Znano, kako bo leta 2021 potekala podelitev oskarjev

Organizatorji oskarjev so razkrili, kako se bo naslednje leto odvijala podelitev najodmevnejših filmskih nagrad.

2.12.2020 ob 8:30 | Foto: Reuters, Gettyimages | Avtor: M. FL.

Znano, kako bo leta 2021 potekala podelitev oskarjev

Zdi se, da se najodmevnejši hollywoodski večer leta 2021 vrača na običajne tirnice.

Vir blizu akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje nagrade oskar, in televizijske mreže ABC je namreč povedal, da podelitev filmskih nagrad, kljub še trajajoči pandemiji, ne bo potekala virtualno. "Oskarji se bodo odvijali v živo," njegove besede navaja Variety.

Akademija je sprva datum prireditve prestavila za dva meseca, na 25. april 2021. Predvsem v upanju, da bo tako več filmov dobilo priložnost za predvajanje in bodo predstavljeni kar najširšemu krogu občinstva.

Čeprav kinematografi širom sveta ostajajo zaprti in so obeti za popolno odprtje teh do aprila slabi, je vir povedal še, da akademija prireditve ne namerava prestavljati ter se bo odvijala v dvorani Dolby Theatre v Los Angelesu, ki sprejme 3.400 obiskovalcev.

Lucas Jackson/Reuters

Je pa res, da še potekajo dogovori o podrobnostih glede sedežnega reda in števila občinstva, prav tako se še ne ve, komu bo zaupana vloga gostitelja.

Ne glede na načrte akademije oskar, bo prihajajoča sezona nagrad nedvomno drugačna, kot smo je vajeni. Podelitev zlatih globusov, ki jo bosta vodili Tina Fey in Amy Poehler, je prestavljena na 28. februar, piše na uradni spletni strani organizatorjev, natančen potek podelitve pa še ni znan.

Spektakli, ki so že pod streho, so se odvijali v kombinaciji spletnih in dogodkov v živo. Med njim podelitev emmyjev, ki jo je vodil Jimmy Kimmel iz dvorane Staples Center, v kateri ni bilo občinstva.

Grammyje bo gostil Trevor Noah, mreža CBS jih bo predvajala 31. januarja, natančna logistika dogodka še ni znana.

Pogled nazaj

Če ste v zmedi, ki jo je prineslo leto 2020 pozabili na lanskoletne dobitnike oskarjev naj vas spomnimo, da je bil velik zmagovalec film Parazit (Parasite), ki je zmagal v štirih kategorijah, med drugim je prejel oskarja za najboljši film.

Na njih je slavila tudi Renée Zellweger (Judy), Laura Dern za vlogo v filmu Zakonska zgodba (Marriage story), Brad Pitt za vlogo v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu (Once upon a time in Hollywood) in Joaquin Phoenix (Joker).

S trajajočo pandemijo covida-19 na drugi strani luže, torej tudi v Los Angelesu, še vedno veljajo stroge omejitve gibanja. Oblasti so 30. novembra uveljavile še strožja pravila glede druženja in poslovanja.

Skratka, obdobje nagrad v Hollywoodu visi v zraku.

Povzeto po portalu E online.

Preberite še: Joaquin Phoenix: Edina ženska, ki sem jo poiskal na spletu

Morda vas zanima tudi: Drzna poteza Natalie Portman, s katero se je poklonila ženskam (FOTO in VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)