Temne skrivnosti Playboya: grozljiva razkritja iz ozadja imperija Huhga Hefnerja

V dokumentarni seriji o vsem, kar se je dogajalo za zidovi Playboyevega dvorca, pripovedujejo ljudje, ki so bili najbližje Huhgu Hefnerju.

2.2.2022 ob 11:23 | Foto: Chris Week/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Temne skrivnosti Playboya: grozljiva razkritja iz ozadja imperija Huhga Hefnerja

Vsak teden mreža A&E predvaja eno epizodo desetdelne dokumentarne serije z naslovom Skrivnosti Playboya (Secrets of Playboy), v kateri osebe, ki so bile blizu nekdanjemu šefu te blagovne znamke, Hughu Hefnerju razkrivajo umazane skrivnosti imperija. Med drugim je za serijo spregovorilo Hefnerjevo dekle številka ena, Holly Madison

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VideoHelper Music + Sound (@videohelper)

Skozi različne epizode na dan prihajajo podrobnosti, ki Hughu zagotovo ne bi bile v ponos in dejanja, ki so se za zidovi slavnega dvorca vršila v imenu seksualne svobode ter jih je slavni založnik promoviral skozi revijo in številne Playboyeve klube.

V prvi epizodi je predvajan arhivski posnetek, v katerem Hefner pripoveduje, da je Playboy v resnici Disneyland za odrasle: "Projekcija adolescentih sanj in fantazij, ob katerih sem odraščal sam in jih nikoli nisem zares izgubil." Sedaj so spregovorili številni, vključeni v samo dogajanje in razblinili marsikatero iluzijo, s tem pa na svetlo pročelje dvorca vrgli temen madež.

Nekdanji zaposleni in zajčice so razkrili šokantne podrobnosti. Ne samo o Playboyu kot blagovni znamki, temveč tudi o Hefnerju samemu, ki je star 91 let umrl leta 2017.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⚠️ MESSENGER FOR THE 1 GOD ⚠️ (@tongva.shaman.warrior)

"Serija vključuje obtožbe in izpostavlja dejanja, ki so se desetletja vršila pod okriljem omenjene znamke in njenega lastnika," je navedeno ob koncu vsake epizode in še:

"Velika večina navedb in obtožb nikoli ni bila predmet kazenskega pregona in preiskav, krivda nikoli nikomur ni bila dokazana."

Revija People je pod drobnogled vzela prve tri epizode.

Tretja epizoda: Zajčice in ekipa za čiščenje, predvajana 31.1. 2022.

Trditev: "V desetih letih mojega sodelovanja s Playboyem bi na grobo ocenila, da je bilo od 40 do 50 mladih žensk utišanih, čeprav so bile zlorabljene, seksualno zlorabljene. Za Hefnerja je bilo zelo pomembno, da te zadeve ostanejo skrite, saj si ni želel na grbo nakopati preiskovalnih organov."

Kdo je trditev podal?  PJ Masten, ki je med letoma 1972 in 1982 delala v šestih Playboyevih klubih in je delovala tudi kot mama zajčica (Bunny Mother), ter je od leta 1976 uvajala dekleta.

Trditev: "Dve mladi zajčici sta bili v hiši Dona Corneliusa ločeni od ostalih. Ena je bila zaklenjena v eni, druga v drugi sobi. Obe sta bili zvezani in slišati je bilo, kako kričita. V obeh sobah so ležali leseni predmeti, s katerim sta bili zlorabljeni."

Kdo je izjavil? Mastenova, ki se je nekaj časa sestajala z vodjo Playboyeve varnostne službe. 

Sin Corneliusa, Tony Cornelius je za People povedal, da je zgodba Mastenove polna lažnih navedb brez dokazov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

Trditev: "Skupina zajčic v Playboyevem klubu v Great Gorgeju je bila omamljena. In bile so posiljene. Vse, kar se je z njimi dogajalo, so tudi snemali. Tam so bile ujete nekaj dni, nato so jih izpustili. Zagrozili so jim, da če bodo komu povedale za dogajanje in posnetke, bo njihova kariera končana. Njihovo življenje bo končano."

Kdo je to povedal? Suzanne Charneski, zajčica iz  Great Gorgeja med letoma 1979 in 1982.

Druga epizoda: Dekleta iz soseščine, predvajana 24. 1. 2022

Trditev: "Sedela sem ob Hefu, nagnil se je k meni in me vprašal, če bi malo metakvalona. Rekla sem mu, da se ne drogiram. Odgovoril mi je, da običajno tudi on ne jemlje drog, a včasih so temu rekli le malo spodbude. V mislih je imel seksualne. Seks z njim je bil mehanski, robotski. Najbolj se mi je gabilo, da ni hotel uporabiti zaščite.

Učinek droge je bil name močan. Nikoli si nisem mislila, da bom tisti večer prva oseba, ki bo seksala oziroma bo prisiljena v seks."

