Smrt Lise Marie Presley: še ena tragedija zaklete družine

Celo življenje Lise Marie Presley je bilo prežeto s tragedijami »zaklete« družine.

13.1.2023 ob 11:47 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Smrt Lise Marie Presley: še ena tragedija zaklete družine

Očitno je pregovorno prekletstvo družine Presley zadalo še en udarec. In sicer se je, stara 54 let, za vedno poslovila hčerka kralja rock'n'rolla, Elvisa Presleya Lisa Marie Presley.

Vzrok za smrt edine hčerke pevca je bil zastoj srca, je povedala njena mama, 77-letna Priscilla Presley:

"S težkim srcem sporočam tragično novico, da nas je zapustila moja lepa hčerka Lisa Marie," je povedala v izjavi za javnost.

"Bila je najbolj strastna, močna in ljubeča ženska, kar sem jih poznala. Med soočanjem z izgubo prosimo za zasebnost. Hvala za vašo ljubezen in molitve, trenutno ne bi podajali nadaljnjih komentarjev."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Movie Universe (@mr_movie_universe)

Smrt je zadnja od tragediji, ki so skozi leta pretresale družino Presley in ki tudi Lisi, mami štirih otrok, niso prizanašale. Vse se je začelo z ločitvijo staršev, ko je štela pet let in s smrtjo očeta, kar jo je za vse življenje zaznamovalo.

Pretresljiv prizor

Tedaj devetletna Lisa Marie je bila pri očetu na posestvu Graceland. Pisal je se 16. avgust 1977 in ob štirih zjutraj je njen oče prišel k njej v sobo ter jo našel budno.

"Morala bi spati, a nisem bila niti v postelji. Pomagal mi je vanjo, me pokril, poljubil na čelo in odšel iz sobe. Takrat sem zadnjič videla živega," se je spominjala za RadarOnline.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEW ELVIS MOVIE SCENEPACKS!!! (@stmets.scene.packs)

Elvis se je pripravljal za polet v Memphis, a njegovo tedanje dekle Ginger Alden je nekaj ur za tem, ko se je poslovil od hčerke, našla njegovo truplo na tleh kopalnice.

Lisa Marie, ki je videla očeta ležati na kopalniški preprogi, je poklicala  pevčevo bivše dekle Lindo Thompson: "Moj očka je mrtev. Leži na preprogi!" ji je pretresena dejala.

Kasneje je le redko pripovedovala o tem dnevu. Leta 2003 je v intervjuju za Playboy povedala, da se te teme v vseh intervjujih izogiba: "Ni nekaj, kar bi rada podoživljala. Sploh ne z namenom zabavati ljudi."

Štirje propadli zakoni

V prvi zakon je Lisa Marie leta 1988 skočila z glasbenikom Dannyjem Keoughom, s katerim sta tudi po ločitvi ostala prijatelja. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, hči Riley in sin Benjamin, ki je star 27 let tragično preminul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE PRESLEYS (@thepresleys)

Le tri tedne po ločitvi leta 1994 se je Lisa, pevka, ki je izdala štiri albume, poročila z Michaelom Jacksonom.

Zakon ni trajal, leta 1996 je vložila vlogo za razvezo, kot vzrok pa navedla nepremostljive razlike. Kljub ločitvi je par ohranil prijateljski odnos vse do pevčeve smrti leta 2009.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 

Po ločitvi je bila kratek čas zaročena z glasbenikom Johnom Oszajcom, po srečanju z Nicholasom Cagejem je zaroko razdrla, se avgusta 2002 poročila z igralcem, zakon je trajal tri mesece.

Vlogo je podal on, je pa Lisa Marie v izjavi za javnost dejala: "Ločitev me žalosti, a sploh se ne bi smela poročiti. Zakon je bil velika napaka."

Obtožbe proti četrtemu soprogu

Zadnjič je pred matičarja zakorakala leta 2006, ko je večno zvestobo obljubila kitaristu Michaelu Lockwoodu. Paru sta se leta 2008 rodili dvojčici Harper in Finley, leta 2016 sta zakonca naznanila, da se ločujeta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Marie Presley (@lisampresley)

Del umazane ločitve je bila otroška pornografija, ki jo je Lisa Marie leta 2017 našla na računalniku soproga. Tedaj sta bili hčerki dodeljeni v državno skrbništvo.

"Bila sem šokirana, slabo mi je bilo," je izjavila Lisa, Lockwood pa je vse obtožbe o kaznivem dejanju zanikal in nikoli ni bil obtožen ali obsojen.

Ločitev je bila zaključena leta 2021, leta 2022 je par dosegel dogovor glede skrbništva otrok.

Pretresljiva smrt sina

En od tragičnih dogodkov preminule pevke je bila smrt sina leta 2020. Mrliški oglednik je v krvi 27-letnega mladeniča našel kokain in alkohol, ni pa bilo poslovilnega pisma, kar bi jasno izpostavilo samomor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tuningin2tv (@tuningin2tv)

O tragičnem dogodku je žalujoča mama pisala v časopisu People: "Smrt je del nas, pa naj nam bo to všeč ali ne. Žalovanje je neskončno samotno: čeprav ob smrti prihajajo ljudje in nudijo oporo, kmalu izginejo in gredo z življenjem naprej ter podobno pričakujejo od tebe.

Zlasti, ko od izgube mine več časa," je zapisala, in dodala, da se bori s kronično bolečino ter si za to, kar se je zgodilo, čisto vsak dan pripisuje krivdo, a mora ostati močna za svoja dekleta.

"Moje tri hčerke so povsem strte, a živimo iz dneva v dan."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Marie Presley (@lisampresley)

Finančni vrtiljak

Na 25. rojstni dan je Lisa Marie podedovala očetovo posest, ki je bilo tedaj ocenjeno na 100 milijonov dolarjev. A namesto, da bi z njim upravljala sama, je pooblastila skrbnike, ki so skrbeli za njeno zapuščino. Predvsem je bil zanjo zadolžen manager Barry Siegel.

Leta 2018 je dedinja na sodiščih trdila, da je ta vseskozi zagotavljal, da je premoženje v dobrem stanu, a se je nazadnje izkazalo, da ima ogromno dolga.

Leta 2019 je bila mama Priscilla primorana prodati dvorec v Los Angelesu. Zanj je iztržila 5,5 milijonov dolarjev, da je hčerki pomagala iz dolgov.

"Nikoli ne bi storila tega, če ne bi verjela v hčerko," je tedaj za RadarOnline povedal vir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priscilla Presley (@priscillapresley)

Kljub velikim izgubam se je finančno stanje Lise Marie kasneje izboljšalo in glede na navedbe njenega bivšega moža, je imela preminula pevka mesečno dovolj dohodka, da je lahko od nje terjal preživnino za hčerki.

Lockwood prav tako trdi, da je Lisa Marie znaten znesek denarja zaslužila z njenim sodelovanjem pri nastajanju biografije Elvisa izpod peresa Baza Luhrmanna.

Povzeto po portalu Australia's Leading News Site

Preberite še: Tragedijo na snemanju komentiral moški, ki je Alecu Baldwinu izročil pištolo

Morda vas zanima tudi: Nicole Kidman: Strah me je nenadne smrti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)