Čustven poklon kralja kraljici: To je v čast Tine Turner ukazal kralj Karel (video)

Britanski kralj Karel III. se je pokojni Tini Turner poklonil na poseben način.

31.5.2023 ob 6:20 | Foto: Daniel Leal/Reuters (naslovna), You Tube, Instagram | Avtor: M. FL.

Čustven poklon kralja kraljici: To je v čast Tine Turner ukazal kralj Karel (video)

Smrt Tine Turner se je dotaknila na milijone njenih oboževalcev po vsem svetu, očitno tudi britanskega kralja Karla III.

Potem ko je odjeknila vest o slovesu izjemne pevke, ji je monarh namenil poseben poklon: med menjavo straže pred palačo Buckingham je orkestru odredil, naj zaigra enega njenih največjih hitov: The best.

Orkester valižanske častne straže je tako med predajanjem odgovornosti za zaščito palače drugi postavi stražarjev izvedel priredbo ikonične pesmi.

Videoposnetki dogodka so v trenutku zaokrožili po spletu in Tinini oboževalci so bili, glede na komentarje, navdušeni nad gesto.

Tina je naravne smrti preminula v 84. letu po dolgotrajni bolezni. Že leta se je borila z rakom debelega črevesja, visokim krvnim tlakom, leta 2017 je bila deležna presaditve ledvice.

Njen tiskovni predstavnik je v obvestilu o smrti med drugim zapisal, da se svet poslavlja od drage prijateljice, ki je zapustila svojo glasbo ter izrekel sožalje družini.

Za seboj je pustila drugega moža Erwina Bacha, s katerim je živela v Švici. Poročena sta bila od leta 2013, sestajala sta se vse od leta 1986. Preživela je dva od štirih sinov, dva sta umrla pred njo, Craig leta 2018 in Ronnie 2022.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HIT RADIO 104.7 (@hitradio104.7)

Ronnie se je rodil v njenem zakonu z Ikom Turnerjem, posvojila je dva njegova biološka sinova iz prejšnjih zvez, Ikea mlajšega in Michaela, Craig je bil plod njene zveze z Raymondom Hillom, članom skupine Kings of Rhythm, v kateri je začela svojo glasbeno pot.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ☆

Čeprav je Tinina smrt prizadela široke množice, je njen osebni tajnik Eddy Hampton "Armani", ki je zanjo delal 20 let, povedal, da je večkrat dejala, da ni naklonjena velikim pogrebom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

"Ni si želela pompoznega  javnega pogreba. Hotela je biti upepeljena in pokopana na majhnem, zasebnem obredu," je povedal za The Mirror in dodal, da je prepričan, da lahko v prihodnosti pričakujemo velik spominski koncert v njeno čast.

Povzeto po portalih msn.com in hello. co.uk

Preberite še: Tragično življenje in kakšno bo zadnje slovo od Tine Turner

Morda vas zanima tudi: Izjemno življenje slovenske pevke Simone Weiss, kraljice ljudskih src


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)