Nova knjiga princa Harryja bo zadala nove udarce kraljevi družini (nekomu prav posebej močne)

Spomini princa Harryja bodo zamajali samo jedro britanske kraljeve družine.

15.2.2022 ob 8:30 | Foto: Andrew Kelly/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Nova knjiga princa Harryja bo zadala nove udarce kraljevi družini (nekomu prav posebej močne)

Prijatelj princa Harryja napoveduje, da se vojvoda Sussex v svoji novi knjigi spominov ne bo zadrževal glede kritike na račun njegove mačehe, bodoče spremljevalne kraljice. V njej bo namreč razkril resnične občutke do Camille in s tem dodobra pretresel samo jedro britanske kraljeve družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Richard Eden (@edenconfidential)

Neimenovan prijatelj napoveduje, da bo vojvodinja Cornwall v omenjeni knjigi deležna posebne pozornosti in to ne v pozitivnem smislu.

V zadnjem nastopu v javnosti se je med pogovorom z nekdanjim kapitanom ragbijske ekipe Walesa, Garethom Thomasom, Harry po video klicu poklonil svoji mami, pokojni princesi Diani, niti omenil pa ni mačehe Camille in nedavne odločitve kraljice, da bo ta potem, ko bo princ Charles zasedel prestol, postala naslednja kraljica.

"Njegov molk je zgovornejši, kot bi bile najglasnejše besede," pravi prijatelj, ki trdi, da se Harry še vedno ni zbližal s Camillo:

"Čeprav so se napetosti med njima z leti nekoliko ublažile, je bila to bolj predstava, kot tesen in pristen odnos. Spočetka so bile velike težave, a Harry in William sta odrasla in dozorela ter sta se naučila soobstajati z nekdanjo ljubico in sedanjo soporgo očeta." 

Diana je v slavnem intervjuju leta 1995 za BBC dejala, da so bili v njenem zakonu s Charlesom trije in je zato bila gneča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Harryjeva potencialno bombastična knjiga naj bi izšla do božiča. "Veliko ima za povedati. Ljudje mislijo, da molči iz spoštovanja do družine, a temu ni tako. Piše knjigo. Ima več milijonsko pogodbo in veliko svojega mnenja hrani zanjo.

Pogodba za spomine vključuje razkrivanje osebnih podrobnosti in družinske dogovore. To bo res intimen vpogled v njegova čustva glede družine in vsega, kar je povzročilo njegov razhod z njo. Če mislijo, da jim bo prizaneseno, se motijo. Samo počakajte, da izide knjiga, kajti monarhijo bo pretresla do samega jedra."

Medtem, ko je prihodnost Camille določena ter je princ Willam do nje in njenega novega statusa spoštljiv, Harry ostaja hladen do ženske, ki naj bi jo njegova mama klicala rotvailer.

Ko so mu kot najstniku uradno predstavili Camillo, kmalu po prvi obletnici smrti Diane, je bilo srečanje neprijetno in napeto. Harry je imel tedaj komaj 13 let, neskončno je pogrešal mamo, ni pa imel moči, da bi branil njen spomin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Diana frances spencer (@ladydiana_princessofwales)

Sčasoma naj bi se on in William s Camillo zbližala, leta 2005 je na svoj 21. rojstni dan Harry celo izjavil, da jo imata z Williamom zelo rada in se ji je javno zahvalil, ker je osrečila njunega očeta.

A odkar se je Harry s soprogo Meghan preselil v Ameriko se je odločil razkriti, kaj v resnici meni o njej, obuditi tragične spomine na mamo in poskrbeti, da njena zapuščina nikoli ne bo pozabljena. Tako je v prej omenjenem srčnem poklonu Diani je povedal:

"Nikoli ne bi mogel obuti njenih čevljev," kar si kraljevi komentatorji razlagajo kot: "Tudi nihče drug jih ne bi mogel."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by diana

Knjiga, ki je še v nastajanju, naj bi pri založbi Random house izšla proti koncu tega leta. Harry, ki s soprogo in otrokoma Archyjem ter Lilibet živi v Kaliforniji, ustvarja skupaj z gostujočim pisateljem J. R. Moehringerjem. Z nagrado Pulitzer nagrajeni novinar je sodeloval tudi pri nastajanju knjige nekdanjega teniškega šampinjona Andreja Agassija in Phila Knihta, soustanovitelja blagovne znamke Nike.

Spomini naj bi obsegali otroštvo princa, njegovo službovanje v vojski in njegov zakon z nekdanjo ameriško igralko Meghan Markle.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modelling and Casting Agency (@makememodelindia)

Ob najavi spominov je princ podal izjavo, v kateri je pojasnil motive za svoje pisanje: "Tega ne pišem kot princ, kakršen sem se rodil, temveč kot človek, kakršen sem postal.

Skozi leta sem nosil veliko klobukov, tako v dobesednem kot v prenesenem pomenu in upam, da bom v svoji zgodbi razsvetlil vzpone in padce, napaka in lekcije, ki sem jih osvojil. In da bom dokazal, da ne glede na to, kje se je kdo rodil, imamo več skupnega, kot si mislimo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms.MeghanMarkle_forever (@ms.meghanmarkle_forever)

Povzeto po portalu mirror. co.uk

Preberite še: Prvič v zgodovini: Nenavadno dejanje britanske kraljeve družine

Morda vas zanima tudi: Meghan Markle o težavah z Lilibet: Vsak nasvet bi prišel prav


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)