Žalovanje kralja Karla: Na nesrečni podmornici Titan tudi njegov prijatelj

Odkar se je razvedelo, da je podmornica Titan v stiski, je dogajanje budno spremljal tudi kralj Karel III.

23.6.2023 ob 8:01 | Foto: Daniel Leal/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Žalovanje kralja Karla: Na nesrečni podmornici Titan tudi njegov prijatelj

Kralj Karel III. je budno spremljal vse dogajanje, povezano s podmornico Titan, v kateri se je pet raziskovalcev hotelo spustiti do ostankov Titanika in za katero je slabi dve uri po potopu izginila vsaka sled.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by king charles (@king_charles_lll_)

Takoj, ko je izvedel za vest o izgubljeni podmornici, je dejal, da je z mislimi pri družini Dawood in z vsemi, ki so kakorkoli povezani z incidentom, osebju pa naročil, naj ga natančno obvešča o razvoju dogodkov.

Družina Dawood je dolgoletna podpornica mednarodne Prinčeve fundacije in Britasnko -Azjsike fundacije, dobrodelnih skladov, ki ju je še kot princ ustanovil kralj Karel.

Med petimi člani odprave, ki so globoko pod gladino Atlantskega oceana izgubili življenje, sta bila tudi pakistanski milijonar Shahzada Dawood, osebni prijatelj kralja in njegov 19-letni sin Suleman. Oba sta živela v Veliki Britaniji in sta tesno sodelovala z omenjenimi fundacijami kraljeve družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pinkvilla USA (@pinkvillausa)

Torej je razumljivo, da se je kralj vseskozi zanimal za dogajanje v globinah morja in zahteval tekoče informacije ter da ga je vest, da so našli ostanke plovila, v katerem ni nihče preživel, pretresla.

V nedeljo se je uro in 45 minut po potopu prekinila komunikacija podmornice s spremljevalno ladjo. Tedaj naj bi bila približno 435 milj južno od  St.. Johna v Novofunlandiji.

Obalna straža Združenih držav Amerike je opozorila, da bo, če se podmornica ne bo dvignila, po 40 urah posadki zmanjkalo zraka.

Iskanje odprave do včeraj ni obrodilo sadov, čeprav so reševalci dali vse od sebe, da bi našli 6,7 metrov dolgo plovilo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ✨THE WEBNEWS (@the_webnews)

V torek je družba OceanGate potrdila, da je na krovu podmornice tudi njen izvršni direktor in ustanovitelj Stockton Rush, življenje sta v nesreči izgubila še raziskovalec Hamish Harding ter podmorniški kapitan Paul-Henri Nargeolet.

Se pa je potem, ko so bili svojci članov odprave soočeni z dejstvom, da upanja, da bi našli žive, ni več, oglasila teta najmlajšega preminulega Azmeh Dawood in za  NBC News povedala, da njen nečak ni bil najbolj navdušen nad potopom, v bistvu ga je bilo groza, vanj je privolil le, da bi ustregel očetu, ki je gojil izjemno strast do leta 1912 potopljene ladje.

"Stalno razmišljam o Sulemanu, ki je imel komaj 19 let, kako se bori za zrak ... Misel je grozljiva," je žalujoča teta in sestra povedala za omenjeni medij.

Povzeto po portalih Mirror Online in Daily Mail Online

Preberite še: To bi se ob smrti kralja Karla III. zgodilo s kraljico Camillo

Morda vas zanima tudi: Dr. Vesna V. Godina: Oprostite, ampak čez polovico človeštva lahko naredimo križ


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)