Kdo je to izjavil? Holly Madison, eno od mnogih, najbrž najbolj znanih deklet Hefnerja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelo Henderson (@angelosinger82)

Trditev: "Razlog, zakaj je bilo vse skupaj nekakšen kult  je med drugim ta, da so vsi pričakovali, da bomo o Hefu mislili le najboljše. Da bomo verjeli, da je res dober človek. Sčasoma smo začeli verjeti da tisto, kar o njem namigujejo mediji, ni res. Da je v resnici prijeten moški.

Drugo, kar me je spominjalo na kult je bilo dejstvo, da so nas v dvorcu zlahka izolirali od ostalega sveta, prijateljev naj ne bi vozili na obisk. V resnici nisi smel oditi, razen če je šlo za, recimo družinske zadeve."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Davidson (@themagazinecity)

Kdo je to izjavil? Madisonova.

Trditev: "Strah me je bilo zapustiti dvorec  Vedno je bila v ozadju misel, da bo, če bom odšla, na plano prišla gora pornografije, s katero se mi bo Hef maščeval.

Vedno je fotografiral svoje spremljevalke, jasno smo bile na posnetkih gole, nato jih je kopiral shranjeval. Bilo je preprosto nagnusno."

Kdo je to izjavil? Madisonova, ki je zvezo s Hefnerjem opisala v svoji knjigi iz leta 2015 z naslovom V zajčji luknji: zgodbe nekdanje playboyeve zajčice (Down the Rabbit Hole: Curious Adventures and Cautionary Tales of a Former Playboy Bunny).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erica

Prva epizoda: Zapuščina Playboya, predvajana 24.1. 2022

Trditev: "Hugh Hefner je bil v svojem svetu. Z njegovih fotografij je videti, da je mislil, da je kralj, vladar. Mi smo bili njegove sluge. Vsi drugi smo bili nevidni. Ni nas hotel poznati, on je samo dajal navodila in mi smo si jih morali zapomniti.

Na dan je popil od 35 do 40 pločevink pepsija. Morali smo mu jih zavijati v posebne rdeče prtičke. Jedel je večinoma M&M bombone in rdeči sladki koren. Na posebnem delčku vzglavja je imel vedno kondome. Imel je vsaj 150 pravil, mi smo jih morali natančno upoštevati. 

Rečeno nam je bilo: "Ne smete se pogovarjati z dekleti. Niste njihovi prijatelji. Ne delate za dekleta, delate za gospoda Hefnerja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Promiflash (@promiflash)

Kdo je to izjavil? Stefan Tetenbaum, Hefnerjev služabnik med letoma 1978 in 1981.

Trditev: "Nisem dojemala, kaj se dogaja. Nisem dojemala, da v resnici ne gre za svobodo izražanja. Ni šlo za poveličevanje žensk, šlo je za nekaj grešnega, temačnega. Večkrat sem lahko sedela z moškimi, ki so bili gostje Hefa in poslušala njihove negativne pripombe glede deklet.

Tako sem osvajala njihove standarde in dobivala vzorce, kakšno naj bi bilo žensko telo. Kakšne naj bi bile mere. Tako sem bila naučena na ženske gledati na način, s katerim so nanje gledali oni:  kot na blago.

Kdo je to izjavil? Jennifer Saginor, ki je odraščala v Playboyevem dvorcu, ker je bil njen oče, Mark Saginor, Hughov osebni zdravnik. Jennifer je priznala, da je bila prve lepotne operacije deležna pri 15. letih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by In Touch Weekly (@intouchweekly)

Trditev: "Ko sem bila večja, sem vse pogosteje zapuščala svojo sobo. Zanimalo me je, kaj se dogaja v sobanah vzdolž hodnika. Videla sem dekleta početi stvari, ki jih nisem poznala. Videla sem gola dekleta v družbi moških, videla sem jih na tleh na vseh štirih, videla sem, kako se drogirajo.

Vse to me je prestrašilo. Moški so se smejali in spomnim se, kako sem si mislila, da nikoli ne želim končati kot dekleta, ki so tekale naokoli kot živali. To ni bilo poveličevanje žensk, to je bilo najhujše poniževanje. Kaj vse se je dogajalo za tistimi vrati bi morali razkriti gostje, ki so prihajali v dvorec."

Kdo je to izjavil? Jennifer Saginor.

Tik pred prvim predvajanem omenjene serije je sedanje uredništvo Playboya podalo izjavo, da se distancira od Hefnerjevega početja in da je pod novim vodstvom prišlo do pozitivnih sprememb.

"Naj najprej povemo, da zaupamo vsem, ki so povedali svoje zgodbe in da močno podpiramo posameznike, ki so delili svoje izkušnje.

Kot znamka, ki spodbuja seksualno pozitivnost verjamemo v spoštovanje, varnost in odgovornost ter ne sprejemamo ničesar, kar od tega odstopa," so zapisali v izjavi in dodali, da aktualni Playboy ni Hefnerjev Playboy ter podali zagotovilo, da sedanja redakcija ni nikakor povezana z njegovo družino.

Preberite še: Izpovedi prostitutk: Deset res bizarnih zahtev njihovih strank

Morda vas zanima tudi: Rdeče zastavice, ki jih na začetku zveze ne bi smeli spregledati (resnične izpovedi)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)