To je rekla kraljica, ko je princ Harry prosil za dovoljenje, da se poroči z Meghan Markle

Princa Harryja je kraljičin odgovor precej zmedel.

21.1.2023 ob 9:50 | Foto: Molly Darlington/Reuters | Avtor: E. N.

To je rekla kraljica, ko je princ Harry prosil za dovoljenje, da se poroči z Meghan Markle

Princ Harry in njegovi spomini Rezerva (Spare) so dvignili veliko prahu in pretresli tako britansko kot svetovno javnost. V javnosti je bilo opranega veliko umazanega perila, odnosi v britanski kraljevi družini so, kot kaže, nepopravljivo okrnjeni, Harry pa se je v svoji knjigi dotaknil tudi odnosa z babico.

Ena od podrobnosti, opisanih v knjigi, je trenutek, ko je vprašal kraljico Elizabeto II., ali se lahko poroči z Meghan Markle. Kot piše, sploh ni vedel, da mora zaprositi za dovoljenje, ampak da mu je to povedal eden od uslužbencev palače. Ta pravila veljajo za prvih šest naslednikov britanske krone.

Princ Harry je tako priznal, da je v Sandringhamu govoril s kraljico in da je čakal na primeren trenutek, ko bo babica dobre volje. Nato ji je povedal, da ima Meghan zelo rad.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

»Rekli so mi, da moram zaprositi za vaše dovoljenje, preden jo zasnubim,« je rekel Harry kraljici Elizabeti. »Ali moraš?« je vprašala kraljica, Harry pa je odgovoril, da mu je bilo tako naročeno. »Najbrž moram reči da,« mu je nato rekla kraljica, Harryja pa je ta odgovor pošteno zmedel.

»Nisem razumel. Je bila sarkastično? Ironično? Namenoma skrivnostno? Si je privoščila kakšno besedno igro? Nikoli nisem videl, da bi moja babica izvajala kakšno besedno igro in to je bil neverjetno bizaren trenutek,« je princ zapisal v svojih spominih. Nato se ji je zahvalil in rekel in dodal, da je bilo »veličastno«, piše Glossy.

Preberite še: Velika napaka Kate Middleton in princa Williama: voda na mlin princa Harryja.

Mogoče vas zanima tudi: Princ Harry na zatožni klopi: »Lahko bi vsaj preveril svoje družinsko drevo«.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)