Življenje in smrt Kirstie Alley: blišč pred in resnica za kamero

Kirstie Alley so zaznamovale številne vloge, pa tudi mnogi lepi in tragični trenutki v zasebnem življenju.

7.12.2022 ob 9:49 | Foto: Profimedia, Instagram | Avtor: M. FL.

Življenje in smrt Kirstie Alley: blišč pred in resnica za kamero

V starosti 71 let se je poslovila igralka Kirstie Alley. V zasebnosti je bila bitko z rakom, v dolgi karieri pa odigrala številne vloge, s katerimi se je mnogim zapisala v spomin.

Kakšno je bilo v resnici njeno življene pred in za kamero, razkriva portal People.

Zgodnja leta

Kirstie Alley se je rodila 12. januarja leta 1951 v Wichiti v Kansasu. Leta 1969 je končala srednjo šolo in se vpisala na Univerzo Kansas, vendar študija ni končala, saj se je odločila za selitev v Los Angeles.

Zvezdne steze

Prva vidnejša vloga, ki jo je zaigrala, je bila vloga lika Saavik v drugem delu filma Zvezdne steze leta 1982.

A prav tedaj se je soočala tudi z družinsko tragedijo: tik pred zadnjo avdicijo je izvedela strašno novico in sicer, da ji je v prometni nesreči v Kansasu umrla mama Lillian Alley, oče Robert Deal Alley pa je utrpel težke poškodbe.

Paramount je preložil njeno zadnjo avdicijo, da se je lahko z bratom in sestro udeležila pogreba. "To je bila največja tragedija mojega življenja, dobiti vlogo v Zvezdnih stezah pa vir največjega veselja," se je kasneje spominjala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saint Genesius (@beautypantheon)

Kirstie Alley in  Patrick Swayze

Leta 2018 je Kirstie odkrito pripovedovala o svojem odnosu s Patrickom Swayzejem, s katerim je leta 1985 igrala v miniseriji Sever in Jug.

"Z veseljem bi se z njim spustila v afero, a tedaj sva bila oba poročena ," je povedala.

"Trdno verjamem v zakon, v zvestobo in v predanost. Je pa res, da te na snemanju kaj lahko zanese in podležeš čaru glavnega igralca. Zelo zelo lahko se zgodi kaj takega."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James VB (@jvbwriter)

Kirstie Alley in Na zdravje

Po lepem številu televizijskih vlog skozi vsa osemdeseta se je v spomin tedaj najbolj zapisala z igranjem Rebecce Howe v komediji Na zdravje.

Ekipi se je pridružila potem, ko je iz nje odšla Shelley Long. Kasneje se je spominjala, da so bili prvi tedni snemanja zanjo zelo naporni "To je bila čudovita serija in nisem hotela, da bi bila razlog za njen propad," je pripovedovala za People.

A to se ni zgodilo, serijo je snemala šest let in bila z njo nominirana za pet emmyjev, enega je tudi osvojila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silvia Sacco (@privatebrain)

Kirstie Alley in John Travolta

Leta 1989 je film Glej, kdo se oglaša, združil Kirstie in Johna Travolto, ki sta ostala tesna prijatelja do konca igralkinega življenja.

Leta 2018 je v intervjuju zaupala, da se je zaljubila v Travolto, a se z njim ni hotela spustiti v seksualno razmerje, saj je bila poročena s Parkerjem Stevensonom.

"Rekla bom, da je bilo to nekaj najtežjega, kar sem storila in najtežja odločitev, kar sem jih sprejela. Skupaj sva se zelo zabavala.

Nikoli se nisva spustila v fizično prevaro, a mislim,  da to ne bi bilo najhuje, kar bi se lahko zgodilo. Huje je bilo, da sem si dovolila zaljubiti se vanj in da sem dolgo ostala zaljubljena."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonella Ponta (@pas_films)

Osvojeni emmyji

Prvega emmyja je Kirstie osvojila leta 1991 za vlogo v seriji Na zdravje, drugega ji je leta 1994 prinesla vloga predane mame Sally Goodson mini seriji Davidova mama.

