10 nasvetov za še boljši orgazem

Ker je vse, kar je dobro, lahko še boljše, si poglej nekaj nasvetov, ki te bodo pripeljali do res odličnega orgazma.

13.7.2018 ob 12:30

par_seksi_postelja_orgazem_micna.jpg

Orgazem. Dobro ga poznaš, veš, kako se do njega pripeljati, veš tudi, da ne prinaša le dobrega počutja (da, za to so zaslužni hormoni, ki se sproščajo med njim), temveč, da pozitivno vpliva tudi na zdravje. Morda pa ne poznaš čisto vseh bližnjic do njega in ne trikov, s pomočjo katerih bo ta še boljši, kot sicer. Deset takšnih, ki jih je pametno upoštevati, niza Marie Claire

Nadgradi predigro

V publikaciji Hormones and Behavior objavljeni rezultati študije so pokazali, da večja količina oksitocina v telesu pripomore do intenzivnejšega orgazma. Za to, da bi bilo tega hormona v telesu več, ne potrebuješ posebnih pripomočkov. Dovolj bo, da se z dragim resnično posvetita predigri. Naj vključuje čim več objemov, dotikov, poljubov. Dolga in intenzivna predigra je namreč tista, ob kateri se v telesu sprošča oksitocin. In kot rečeno, več, kot ga bo, boljši bo tvoj orgazem.

Odlašaj z užitkom

Namesto, da hitiš proti ciljni črti, se malo igraj in igrice tik pred orgazmom prekini. Zadeva je znana pod terminom odlašanje orgazma. Napetost in pričakovanje, ki bosta ob tem v tvojem telesu vse bolj naraščali,  bosta zaslužni za izjemno končno eksplozijo.

Vadi, vadi, vadi

Prijavi se na maraton. Teči kar tako, plavaj, igraj tenis. Izberi vadbo, ki ti je pisana na kožo in si zanjo redno vzemi čas. Že sama po sebi bo spodbudila tvojo spolno moč, saj redna telesna aktivnost pospeši pretok krvi po celem telesu ter izboljšuje počutje in razpoloženje. Če boš vključila element tekmovalnosti, toliko bolje. Kajti, kot so zapisali v časopisu Evolution and Human Behavior, se ob tekmovalnosti količina testosterona v ženskem telesu poveča za 24 odstotkov, prav to pa je hormon, ki zagotavlja višji libido in močnejše orgazme.

Naj ti bo toplo

Preden skočiš med rjuhe, si privošči toplo kopel. Ali, če za to nimaš časa, na intimne predele za nekaj minut položi topel obkladek. Toplota pospeši pretok krvi v vagini, spodbudi njeno vlaženje ter okrepi njeno občutljivost na dotike.

Spoznaj se s tantričnim seksom

Inštruktorica tantre Dawn Cartright pojasnjuje, da prepogosto zanemarjamo vpliv pravilnega dihanja na spolno izkušnjo. "Spoznajta se s sinhronim dihanjem, ki okrepi občutke povezanosti ter s tem tiste, ki tebe in njega prevzemajo med spolnim vrhuncem." 

Privošči si seksi tonik

Ne, ne gre za eksotični napitek temveč za pijačo, ki jo lahko pripraviš v domači kuhinji: segrej skodelico mleka in stresi vanjo ščepec žafrana. Žafran, ki se ponaša s svojo značilno aromo, že tisočletja velja za učinkovit afrodiziak, katerega vpliv se ob segrevanju še okrepi.

Napolni baterije

Ženske, ki si občasno do orgazma pomagajo z vibratorjem, spolne vrhunce lažje doživljajo tudi tedaj, ko se ljubijo s partnerjem, je dokazala raziskava sprostitvenega centra Berman, v kateri je sodelovalo 1656 pripadnic nežnejšega spola. Zato poskrbi, da tvoja igračka ne bo zatajila zaradi praznih baterij.

Upoštevaj pravi trenutek

Na sredini menstrualnega ciklusa je tvoj libido podivjan in tvoje dojke ter spolovila so super dovzetna za dotike. Intenzivni spolni vrhunci so zato tedaj verjetnejši, tako kot tudi zaporedni orgazmi. Prav tako strokovnjaki priporočajo jutranji seks. Zjutraj je testosterona v moškem telesu največ. Ali skok med rjuhe v popoldanskem času, ko intenzivnim orgazmom v prid govori tvoj libido.

Privošči si hitri seks

Obleci si krilo in poiščita skrito stopnišče ali drug primeren kotiček ter si z dragim privoščita enega na hitro. Zakaj? Ker bo pomanjkanje predigre nadomestil adrenalin, pod vplivom katerega boš prav tako doživela izjemen vrhunec.

Poišči pravi ritem

Ta seveda ni zanemarljiv. To, da je največ možnosti za vrhunec v položaju, med katerim prihaja do stimulacije klitorisa, že veš. Torej: on naj leže nate, se pomakne nekoliko proti tvojemu obrazu tako, za bo s svojo sramno kostjo pritiskal ob tvoj klitoris. Ti oviješ nogi okoli njegovega telesa in si zagotoviš res globoko penetracijo. Potrpežljivost je ključna: najdi pravi ritem in v njem vztrajaj vse do sladkega konca.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)