Zoprne situacije, ko smo peto kolo

Včasih je resnično boleče.

5.9.2016 ob 12:40

kolo_shutterstock_463514720.jpg

Biti samska je čudovito: z nikomer ni treba deliti hrane, spogledujete se lahko s komerkoli in če se vam zahoče, lahko odpotujete tudi v Argentino, ne da bi se pred tem s kom posvetovali.

Na žalost pa ima vsaka medalja dve plati. In biti samska pomeni tudi velikokrat biti peto kolo. Kajti, ko vas prijateljica povabi, da se na večerni zabavi ali izletu pridružite njej in njeni ljubezni, težko rečete ne. Čeprav se v njuni družbi včasih res počutite neprijetno. Ali celo odveč. Zlasti, kadar ste priča določenim dogodkom. Če ste se kdaj znašli v takšni vlogi, se boste zagotovo strinjali, da so nekateri prav posebej neprijetni.

Več zanimivih dejstev poiščite na Facebooku.  

Ko se v vaši družbi obkladata z ljubkovalnimi imeni

Pandica, zajček, srček, cukrček, celo ljubica ali draga. Takšni in podobni vzdevki vas spominjajo na tisto, kar počneta tedaj, ko sta sama. Ob slikah, ki se vam pojavijo pred očmi, včasih res ne veste, kam bi pogledali, da bi skrili zadrego.

Ko se pred vami z dragim spreta

To je še huje. Obnašata se, kot da vas ni zraven, kaj šele da bi razmišljala o tem, kako neprijetno vam je tedaj, ko si skočita v lase ter pozabita na čisto vso obzirnost, vi pa poslušate podrobnosti, ki jih res ne bi želeli poznati.

kolo_shutterstock_439805689.jpg

Ko imate občutek, da ste del njune predigre

Nenadoma se začneta vroče pogledovati, si pošiljati dvoumne pripombe, padeta v tisti seksi ples in se pred vami strastno poljubljata. Vi pa nimate pojma, ali ste še zaželeni, ali bi se bilo najbolje po tihem in diskretno umakniti. In ga najbrž nikoli ne boste imeli.

Ko se počutite kot njun otrok

Vsakič, ko se jima pridružite, se v avtomobilu peljete na zadnjem sedežu. Kadar greste na izlet, imata za vas sendvič, kadar greste v kino, pa vam kupita kokice in pijačo. (Kar morda niti ni tako slabo).

Ko vam skušata poiskati družbo

"Se spomniš najinega prijatelja Aleša? Povabila sva ga zraven. Misliva, da sta se odlično ujela. Kaj pa ti meniš?"  Vi bi seveda najraje zbežali. Aleša se dobro spomnite in ob prvem srečanju vam ni bil prav nič simpatičen. A kako jima to povedati, ko z njunih obrazov veselje in navdušenje kar puhtita.

kolo_shutterstock_459781438.jpg

Ko vedno hodite za njima

Ko greste po cesti, ko vstopate v restavracijo, na zabavo sta ona spredaj, vi pa capljate zadaj. Počutite se kot njun odvečni tovor. Ali osebni stražar. Saj ne veste, kaj bi bilo slabše.

Ko natakar prinese račun

In mu razlagate, da je tretjina zneska vaša. Da, tista dva sta skupaj, vi ste sami.

Ko vas prevzame malce ljubosumja

Saj ne vedno in ne močno. A ko ju včasih gledate in poslušate, kako se sproščeno pogovarjata in dogovarjata bi tisto, kar imata, radi imeli tudi sami.

Ko občutite močan pritisk

"Rada bi videla, da bi tudi ti bila srečna, kot sva midva," pravi prijateljica in s pogledom išče nekoga, ki bi bil pripravljen plesati z vami. Ali vas vsaj zabavati tedaj, ko se na plesišče podata onadva.

Tedaj se odločite, da imate vsega dovolj. Opravičite se in greste domov, oblečete pižamo ter si zavrtite film. In ste srečni. Do naslednjič, ko vas prijateljica povabi zraven, vi pa povabilo sprejmete.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)