Zadnji trenutki igralke Naye Rivere: Zbrala je moči, da je rešila sina, ne pa tudi sebe

Zgodba pogrešane Naye Rivere se žal ni srečno končala.

14.7.2020 ob 9:45 | Foto: Mario Anzouni, Andrew Kelly/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Zadnji trenutki igralke Naye Rivere: Zbrala je moči, da je rešila sina, ne pa tudi sebe

Prejšnjo sredo je odjeknila vest, da je v jezeru Piru v narodnem parku Ventura, v Kalifornij, izginila igralka Naya Rivera, ki je tam preživljala počitnice s svojim štiriletnim sinom.

Kot je znano, je Riverova najela čoln, ki ga je kasneje na jezeru opazilo drugo plovilo, v njem pa je bil le igralkin sin Josey. Takoj je stekla obširna iskalna akcija, v katero je bilo vključenih več potapljačev, helikopterjev, plovil in brezpilotnih zračnih naprav, a je včeraj pripeljala do tragičnega zaključka: pet dni po izginotju so iskalci našli posmrtne ostanke nekdanje zvezdnice serije Glee, navaja People.

Na tiskovni konferenci, ki je sledila zaključku akcije, je lokalni šerif Bill Ayub orisal ozadje tragične nesreče:

"Kot je bilo razbrati iz besed njenega sina, sta z Nayo v jezeru plavala skupaj. Naya je sinu nato pomagala splezati v čoln. Kot je še povedal otrok, je potem, ko se je v plovilu ozrl nazaj, videl, kako mama izginja pod površino vode."

Šerif je pojasnil, da se na jezeru pojavlja veliko nepredvidljivih tokov, ki so zlasti pogosti v popoldanskem času in oblasti domnevajo, da je do nesreče prišlo v sredini popoldneva.

"Predvidevamo, da je čoln začelo odnašati, saj ni bil zasidran. Očitno je Naya zbrala dovolj moči, da je rešila sina, ne pa tudi sebe."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naya Rivera (@nayarivera) on

Ayub je poudaril, da ni nikakršnih dokazov o nasilju ali samomoru, bo pa natančnejše vzroke smrti pojasnila obdukcija.

Nadaljeval je: "Našli smo jo na severovzhodnem delu jezera, kjer globina znaša od 10 do 20 metrov in je območje zaradi bujnega rastja težko dostopno."

Iskalno akcijo so na licu mesta spremljali Nayina družina, njen bivši soprog in oče njunega sina, Ryan Dorsey ter soigralci iz serije Glee, ki so natanko sedem let pred najdbo Riverove izgubili še enega člana igralske zasedbe, Coryja Monteitha. Ta je 13. julija 2013 umrl zaradi previsokega odmerka mamil.

Ob zaključku tiskovne konference je šerif izrekel sožalje žalujočim in jim obljubil podporo v težkih trenutkih: "Naše misli so z Nayo, z njeno družino, prijatelji, oboževalci in z vsemi, ki so do konca verjeli, da se bo ta zgodba končala drugače."

Sicer je bilo jezero Piru usodno že za več plavalcev in številni pozivajo oblasti, naj označijo mesta, ki so primerna ter tista, ki so nevarna za plavanje.

Preberite še: Prekletstvo serije Glee: Škandali in tragedije njenih igralcev

Morda vas zanima tudi: Vanessa Bryant: Kdo je ženska, ki je ljubila tragično preminulega Kobeja Bryanta


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)