10 dokazov, da ste le dekle za tolažbo

Deset znakov, ki jasno nakazujejo, da ste zgolj obliž za njegovo ranjeno srce.

24.7.2018 ob 3:26

razmerje_varanje_zveza_dekle_fant_par_ljubezenj.jpg

Se sprašujete, ali je s srcem res v razmerju z vami ali v vaši družbi zgolj preboleva bivšo, s katero sta se nedavno razšla? Poglejte si deset znakov, ki bodo žal pokazali, da ste zanj le tolažba, njegovo srce ostaja nekje drugje, vaše pa bo zato kaj kmalu lahko zlomljeno.

Nikoli vas ne vpraša, kako se počutite 

Ena od prednosti razmerja je imeti ob sebi nekoga, ki mu je mar glede vaših občutkov, dogodkov in vašega početja. Če vas nikoli ne vpraša, kako se počutite ali kakšen je bil vaš dan, je to prvi pokazatelj, da v odnos ni in noče biti čustveno vpleten, ter mu najbrž predstavljate zgolj trenutno tolažbo. Tako kot tudi tedaj, če vas vendarle vpraša, a imate občutek, da vašega odgovora sploh ne posluša. 

Ne opazi, kaj je za vas resnično pomembno 

Nekdo, ki vas ima rad, bo s časoma opazil, kaj je za vas pomembno in kaj imate resnično radi, ter se bo potrudil, da bi tega bili deležni v kar največji možni meri. Ste mu denimo že neštetokrat povedali, da pijete grenko kavo, on pa jo še vedno izdatno sladka ali vas, preden vam jo postreže, vpraša, če želite sladkor? Torej ni pozoren, saj mu preprosto ni mar in se ne trudi, da bi vas resnično spoznal.  

Seks je samo seks

Res je sicer, da nekaterim moškim to ne gre od rok in seks ni nikoli ljubljenje, temveč samo seks. Bodite pa pozorni, kaj se dogaja prej in potem. Je vsaj malce razvajanja, intime in čustvenih izlivov ali, ko zadeve opravi, samo vstane in odide? 

Velikokrat govori o bivši

Kadar je moški z žensko, ki mu veliko pomeni, zanj ni pomembna nobena druga. Če on o bivši še vedno govori, jo pogosto omenja, pripoveduje, kaj sta skupaj počela in kako ga je prizadela, je še kako prisotna v njegovih mislih in najbrž tudi v srcu. Četudi o njej govori slabo je nedvomno čas, da prižgete rdečo luč. 

Ne kaže čustev

Je hladen, zaprt, vam ne pusti blizu, se v pogovorih nikoli povsem ne odpre in se ob enem ne ozira na vaše občutke? To vsekakor ni dober znak.

Zanj ste samo prikladni

Vas pokliče ali obišče samo tedaj, ko drugi zanj nimajo časa? Če bi vas imel rad, bi izkoristil vsak trenutek, da bi ga preživel z vami. Tu ni izjem. Nekdo, ki odpove zmenek, ko ga pokličejo prijatelji ali je na programu pomembna tekma, vas, kot ste morda že slutili, a si niste hoteli priznati, ne ljubi.

Njegovih prijateljev in družine niste še spoznali

Po približno treh mesecih bi morali spoznati vsaj katerega od prijateljev in članov družine. Če tega dela njegovega življenja ne poznate in se sploh ne trudi, da bi to spremenil, tega namena tudi nima, saj ste zanj le ena od stopničk na poti prebolevanja nekdanjega dekleta.

Nobene želje nima, da bi spoznal vašo družino in prijatelje

Vesel bi moral biti, kadar ga povabite v krog vam najljubših ljudi. Nekdo, ki vas resnično ljubi, bi se jih veselil spoznati. V kolikor vaše povabilo vedno zavrne ali se mu izogne kako drugače, do vas ne goji iskrenih občutkov.

Nikoli vas ne predstavi kot njegovo dekle

Kadar vendarle srečata katerega od njegovih znancev, vas predstavi kot prijateljico, znanko, ali kar koli drugega, le kot njegovo dekle ne in to vas vedno znova zaboli. Verjemite, bolelo vas bo vedno bolj, spremenilo pa se to ne bo.

Opozarja vas šesti čut 

Tisti občutek, da nekaj ni tako, kot bi v razmerju moralo biti, je vedno prisoten in ne morete se ga znebiti. Najbrž ga ne bi smeli zatreti. Šesti čut, kot mu pravimo, je v odnosih velik pokazatelj tega, kako zadeve stojijo. Zaupajte notranjemu glasu, ki vam šepeta, da vas ima samo za tolažbo in zavarujte svoje srce pred bolečino.

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)