To je najbolj inteligentna članica britanske kraljeve družine, pravi študija

Stopnjo inteligence so določali na podlagi dosežene izobrazbe članov kraljeve družine.

30.12.2021 ob 5:20 | Foto: Getty Images | Avtor: E.N.

To je najbolj inteligentna članica britanske kraljeve družine, pravi študija

Britanski inštitut Oxford Royale je nedavno objavil rezultate znanstvene študije, v kateri so ugotavljali, kateri član britanske kraljeve družine se lahko pohvali z najvišjo inteligenco. Izkazalo se je, da naj bi to bila Meghan Markle.

Na Oxford Royale so se raziskave lotili tako, da so analizirali akademske dosežke članov kraljevega dvora. Preučili so dosežene ocene v srednji šoli in uspešnost pri opravljanju izpitov na posameznih fakultetah. Izbiro meril bi sicer lahko marsikdo označil za napačno, saj izbira študija in dosežene ocene niso nujno povezane z visokim inteligenčnim kvocientom. Ne glede na to, ali se s sitom strinjamo ali ne, pa si lahko spodaj ogledamo rezultate študije.

Kot že omenjeno, se je na prvem mestu znašla štiridesetletna Meghan Markle, ki je leta 2003 diplomirala na elitni univerzi Northwestern v Evanstonu. Opravila je dvojno diplomo in sicer iz gledališča in mednarodnih odnosov. Na lestvici ji sledi Kate Middleton, ki je obiskovala Marlborough College, šolanje pa skupaj z Williamom nadaljevala na univerzi St. Andrews, kjer je sicer dosegala precej višje ocene od njega. Na seznamu prvih deset akademsko najbolj samoaktualiziranih pa nismo zasledili princa Harryja. Mož vodilne na lestvici namreč ni zaključil nobene izmed fakultet. Mar to res pomeni, da je njegova soproga torej precej bolj inteligentna od njega?

»Čeprav sta vojvoda in vojvodinja Sausseška odstopila od svojih vlog kot člana kraljeve družine, sta vseeno pritegnila zanimanje in pozornost sveta. Meghanina želja, da uporabi svojo platformo za ozaveščanje o velikih svetovnih problemih, pa odraža njeno inteligenco, analitični um in akademski pedigre,« so prepričani na inštitutu Oxford Royale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Kaj so na rezultate porekli člani kraljeve družine, ni znano, gotovo pa se lahko strinjamo, da je izjemno nadarjena tudi drugouvrščena Kate Middleton, ki je na nedavnem božičnem obredu javnosti prvič pokazala svoj glasbeni talent. Na klavirju je namreč zaigrala spremljavo za skladbo pevca Toma Walkerja, ki je za publiko uprizoril pesem z naslovom »For those who can't be here«.

Vir: Miss7

Preberite še: Takšen postaja Hollywood, pravi Jennifer Aniston

Morda vas zanima tudi: Božična drama na britanskem dvoru: Aretacija na sveti večer


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)