Obtoženi princ Charles: Kruta izjava, ki naj bi prišla iz njegovih ust

Avtor nove knjige o kraljevi družini dvom v barvo otroka Meghan in Harryja pripisuje princu Charlesu.

29.11.2021 ob 8:50 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Obtoženi princ Charles: Kruta izjava, ki naj bi prišla iz njegovih ust

Ta konec tedna sta princ Harry in Meghan Markle praznovala četrto obletnico zaroke. 27. novembra sta namreč ob 17h po lokalnem času stopila pred kamere na vrtovih Sunken palače Kensington in svetu sporočila, da se bosta poročila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Veliko se je zgodilo od tedaj in o celotni drami Meghan ter Harryja, o njunem sestopu z mest višjih članov kraljeve družine, odnosih med njima ter ostalimi člani družine in o selitvi na drugo stran luže, je bilo izrečenih ter napisanih nešteto besed.

Tudi o tem, kako naj bi kraljeva družina sprejela dejstvo, da je Meghanina mama temnopolta, torej da je tedanja zaročenka in sedanja soproga princa mulatka. V prvem intervjuju, ki sta ga imela Meghan in Harry potem, ko sta se ustalila na drugi strani luže, sta Oprah med drugim zaupala, da se je en od višjih članov kraljeve družine spraševal, kakšne barve bo njun otrok.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Out and About (@outandaboutofficialpk)

Namigovanje na rasizem je kraljeva družina sicer zanikala, so pa se seveda pojavila ugibanja, koga naj bi to skrbelo. Harry in Meghan tega nista povedala, skrivnost je v zadnji knjigi z naslovom Brata in soprogi: Zasebna življenja Williama, Kate, Harryja in Meghan (Brothers and Wifes: Inside the private lifes od William, Kate, Harry and Meghan) ki bo izšla 30. novembra, razkril avtor Christopher Andersen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @people_and_time_oz

Kot navaja pisec, ki mu je pri pisanju zavzeto pomagal vir znotraj zidov palače, se je pogovor zgodil dolgo preden sta zaljubljenca naznanila nosečnost in sicer že nekaj ur po objavi zaroke.

Princ Charles in Camilla naj bi sedla k obroku in Charles se je namuznil soprogi: "Res me zanima, kakšen bo njun otrok." Na te besede je Camilla odgovorila: "Prepričana sem, da preprosto čudovit." Charles pa se je nagnil k njej in z nižjim tonom pripomnil: "Mislim, kakšne barve bo njegova koža."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince of Wales (Fanpage) (@charlesprinceofwales)

Andersen torej trdi, da je Charles neimenovan član kraljeve družine, ki se je spraševal o barvi kože otroka, katerega babica je temnopolta.

Avtor ob tem navaja, da so bile besede prestolonaslednika bolj kot ne izrečene v šali, a dvorjani so jih napihnili in so do Meghan ter Harryja prišle v potencirani ter v že zelo toksični obliki, za kar naj bi bili v prvi vrsti krivi visoki svetovalci kraljeve družine ali, kot jih imenuje pisec, ljudje v sivem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archie Mountbatten-Windsor (@archie.mountbattenwindsor)

"Vprašanje, ki ga je zastavil Charles, je bilo veliko bolj nedolžno in šaljivo, kot je potem odmevalo po hodnikih palače Buckingham," piše Andersen, ki meni, da so zlonamerna šepetanja vzniknila pri ljudeh stare šole, ki so se osredotočali na to, kako bi bila kraljeva družina videti v očeh ostalega sveta, če bi se v njej rodil temnopolti otrok.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archie Mountbatten-Windsor (@archie.mountbattenwindsor)

Knjiga razkriva še reakcijo Charlesa na Harryjeve frustracije glede govoric, ki so se širile po palači, ko naj bi oče sinu dejal, da je preveč občutljiv glede celotne zadeve. Prav tako izpostavlja odziv Williama, ki je sicer dejal, da so ugibanja o barvi otroka neprimerna, a ne nakazujejo na rasizem v kraljevi družini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Royal Family (@british.royall.family)

Navedbe v delu je že zanikal tiskovni predstavnik princa Charlesa, ki je v izjavi za javnost zapisal, da gre za izmišljotino, nevredno komentarja. Harry in Meghan se na prošnjo portala Page Six za komentar še nista odzvala.

Preberite še: Prvič v zgodovini: Nenavadno dejanje britanske kraljeve družine

Morda vas zanima tudi: Bivša o grozi v razmerju s princem Harryjem: Nevzdržno je bilo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)