To so stroga pravila, ki jih morajo upoštevati sosedje princa Harryja in Meghan Markle

Za tiste, ki živijo v okolici princa Harryja in Meghan Markle, veljajo prav posebne omejitve.

6.8.2019 ob 6:02 | Foto: Reuters | Avtor: M. FL.

To so stroga pravila, ki jih morajo upoštevati sosedje princa Harryja in Meghan Markle

Res je, da so člani britanske kraljeve družine na vsakem koraku pod drobnogledom javnosti in razumljivo je, da hočejo obdržati vsaj kanček zasebnosti, a zahteve, ki prihajajo iz doma princa Harryja in Meghan Markle, Frogmore Cottage na posestvu Winsdor, so, milo rečeno, pretirane. Kot piše Daily Mail, so sosedje mladega para prejeli stroga navodila, kako se smejo ali bolje rečeno, kako se ne smejo obnašati, če naletijo na vojvodinjo in vojvodo.

Med drugim z njima ne smejo začeti pogovora (lahko ju pozdravijo, če ju Meghan ali Harry ogovorita prva), ne smejo božati njunega psa (tudi, če se jim ta približa) in ne smejo prositi, če lahko pokukajo Archieja. Prav tako ne smejo predlagati, da bi sprehajali njunega kužka ali čuvali otročička.

Prepovedi (z izjemo tiste o crkljanju kužka) še ne bi bile tako sporne, če ne bi bili vsi, ki živijo na posestvu Winsdor, del osebja, ki skrbi za udobje in ugodje tam živečih članov kraljeve družine in po vsej verjetnosti dobro vedo, kako se obnašati v družbi kronanih glav.

»Pravila so nezaslišana in predvsem nenavadna. Nikoli še nismo slišali za kaj podobnega. Vsi, ki živimo na posestvu vemo, kako se obnašati do kraljeve družine in kako ji izkazovati spoštovanje. Tudi glede obnašanja v družbi kraljice ni nihče od nas zahteval kaj podobnega,« je za Daily Mail povedal en od sosedov.

V zagovor Meghan in Harryja govori dejstvo, da za vsem skupaj ne stojita onadva. Po navedbah tiskovnega predstavnika Buckinghamske palače vojvoda in vojvodinja o pravilih ne vesta ničesar in pri nastajanju seznama nista sodelovala:

»Gre za dobronameren poskus, kako majhni skupnosti pomagati čim bolje sprejeti nove prebivalce posestva in kako se obnašati ob srečanju. Pravila so bila nanizana na sestanku osebja, predlagal jih je lokalni vodja in so bila pri večini, ki jih zadevajo, dobro sprejeta.«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)