Tragično življenje in kakšno bo zadnje slovo od Tine Turner

Stara 83 let se je za vedno poslovila Tina Turner in znano je, kakšno zadnje slovo načrtujejo njeni najbližji.

25.5.2023 ob 10:30 | Foto: Alexandra Beier/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Tragično življenje in kakšno bo zadnje slovo od Tine Turner

Ves glasbeni in ostali svet je pretresla novica, da je bitko s težko boleznijo izgubila Tina Turner, stara 83 let. Legendarna pevka se je s pravim imenom Anna Mae Bullock rodila v Tennesseju, v dolgi karieri prejela 12 grammyjev, zadnja leta je bivala v Küsnachtu blizu Züricha v Švici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Njen tiskovni predstavnik je v izjavi za javnost povedal, da je umrla mirno: "Z njo je svet izgubil glasbeno legendo in veliko vzornico. S svojo glasbo in neverjetno energijo je Tina Turner navduševala milijone oboževalcev in bila navdih za mnoge umetnike prihajajočih generacij."

Pokloni pevki prihajajo z vseh strani, oboževalci rock'n'rolla objokujejo smrt legende, ki se je zadnja leta borila z zdravjem, so pa njeni zastopniki razkrili tudi načrte o poslednjem slovesu od glasbene ikone.

Pojasnili so, da bo pogreb z mašo potekal v ožjem krogu: "To bo zasebno slovo, na katerem bodo le najožji prijatelji in člani družine."

Vest o smrti pevke je njena ekipa objavila tudi na družabnih medijih, kjer so zapisali: "Z veliko žalostjo naznanjamo smrt Tine Turner.

S svojo glasbo in strastjo do življenja je navdahnila milijone oboževalcev in številne jutrišnje zvezde.

Danes se poslavljamo od drage prijateljice, ki je za seboj pustila ogromno: njeno glasbo. Družini izražamo iskreno sožalje, draga Tina, pogrešali te bomo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Nepojmljivi življenjski udarci

Čeprav je Tina na odru zgradila izjemno kariero, je bilo njeno osebno življenje prepleteno z mnogimi tragedijami. V enem zadnjih dokumentarnih filmov o njenem življenju je odkrito pripovedovala o srčni kapi, ki jo je utrpela, o bitki z rakom na črevesju in o odpovedi ledvic.

Tina je razkrila, da je bila na določeni točki tako obupana, da je bila pripravljena končati življenje, potem, pa ji je mož Erwin podaril svojo ledvico. Leta 2017 je bila deležna presaditve.

Bila je žrtev mentalnih težav in je brez zadržkov pripovedovala o tem, da si je nekoč skušala vzeti življenje. Na rob jo je pripeljalo dogajanje v prvem zakonu z Ikom Turnerjem, ki ji je pustilo travmatične posledice za vse življenje, saj je bila žrtev nasilja in zlorab.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Étoile Disques (@etoiledisques)

Preživela je dva od štirih sinov. Le nekaj mesecev pred smrtjo je doživela tragično izgubo drugega sina Ronnieja. Sosedje so ga neodzivnega našli pred njegovim domom v Los Angelesu, 62-letniku ni bilo več pomoči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diario Pronto (@diariopronto)

To je bil zadnji življenjski udarec za Tino, ki se je leta 2018 morala soočiti z izgubo sina Craiga. Ta je, star 59 let, storil samomor.

Zadnja leta življenja je bivala v Švici z 20 let mlajšim soprogom, Erwinom Bachom. Prvič sta se z glasbenim producentom nemškega rodu srečala v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, se hitro ujela, postala par in se leta 2013 poročila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner! (@tina.turner.rocks)

Vsi pretresti, ki jih je doživela, so nedvomno zaznamovali njeno življenje, a kot je dejala v enem od intervjujev, v njem ne bi prav veliko spremenila: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

"Sprejemam vse, kar mi je namenilo življenje. To je moje potovanje. Vsak korak je pripomogel k temu, da sem takšna, kot sem. In sedaj sem zelo srečna.

Bilo je veliko težkih preizkušenj, ki bi me lahko potrle, vendar so mi dale zagon za nadaljnje potovanje."

Povzeto po portalih The Mirror in The list

Preberite še: Izkušnje medicinske sestre: Kaj večina tik pred iztekom življenja najbolj obžaluje

Morda vas zanima tudi: Kako poskrbeti zase, ko žalujete


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)