12 krutih resnic o ljubezni, ki praviloma ostanejo zamolčane

Nekatere, zlasti manj lepe resnice o razmerju in ljubezni, večina modro zamolči.

23.12.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

12 krutih resnic o ljubezni, ki praviloma ostanejo zamolčane

O medosebnih odnosih, razmerjih, ljubezni, zakonu je veliko znanega, prav toliko pa ostaja tudi skritega. Zlasti o manj prijaznih dejstvih namreč nihče ne govori prav rad. A ker informaciji in spoznanj ni nikoli preveč, je Thouhgtcatalog nanizal 12 krutih resnic o ljubezni. Seznanjeni z njimi boste nanje pripravljeni in jih, če bo volja, tudi premagali.

Občutkov ni mogoče izsiliti

Vseeno je, kako močno vam je nekdo všeč, kako zaljubljeni ste vanj in kako prepričani ste, da brez njega ne morete živeti, če vam on čustev ne vrača, tega ne boste mogli spremeniti. Ne glede na to, kako bi se trudili in kaj bi počeli.

Svoje občutke dobro poznate

Res pa je, da jih včasih zanikate ter sebe prepričujete, da ne veste, kaj resnično čutite ter tedaj, ko spoznate, da ljubezni ni več, v zvezi vztrajate, saj se bojite razočarati ali prizadeti sočloveka. Raje si ne lažite in ravnajte tako, da bo za oba na dolgi rok najbolje.

Vsak ni vreden vaše pozornosti

Bodite pozorni na osebo, ki vas res vidi, sliši, ceni in spoštuje. Takšno je vredno ohraniti v življenju, saj se boste ob njej razvijali in rasli. Pa čeprav ni tako atraktivna kot nekdo, ki vas ponižuje ter ignorira in zagotovo ni vreden vaše pozornosti.

Čas ne ceni vseh ran

Sprijaznite se z okoliščinami in prevzemite svoj del odgovornosti za morebitni ljubezenski brodolom. To je resnično zdravilo. Čas je le preliv na vrhu kolača, če so pod njim razpoke, bodo rane žal ostale. Le manj očitne bodo.

 

Odpuščanje ni vedno preprosto

Če nameravate nekomu odpustiti, bodite prepričani, da veste, kaj to pomeni za vas. Kajti pretekle napake z odpuščanjem ne bodo izginile, ne boste pa jih smeli ob vsaki priložnosti pogrevati. Prav tako kot si jih druga stran ne bo smela dovoliti ponavljati.

Včasih so potrebni ostri rezi

So ljudje, ki jih za nobeno ceno ne bi več smeli spustiti v svoje življenje. In so ljudje, ki si zaslužijo drugo priložnost. Zato previdno, komu odprete in komu zaprete vrata.

Ne omejujte se preveč

Brez trdnih in jasno izdelanih pričakovanj je nemogoče osnovati zdrav odnos. A nikar takoj nekomu, ki nekoliko odstopa od njih, ne zaprite vrat. Včasih je prav spoznavanje neznanega in drugačnega pot do prave ljubezni.

Ne zanikajte čustev

Nič ni narobe, če ga še ljubite. Čeprav si želite, da ga ne bi. Morda še dolgo ne boste pozabili nekdanje ljubezni. Ne zanikajte čustev, vzemite si čas. Kolikor ga pač potrebujete.

Ljudje se ne spreminjajo

Temveč odraščajo, zorijo, se učijo in prilagajajo.

Preteklosti ni mogoče vračati

Zadeve nikoli več ne bodo takšne, kot so bile nekoč. To ne pomeni, da bodo slabše, čeprav so spremembe včasih na prvi pogled strašljive in vzbujajo nelagodje ter dvome.

Za svoje življenje je odgovoren vsak sam

Za to, kar se vam dogaja, kar se vam je zgodilo in za posledice, ki vedno sledijo dejanjem, ste v prvi vrsti krivi in odgovorni sami. Zato krivde za svoje napake in zmotne odločitve ne pripisujte drugim.

In za konec: bodite prijazni do sebe

Sprejmite svoja čustva. Zorenje, ljubezen in rast niso vedno lahki, včasih se na teh poteh zalomi. Sprejmite bolečino, soočajte se z njo in jo na primeren način premagujte, predvsem pa, bodite prijazni do sebe. Konec koncev ste samo človek.

Preberite še: Horoskop: Astrološki znaki, ki se najtežje zaljubijo

Morda vas zanima tudi: Najboljši afrodiziak in druga zanimiva dejstva o zaljubljenosti in ljubezni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)