Voditeljica Katarina Braniselj o dostojnem staranju: Imam gube, ker nisem več stara 20 let (VIDEO)

Tokratna gostja v ŠOKkastu je bila voditeljica poročil na eni izmed komercialnih televizij Katarina Braniselj, ki je prvič iskreno spregovorila tudi o ženskah v medijih in njenem pogledu na staranje.

10.9.2023 ob 5:55 | Foto: Marko Feist

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Voditeljica Katarina Braniselj o dostojnem staranju: Imam gube, ker nisem več stara 20 let (VIDEO)

Svojo kariero je začela na nacionalni televiziji in počasi napredovala v vedno bolj odgovorne vloge. Na koncu je vodila poročila in s komercialne televizije je prišla mamljiva ponudba za vodenje informativne oddaje.

Pogovarjali sva se o lepotnih idealih, tako žensk kot moških v medijskem svetu. Pred kamero je vedno urejena in lepotni standardi so vsako leto višji. Velikokrat pove, da je mnenja, da je biti ženska v tem svetu težje, konkurenca je večja, saj je to feminiziran poklic. Ženske so hitreje tarče kritik.

Spregovorila je tudi o kultu mladosti, ki ga gojimo kot družba. Sama je zagovornica dostojnega staranja in si ne želi lepotnih popravkov.

Ne skriva tega, da ji to ni všeč: »Dejstvo je, da se staram in poskušam razumeti, da so gube izkušnje. Tudi, če mi kakšna ni všeč.«

 

Do različnih polnil ima zelo izrazito mnenje in sama upa, da se teh posegov ne bo nikoli poslužila. Sem in tja pa vseeno prileti kakšen dobronamerni komentar, da naj pred kamero sprosti čelo, češ da se ji vidijo gube: »Sem slišala iz režije, da naj sprostim čelo, ker imam gube. Ja, imam gube, ker nisem več stara 20 let. Jaz na to, na ta način odreagiram. Sreča, da jih imam.«

»Dejstvo je, da se staram in poskušam razumeti, da so gube izkušnje. Tudi, če mi kakšna ni všeč.«

Vseeno pa ima tudi sama male lepotne razvade. To so parfumi in pudri: »Ko sem imela v življenju najmanj denarja, sem ga še vedno imela dovolj, pa sem ga imela zelo malo, sem ga še vedno imela dovolj za dober puder pa za en parfum.«

Več kot le voditeljica

Poleg tega, da je novinarstvo njeno življenje, obožuje šport. Najraje teče in kolesari. Pretekla je že pet velikih maratonov, letos ima v načrtu še dva, enega v Chicagu in enega v Valenciji.

Je strastna ljubiteljica knjig in vsak mesec upošteva nenapisano pravilo, da si za vsako plačo privošči eno knjigo. Pravi, da jo knjiga pokliče in zato se ne omejuje žanrsko ali vsebinsko.

Preberite še: TV voditeljica Katarina Braniselj iskreno: »Če me ta trenutek vprašate, bi rekla, da ne grem več nazaj«

Morda vas zanima tudi: Mesečni horoskop za september 2023: Ta znamenja čaka še posebej pestra jesen


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)