Zvijače za bolj samozavesten vtis

Nikoli ne podcenjujte moči nasmeha, ta nakazuje samozavest in pripomore k lepšemu videzu.

15.11.2015 ob 1:30

shutterstock_255801109.jpg

Seveda bi vedno radi pokali od samozavesti, a vsak ima včasih dneve morda celo tedne in mesece, ko ta resnično ne cveti. Da bi tudi v teh trenutkih delovali kar najbolj prepričani vase, se poslužite drobnih zvijač, ki vam bodo zagotovili vtis samozavestne dame.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Sprostite obraz. "Namrščene obrvi, stisnjeni zobje in spuščena brada so znaki pomanjkanja samozavesti," pravi ameriška strokovnjakinja za govorico telesa, Tonya Reiman. Naslednjič, ko se ne boste počutili ravno prijetno in ne boste želeli, da bi drugi to opazili, globoko vdihnite in skušajte sprostiti svoj obraz. Vedite še, da je tudi površno dihanje eden od znakov pomanjkanja samozavesti.

Zravnajte se. Osebe, ki jim manjka samozavesti, so pogosto sključene, zgrbljene, njihova ramena pa so nagnjena naprej. "Počutje jih podzavestno sili k temu, da želijo bili videti kar najmanjši ter bi jih tako opazilo čim manj ljudi," pojasnjuje Reimanova. Žal pa to izdaja zgolj nesamozavest. Da bi jo prikrili, stojte vzravnano, ponosno, ramena pa potisnite nazaj.

shutterstock_110685005.jpg

Nasmejte se. Nasmeh ima izjemno moč, tega ne pozabite nikoli. Razkriva namreč samozavest in smo zaradi njega privlačnejši, lepši, na videz bolj odprti ter seveda prepričani vase.

Nagnite glavo. Ko ste v intimnem okolju, kot je denimo zmenek, želite delovati privlačni in prepričani vase. Tedaj strokovnjakinja za govorico telesa svetuje stik z očmi, rahel nagib telesa proti sogovorniku in prav tako rahel nagib glave v levo stran. Če glavo nagnete na desno, s tem sogovorniku pošiljate signal, da ste nekdo, ki mu gre zaupati. Ta trik lahko izkoristite na poslovnih sestankih.

Pustite nevidno sled. Če želite, da bi se nekomu usidrali v spomin, se osredotočite na čutilo vonja. Vonj je dober zaveznik v grajenju privlačnosti in lahko hkrati v trenutku vsaj na videz dvigne samozavest. Vedite, da imajo najboljši učinek vonji vanilje, sandalovine in mošusa. Ko boste naslednjič izbirali novo dišavo, imejte to v mislih.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)