Znana Slovenka po ločitvi priznala: redno obiskuje psihiatra in uživa antidepresive

O ločitvi ne želi javno govoriti, se je pa razpisala o poporodni depresiji, ki je zaznamovala zadnje leto njenega življenja.

7.12.2022 ob 11:23 | Foto: Instagram | Avtor: P. K.

Znana Slovenka po ločitvi priznala: redno obiskuje psihiatra in uživa antidepresive

Nino Klinar in Tima Kevina Ravnjaka so mediji pogosto označevali za sanjski par.

Lansko leto sta se poročila na sanjskih Maldivih, septembra 2021 pa sta prvič postala starša ljubke hčerke Mie.

Žal pa se je ta pravljica hitro končala. Kot strela z jasnega je namreč udarila novica, da se je par razšel, o razlogih pa ne želita govoriti.

Se je pa Nina opogumila in z javnostjo delila intimno zgodbo o poporodni depresiji, ki jo je doletela po prezgodnjem rojstvu njune princeske.

Mala Mia se je rodila pri 34 tednih in takrat se je za Nino začela nočna mora.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Klinar (@ninaklinar)

»Sedela sem na robu postelje, na drugi strani je Mia mirno spala, v sobi je vladala tišina in tema. Po telesu sem čutila mravljince, oblil me je znoj in hkrati sem čutila mrzlico.

Žal so vsi občutki še kako živi. Začela sem se zavedati, da se mi podira svet pod nogami. Zaprla sem oči, jih čez par minut spet odprla, a se na žalost nisem zbudila iz nočne more.

Kako lahko v pičlih 15 urah po rojstvu otroka, ki naj bi bil najlepši trenutek v življenju, pristaneš na tem, da se moraš ne samo za sebe, ampak tudi za malo bitje, ki ga konec koncev sploh še ne poznaš, odločati o življensko pomembnih stvarh?

Tako rada bi se zjokala, kričala in objela svojo mami- pa v tistem trenutku ni bilo mogoče nič od tega, ker si na intenzivni negi v porodnišnici,« je zapisala na svojem Instagramu, kjer je delila celotno zgodbo o svoji kalvariji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Klinar (@ninaklinar)

Ko je ugotovila, da se situacija ne bo spremenila sama od sebe, je očeta prosila, da jo pelje v Begunje - v psihiatrično bolnišnico. Takrat je prvič začutila olajšanje, saj je bila prepričana, da ji bodo tam znali pomagati.

»Po nekje mesecu dni so antidepresivi končno začeli delovat. Pri meni je bilo celo tako, da se mi je po enem tednu jemanja stanje še poslabšalo, res je bilo nevzdržno (tesnoba in jok sta bila na potenco), ampak sem res poskusila iti čez to, saj sem vedela, kaj me čaka.

In da me čakajo tudi boljši dnevi. In res so me. Napadi tesnobe, slaba volja, histerični jok ... Počasi je vse skupaj začelo izginjati. Ne znam razložiti, ampak počutje je bilo precej boljše.

Volja do življenja se je počasi vračala in s tem tudi energija. Seveda razumem, da samo s tableti ne prideš do cilja, ampak sem pa lažje živela. Veliko lažje. In tako je še danes,« je zapisala v eni izmed zadnjih objav.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Klinar (@ninaklinar)

Pogumno je spregovorila o svojem boju zato, da bi pomagala še kateri od mamic, ki se bori s podobnimi občutki. Kot je še povedala v eni izmed objav, se zaveda, da je to občutljiva tema, vendar pravi, da je vse rešlijvo, če si težavo priznaš in poiščeš pomoč. 

Preberite še: Kate Middleton in princ William po novem nikamor brez zdravnika (in to iz posebnega razloga)

Morda vas zanima tudi: Ksenija razkrila, kaj Boris Cavazza najpogosteje dobi za darilo (nikoli ne uganete)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)