Vse to bosta naredila princ Harry in kralj Karel, da bi se srečala (brez Meghan Markle)

Očitno še obstaja upanje, da bosta princ Harry in kralj Karel zakopala bojno sekiro.

21.8.2023 ob 9:09 | Foto: Toby Melville/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Vse to bosta naredila princ Harry in kralj Karel, da bi se srečala (brez Meghan Markle)

Po mesecih napetosti med kraljem Karlom III. in njegovim mlajšim sinom princem Harryjem se končno zdi, da so se zadeve začele pomikati proti smeri sprave.

Kot namreč navaja dobro obveščeni vir znotraj palače, se namerava Harry po zaključku iger Invictus, ki bodo naslednji mesec v Nemčiji, ob vrnitvi v Kalifornijo ustaviti v Londonu, kjer naj bi se 17. septembra srečal z očetom.

"Kralj Karel se bo sredi septembra vrnil z gradu Balmoral v London, kar sovpada s koncem iger Invictus v Dusseldorfu," vir citira OK!Magazine.

"Kralj je celo prestavil uradni obisk Francije, kamor naj bi po prvotnih načrtih odšel 20. septembra, tako si je zagotovil nekaj dni, da se bo lahko srečal z mlajšim sinom."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by king charles (@king_charles_lll_)

Srečanje je vsekakor pomembno, saj bo šlo za prvo snidenje sina in očeta po izidu knjige spominov Spare. Nekatere navedbe v njej so globoko prizadele kralja, zlasti tiste, v katerih Harry kritizira kraljico soprogo Camillo.

"Kralj Karel ima zelo rad svojega sina, vendar so ga njegove besede potrle. Vedno mu bo na voljo, nikakor pa ne odobrava pranja umazanega perila v javnosti. Če bo do srečanja res prišlo, bo monarh nedvomno jasno izrazil pogoj, da se v prihodnosti to ne bo več smelo dogajati," je prepričan vir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

Čeprav je trenutno potrjeno, da bo Harryja na omenjene igre spremljala njegova žena Meghan Markle, je vir dodal še, da je le malo verjetno, da se bo ta udeležila tudi srečanja očeta in sina.

Napetosti v odnosu med princem Harryjem in ostalimi člani britanske kraljeve družine se stopnjujejo vse od tedaj, ko se je mlajši potomec kralja z ženo januarja 2020 preselil v Kalifornijo.

Po tako imenovanem mexitu sta Harry in Meghan v javnosti večkrat blatila ostale člane britanskega dvora, zlasti princa Williama in kralja. V odmevnem intervjuju z Oprah sta marca 2021 kraljevim očitala rasizem ter trdila, da Meghan kot nova članica britanske monarhije s strani dvora ni bila deležna nobene opore in podpore.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry & Meghan Markle (@sussexroyal_hm)

Še več obsodb in obtožb sta nanizala v dokumentarcu Harry & Meghan, kjer sta pripovedovala, da sta bila s strani drugih članov družine in osebja v medijih prikazana kot črni ovci, v Harryjevi knjigi spominov Spare, ki je izšla januarja leta 2022, pa je bila močne kritike deležna soproga kralja Camilla, ki jo je Harry označil za nevarno in preračunljivo.

Harry in Karel sta se po vseh teh dogodkih sicer videla na kronanju sedanjega monarha, vendar je tedaj Harry takoj po obredu odletel nazaj k družni v Kalifornijo, kajti prav na ta dan je njegov sin Archie praznoval rojstni dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

To naj bi bil razlog, da z njim na kronanje ni prišla tudi Meghan Markle.

Povzeto po portalu OK!Magazine

Preberite še: Obnašanje Meghan Markle ali kaj pomeni biti markled

Morda vas zanima tudi: Tragično življenje princese Diane: To je tisto, kar skušala doseči s svojimi dejanji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)