10 (majhnih) stvari, ki jih moški potihem pričakuje od svoje drage

Tudi moški, tako kot ženske, v razmerje vstopajo z določenimi pričakovanji.

29.12.2022 ob 8:12 | Foto: Sam Edwards/Gettyimages | Avtor: M. FL.

10 (majhnih) stvari, ki jih moški potihem pričakuje od svoje drage

Ženske in moški do svojih življenjskih sopotnikov gojijo določena pričakovanja. Včasih so ta izražena z jasnimi besedami, drugič z namigi, zgodi se tudi, da ostanejo neizrečena ter zato neizpolnjena.

Kaj pa od svoje drage potihem pričakuje vsak junak?

Takole odgovarja Your Tango.

Pozorno poslušanje

Obstajajo trenutki, ko si vsak želi malo miru in molka, tega se je treba zavedati in to potrebo spoštovati. Prav tako je treba spoštovati potrebo po tem, da si nekdo s pogovorom, včasih tudi s tarnanjem, olajša dušo.

Ko nastopi ta trenutek, ga je treba prepoznati in znati samo poslušati. Vsak moški ceni dejstvo, da se njegova draga zna spremeniti zgolj v uho.

Pozitivizem

Težave je veliko lažje premagovati z zdravim humorjem ter z nasmehom na obrazu kot z zaskrbljenostjo in pesimizmom.

Življenjska sopotnica, ki premore veliko pozitivizma ter na svojstven način zagotavlja podporo in razumevanje, je zato nedvomno zvezda razmerja.

Brez (pretirane) kritike

Včasih je kritika povsem upravičena in na mestu. To je dejstvo, ki ga mora sprejeti vsak, ki je vpet v odnos. A tako kot kritiko, je treba znati podati pohvalo.

Kajti če je kritika priložnost za spremembe na boljše, je pohvala največja spodbuda, ki tistega, ki jo je deležen, navda z motivacijo, da bi postal še boljša oseba.

Besedno izražanje ljubezni

Res je, da dejanja velikokrat zgovorneje od besed izkazujejo ljubezen, a to ne pomeni, da bi morali besede, ki izražajo to čustvo, povsem zanemariti.

Dejstvo je, da vsak rad sliši, da ga ima partner rad ali še bolje, da ga ljubi.

Skrb zase

Ne v smislu vedno brezhibno urejene pričeske, naličenega obraza in oblačil po zadnji modi, temveč v smislu skrbi zase z vidika zdravja in dobrega počutja.

Le nekdo, ki dobro skrbi zase, lahko skrbi tudi za druge.

Empatija

Včasih se je res težko postaviti v kožo sočloveka in razumeti drugo stran. A empatija je v zvezi neprecenljiva lastnost.

Tudi skozi oči pripadnikov močnejšega spola.

Sprejemanje njegovih zamisli in idej

Nekdo, ki vztrajno zavrača ideje, predloge in zamisli druge strani ter je prepričan, da so le njegove najboljše ter zato partnerja sploh ne upošteva, žal ni najboljši življenjski sopotnik.

Vsak moški si želi, da bi draga njegove ideje sprejemala z navdušenjem ter jim dala vsaj priložnost.

Čas brez telefona

Ko sta skupaj, pa naj bo med kosilom, večerjo, izletom, sprehodom ali med gledanjem filma na domačem kavču, odložite telefon in se posvetite osebi, ki je ob vas.

To je še nekaj, za kar bo svoji dragi hvaležen čisto vsak junak.

Trud za razmerje

Da bi razmerje uspelo, se morata truditi oba partnerja. Kar med drugim pomeni da tedaj, ko se pojavijo težave, oba iščeta rešitve zanje, da se ne obsojata, si ne očitata in ne sprejemata nepremišljenih zaključkov.

Pripravljenost truditi se za odnos je še ena, za moške neprecenljiva vrlina v zvezi.

Podpora in spodbujanje sanj

Sanje in načrti so del življenja vsakega posameznika. Včasih so uresničljivi, drugič utopični a pomembno je, da se partnerja o njih pogovarjata ter si pri doseganju nudita spodbudo ter podporo.

Ženska, ki to zmore in ne zavrača sanj življenjskega sopotnika je ženska, ki si jo ob sebi želi sleherni pripadnik močnejšega spola.

Preberite še: Znaki, da je vajin odnos obsojen na propad

Morda vas zanima tudi: To je idealna dolžina poljuba (za bolj srečno zvezo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)