Terapevt pojasnil, zakaj Leonardo DiCaprio hodi samo z ženskami, mlajšimi 25 let

Med številnimi šalami in zajedljivimi tviti o zadnjem razhodu Leonarda DiCapria poteka pomembna razprava o starostnih razlikah v odnosih in dinamiki, ki jo ustvarjajo.

5.9.2022 ob 1:48 | Foto: Luke Macgregor/Reuters | Avtor: D. L.

Terapevt pojasnil, zakaj Leonardo DiCaprio hodi samo z ženskami, mlajšimi 25 let

Novica o DiCapriovem razhodu z manekenko, ki je postala igralka, Camilo Morrone, se je pojavila v medijih le nekaj mesecev zatem, ko je praznovala 25. rojstni dan – starost, za katero se je dolgo ugibalo, da je mejna točka za DiCapriove punce. 

Leonardo DiCaprio je bil le redkokdaj v zvezi z žensko, ki je starejša od 25 let - edinkrat, ko je hodil z žensko blizu svojih let, je bila to manekenka Gisele Bündchen, in sicer od leta 2000 do 2005, ena redkih, ki je bila starejša od njega je bila manekenka Amber Valletta, govorilo pa se je tudi, da se je nekaj časa videval s super modelom Naomi Campbell, ki je od njega starejša pet let.

Njegova razmerja so bila vedno zanimiva za medije, ki so budno spremljali, katera bo tista prava.

V razmerjih je bil z manekenkami Bar Refaeli, Erin Heatherton, Kelly Rohrbach, Nino Agdal, Toni Garrn, Kat Torres,  Evo Herzigovo, Kristen Zang, Bridget Hall in igralko Blake Lively.

Večinoma so bile torej svetlolase manekenke. 

Toda 47-letnik se neizogibno stara, njegova dekleta pa ostajajo istih let, kar je sprožilo veliko govoric in obsojanja, češ da dekleta zapusti, ko so stara 25 let. 

Zaradi gibanja Me Too zamisel o enem najuspešnejših hollywoodskih moških, ki nenehno hodi z mladimi manekenkami v zgodnjih fazah njihove kariere ni več tako sijajna, kot je bila nekoč, ko so tabloidi ugibali, katera bo osvojila njegovo srce.  

Čeprav nobeno od njegovih deklet ni bilo mladoletno, se kljub temu porajajo vprašanja, zakaj ne more biti razmerju z dekletom, ki je starejše od 25 let.

Vendar je treba opozoriti, da čeprav DiCaprio in Morrone nista začela razmerja, dokler ni bila stara 20 let, naj bi se srečala – preko njenega očima igralca Ala Pacina –, ko je bila ona stara 10 ali 11, DiCaprio pa okoli 22 let.

Po besedah ​​partnerskega terapevta imajo Leonardo DiCaprio in številni drugi moški jasne razloge, zakaj želijo hoditi na zmenke z mlajšimi ženskami.

»Moški želijo hoditi na zmenke z ženskami, ki so mlade po srcu,« pravi Larry Michel, partnerski terapevt iz San Diega.

Michel trdi, da moških, kot je DiCaprio, »ne zanimajo ženske, ki so se odločile, kdo so in kaj si želijo tako močno, da jim moški pri tem ne rabijo pomagati.«

Ali je zaradi tega njegovo vedenje kaj manj čudno? To je stvar osebnega mnenja.

Vendar glede na to, da je DiCapriova mejna točka točno v tistem starostnem obdobju, ko nevroznanstveniki pravijo, da se naši možgani dokončno razvijejo, je vsekakor mogoče trditi, da želja po zmenkih z mlajšimi partnericami izvira iz želje po nadzoru.«

Kot je za The New York Times pojasnil profesor Laurence Steinberg z univerze Temple:

»Pomembne spremembe v anatomiji in aktivnosti možganov še vedno potekajo v mladosti, zlasti v predfrontalnem korteksu, ki so pomembne za načrtovanje vnaprej, predvidevanje posledic posameznikovih odločitev, nadzorovanje impulzov.«

Preprosto povedano: starejša oseba, ki je v zvezi z nekom v zgodnjih 20. letih, lahko oblikuje to osebo v skladu s svojimi željami, vendar lahko ta nadzor oslabi, ko se mlajši partner stara.

Michel pojasnjuje, da imajo zmenki z mlajšimi ženskami »tudi številne druge izzive, kar lahko pojasni, zakaj DiCaprio na koncu konča razmerja, ko njegove partnerice postanejo starejše. Pri 25. letih so njihovi možgani popolnoma oblikovani in to predstavlja višjo raven povezanosti

Obstaja tudi domneva, da goreči podnebni aktivist ne želi imeti otrok in konča svoja razmerja v času, ko bi njegova dekleta morda želela imeti družino.

Čeprav je doslej različno odgovarjal na vprašanje, če želi imeti otroke, je ta trditev lahko resnična. 

Toda, ali je z DiCapriovim izborom mlajših partneric resnično nekaj narobe? Še enkrat, to je stvar osebnega mnenja, vendar Michel pravi, da se partnerji z velikimi starostnimi razlikami morda težko znajdejo na enaki ravni, ko gre za njihovo intimno povezanost.

Michel tako moške kot ženske opozarja, naj se zavedajo, da je »oseba, s katero se spustimo v zvezo, lahko premlada, da bi z njo razvili intimen odnos, ki ga zgradimo z leti izkušenj in modrosti.«

Prirejeno po YourTango.com

Preberite še: »Življenje se mi ni izšlo tako, kot sem pričakovala« (resnična izpoved)

Morda vas zanima tudi: Topla ali mrzla kava? Bolj zdrava je ...


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)