Velika dilema Meghan Markle: Tvegan načrt z dolgoročnimi posledicami

Če bi se Meghan Markle odločila za izdajo knjige spominov, bi ta pomenila veliko prelomnico v karieri nekdanje igralke.

28.9.2023 ob 9:05 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Velika dilema Meghan Markle: Tvegan načrt z dolgoročnimi posledicami

Vojvoda in vojvodinja Susseks sta se s širokimi nasmehi udeleževala prireditev v okviru Iger nepremagljivih (Invictus Games) v Dusseldorfu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Invictus Games Foundation (@weareinvictusgames)

Imela sta ganljive govore, se držala za roke, klepetala z udeleženci, a njen morebitni novi projekt bi lahko znova dodobra zamajal njuno priljubljenost.

Vse glasnejše so namreč govorice, da 42-letna Meghan piše spomine v stilu knjige princa Harryja Rezerva (Spare).

Kontroverzna knjiga bi lahko glede na prepričanje poznavalcev zabavne industrije pomenila veliko prelomnico v karieri nekdanje igralke. Tako veliko, da bi morala o naslednji potezi res dobro razmisliti.

Avtor bloga, komentator družabne scene in ustanovitelj spletnega časopisa MarkMeets Mark Boardman je za OK!Magazine izjavil, da bo naslednjih 12 mesecev za Meghan predstavljalo velik izziv, saj se bo morala odločiti, kje sploh želi biti v svetu zabave, zato vsi, ki jo spremljajo, z nestrpnostjo pričakujejo njen naslednji korak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Mark trdi, da bi bila njena knjiga spominov nedvomno velika uspešnica, verjame pa tudi, da bi lahko bila deležna prav takšnih kritik, kot jih je bil ob izdaji knjige njen mož.

"Mislim, da se je iz odziva na knjigo Rezerva nečesa naučila in zagotovo si je zamislila, v katero smer bi šli njeni spomini. A založniki hočejo sočne podrobnosti in dramo. To se namreč vedno prodaja. To bralce zanima.

Nihče ne bo izdajal nečesa, kar je v javnosti že znano. Zahtevali bodo skrivnosti in spletke."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

"Zastavljali bodo veliko težkih vprašanj in pričakovali bodo odgovore, ki jih javnost ne pozna. Na vprašanje denimo, kakšen je kralj Karel v resnici, ne bo lahko odgovoriti. In ko bo zgodba enkrat natisnjena, ne bo vrnitve," je povedal Mark in nadaljeval:

"Največja skrb glede morebitnih spominov Meghan zadeva pristop: če bo razkrila več škandaloznih podrobnosti o življenju znotraj kraljeve družine ali če bo govorila o posameznih članih, bo skopala še večji prepad med njo in ostalimi pripadniki kraljeve družine, sebe pa postavila v še slabšo luč. Potrebuje nekaj, kar bi jo prikazalo kot dobro osebo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

"Karkoli bi okrepilo napetost ali prebudilo stare zamere bi, ne samo poglobilo spor med Harryjem ter ostalo družino, temveč bi tudi nanjo vrglo senco. Javnost bi jo izključila in ostala bi izključena. Nemogoče bi bilo, da bi znova pridobila oboževalce."

Eden od razlogov, zaradi katerih se zdi Meghan, mami štiriletnega princa Archieja in dvoletne princese Lilibet pisanje knjige mamljivo, je trenutna stavka piscev v Hollywoodu, zaradi nje nima na voljo nobenega načina komunikacije s svetom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

"Meghan je lastnica produkcijske družbe Archwell Productions, vendar zaradi stavke ne more sodelovati s pisci, producenti ali režiserji. Je na točki, kjer so vse njene priložnosti na čakanju. 

Močno je omejena glede stvari, ki bi jih lahko počela, z njenega vidika ji trenutno edino možnost predstavlja pisanje. Ima več idej, vendar nima svoje platforme," je še povedal Boardman.

Ob tem opozarja: "Mislim, da bi jo morali, preden jo obsojamo, bolje razumeti. Njeno življenje spominja na vrtiljak, saj ima nemalo težav z mnogimi ljudmi. Čeprav je v marsičem privilegirana, je dobila ogromno udarcev. Pogodba z Netflixom je edino, česar se lahko oklepa."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Po besedah Duncana Larcombeja, avtorja knjige Princ Harry: Zgodba o Igrah nepremagljivih (Prince Harry: The Inside Story, the Invictus Games) bi zakonca Susseks morala staviti na to prireditev: "Igre so velik uspeh. Imajo veliko privržencev, dobro publiciteto, priljubljenost jim iz leta v leto raste. Ljudje jih prepoznavajo kot nekaj pozitivnega, vrednega, častnega, saj je v njih veliko entuziazma.

Dogodek ima posebno mesto tudi v srcu Meghan, saj igra pomembno vlogo v skupni zgodbi para. Leta 2017 sta se na igrah v Torontu Harry in Meghan prvič skupaj pojavila kot par. Držala sta se za roke in smejala fotoreporterjem. Od vsega začetka je Meghan torej povezana z njimi."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Invictus Games 2017 (@invictustoronto)

Tako kot Mark tudi Duncan meni, da bi bili spomini vojvodinje veliko tveganje. "Vsaka knjiga, ki bi se spuščala v podrobnosti spora med Susseksi in Valižani, bi na rane nasula še več soli.

Če hočeta Harry in Meghan nekoč izboljšati odnos s kraljevimi, kar morda želita, morda ne, bi to lahko bila napačna pot.

Je pa treba povedati, da bi lahko prav vojvodinjina knjiga zakonca Susseks postavila na prvo mesto v smislu poskusa izboljševanja odnosov med obema vejama družine. Odvisno seveda od tega, kaj bi bilo in česa ne bi bilo v njej."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Povzeto po portalu OK!Magazine

Preberite še: Vprašanje za milijon dolarjev: Je to res Meghan Markle?

Morda vas zanima tudi: Razburkano življenje ameriške kuharske zvezde, ki je navduševala s humorjem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)