postaviti mejo, ko je opravičil dovolj.

Nespoštovanja

Močne ženske spoštujejo sebe in spoštujejo druge. Zato nespoštovanja ne tolerirajo. Ignoriranje, kadar govorijo, zanemarjanje njihovih pričakovanj in želja, celo nesramnost so dejanja, ki jih nobena ne bo prav dolgo trpela.

Nadzora

Neodvisnost je nekaj, čemur se nobena močna ženska ni pripravljena odpovedati za nobeno ceno. Zato nadzor, pa naj bo v smislu kaj reči, kaj obleči, s kom se družiti ali kaj početi, v razmerju z eno od njih nikoli ne pride v poštev.

 

Laži

Poštenost in odkritost sta še dve vrlini, ki sta v svetu močnih žensk neprecenljivi. Za laži zato v razmerju z njimi ni prostora, ne glede na to, s kakšnim razlogom in namenom so podane. Kajti laži podrejo zaupanje, brez zaupanja pa ni mogoče zgraditi trdnega odnosa.

Varanja

Varanje s seboj prinese nezaupanje, nakazuje na nespoštovanje in vključuje veliko laži. Torej je odveč dodatno pojasnjevati, zakaj varanja nobena močna ženska ne dopušča.

Pomanjkanja podpore

Kljub temu, da so močne ženske samostojne in neodvisne, od partnerja pričakujejo podporo in razumevanje. Če tega v zvezi ni, jo brez pomisleka kmalu končajo.

Manipulacije

Močne ženske ne nasedajo manipulaciji. Na srečo jo hitro prepoznajo in zaključijo skupno zgodbo z nekom, ki skuša z njimi manipulirati.

Ljubosumja

Ljubosumje je znak negotovosti vase, pomanjkanja zaupanja in vodi v nadzor. Zato močne ženske nikoli ne pristanejo na trajen odnos z ljubosumnim partnerjem.

Neprijaznosti

Tudi neprijaznost, nesramnost in pokroviteljstvo so znaki negotovosti vase. Kar pomeni, da močna ženska neprijaznosti za nobeno ceno ne bi tolerirala. Ne zgolj v odnosu do nje, temveč v odnosu do vseh, s katerimi partner prihaja v stik.

Čustvene zlorabe

Nihče ne želi, da bi se kdor koli do njega grdo obnašal, ga čustveno izsiljeval in tudi poniževal. Močna ženska zato ob najmanjšem sumu na čustveno zlorabo zaključi zgodbo in prepreči, da bi se nezdrav odnos razrastel čez vse meje.

Zanemarjanja

Ker so močne ženske prepričane, da si zaslužijo pozornost, iz odnosa, kjer je ni in se počutijo zapostavljene ter zanemarjene, kaj hitro odkorakajo.

Očitkov in obtoževanja

Močne ženske niso popolne. Tako kot vsak, tudi one počnejo napake, na katerih se učijo, se znajo opravičiti in naslednjič ravnati drugače. Zato ne potrebujejo nikogar, ki bi jih obtoževal in jim očital za strojene stvari. Same so dovolj kritične do sebe in moškemu, ki tega ne more razumeti, obrnejo hrbet.

Preberite še: Šest toksičnih navad, ki uničijo vsako razmerje

Morda vas zanima tudi: Šest vrst napornih razmerji, v katerih ne boste srečni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)