Top novosti tega leta: od preminulega Maca Millerja do Zale in Gašperja

Na glasbenih lestvicah se je uveljavilo že kar nekaj skladb iz leta 2020. Med tiste, ki jih morate slišati, spadajo tudi slovenske.

3.3.2020 ob 5:30 | Foto: Instagram | Avtor: P. Pa.

Top novosti tega leta: od preminulega Maca Millerja do Zale in Gašperja

Ker smo že dobro zakorakali v novo leto, ni nič nenavadnega, da so radijske in video lestvice osvojile številne glasbene novosti, ki so ugledale luč sveta v 2020. Tisti, ki nestrpno pričakujejo vrnitev Rihanne in Adele pa bodo morali še malo počakati, saj pevki še nista pokazali, kaj sta skuhali v glasbenih studiih.

Do takrat ko čakamo, kaj pevki pripravljata, pa naj naša ušesa zabavajo ritmi, ki v tem trenutku veljajo za najboljše glasbene novosti tega leta. Med se trenutno uvrščajo Tame Impala – Breath Deeper, Dua Lipa – Physical, Brent Faiyaz – Let Me Know, Doja Cat – Boss b*tch, Megan Thee Stallion – B. I. T. C. H., Halsey – You Should Be Sad, H.E.R. – Sometimes, Jonas Brothers – What a Man Gotta Do, Selena Gomez – Cut You Off, John Legend – Conversations In the Dark, Justin Bieber ft. Kehlani – Get Me in Mac Miller – Good News.

Izmed vseh naštetih gotovo najbolj izstopa prav skladba Maca Millerja, ki je bila izdana po njegovi smrti. Njegova družina je pred sedmimi tedni na družabnih omrežjih zapisala, da se jim zdi vse skupaj neresnično, saj je bil Mac v času, ko je umrl sredi snemanja in ustvarjanja novega albuma – Circles. Mac je umrl septembra 2018, star 26 let. Album je ustvarjal z Jonom Brionom, ki se je po Macovi smrti posvetil njegovim skladbam in jih dokončal. »To je bil izjemno čustven in težaven proces, a vemo, da je bilo za Malcoma izjemno pomembno, da svet sliši njegovo skladbo,« je zapisala njegova družina in dodala, da jim ne preostane drugega kot to, da si predstavljajo, kam ga je vodila pot in da cenijo, kar jim je zapustil.

Veliko dobre glasbe tudi v Sloveniji

A med tiste, ki si zaslužijo našo pozornost, ne sodijo zgolj tuji izvajalci. Veliko novosti je mogoče najti tudi na domačem trgu. V zadnjih dneh gotovo pogosto na radiu slišite najnovejši izdelek zalagasper – Box. Veliko novosti prihaja tudi iz studia Dravle Records. Skupaj z Zalo in Gašperjem ter Ezro so izdali skladbo Ubijalci sanj, Nipke pa je pred dnevi predstavil skladbo To Mi Deli. Na radijskih frekvencah se je odlično prijela tudi Sladica z Laro Love in skladba Klic na pomoč.

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)