Kirstie Alley in Parker Stevenson

22. decembra leta 1983 se je Kirstie poročila z igralcem Parkerjem Stevensonom. To je bil njen drugi zakon potem, ko je bila med letoma 1970 in 1977 poročena s srednješolko ljubeznijo Bobom Alleyem.

Po pisanju revije People je Stevensona srečala v baru. Tedaj ga ni prepoznala, se pa je kasneje živo spominjala: "Videla sem ga in rekla moji tedanji sostanovalki: zanj bi umrla."

V zakonu sta posvojila dva otroka, leta 1992 Williama in 1995 Lillie, leta 1997 sta se ločila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guy D'Alema (@guydalema)

Kirstie Alley in James Wilder

Kmalu po ločitvi se je začela sestajati z zvezdnikom serije Melrose Place Jamesom Wilderjem. Po petih letih zveze sta se razšla.

Veronikine skrivnosti

Naslednji veliki televizijski moment Alleyeve je bila glavna vloga v komični seriji Veronikine skrivnosti iz leta 1997, kjer je igrala nesrečno zaljubljeno Veronico Chase, močno žensko, ki veliko preklinja, ima življenje v svojih rokah, je dovzetna za moške čare in ji hkrati gredo na živce, je njen lik opisal tedaj opisal Entertainment Weekly. 

Nastale so štiri sezone serije, ki je Kirstie prinesla še eno nominacijo za emmyja in šest nominaciji za zlati globus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by En Vivo (@envivousatv)

Kirstie Alley in teža

Skozi vso njeno kariero in na vrhuncu slave se je veliko pisalo o teži Kirstie Alley ter o njenem odnosu do hrane. O tem je večkrat odkrito govorila tudi sama:

"Zanimivo je, da mi ni všeč, kako sem videti, všeč pa mi je to, kakšna sem," je dejala leta 2004. "Všeč sem si bolj, kot sem si bila kdaj koli prej."

Njena teža je bila za navdih za serijo Fat Actress, ki pa se je predvajala le eno sezono.

"Nikoli prej nisem imela težav s težo, potem pa so se kilogrami kar nabirali," je leta 2004 zaupala Oprah. "Sploh se nisem zavedala, kako debela sem!" je še dodala igralka, ki je kilograme skušala premagati z različnimi dietami.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Albie Andujar (@therealalbie)

Kirstie Alley kot mama

Leta 2004 je v pogovoru za People igralka povedla, da je zanjo največji cilj v življenju biti dobra mama otrokoma Williamu in Lillie.

Leta 2016 je postala babica Williamovemu sinu Waylonu in to djestvo poimenovala kot največja radost v življenju.

Kirstie Alley in Zvezde plešejo

Ob pestri karieri in družinskemu življenju je leta 2011 Kirstie prvič nastopila tudi v šovu Zvezde plešejo.

"Hotela sem se dobro odrezati," je dejala po prvi sezoni, ko je plesala z Maximom Chmerkovskiyjem. Par je prišel v finale in na koncu zasedel drugo mesto.

Kontroverzna Alley

Igralka je z objavami na družabnih omrežjih sicer velikokrat presenetila z  dvomi v gibanje MeToo, s podporo Donaldu Trumpu in z vprašanji glede tega, če je vojna v Ukrajini sploh resnična.

Dolgoletna scientologinja je zvesta pripadnica veri in je v enem od pogovorov priznala, da je bila ob vstopu v to vero odvisnica od kokaina in da je odvisnost premagala ter da je vsak, ki trdi, da je scientologija zlo, zanjo sovražnik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)

Zadnje vloge

Alleyjeva je praktično do konca življenja ostala aktivna.

Srečo je poskusila s še eno komedijo, leta 2013 z naslovom Kirstie, igrala je tudi v serijah Hot in Cleveland in Scream Queens, leta 2022 je nastopila v šovu Zvezde pod masko in prišla v pol finale, nastopala je tudi v resničnostnem šovu Bih Brother slavnih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)

Smrt

5. decembra 2022 je družina igralke naznanila, da je neverjetna, močna in ljubeča mama stara 71 let izgubila boj z rakom, ki je bil odkrit komaj pred časom.

"Obdana je bila z družino in se do zadnjega zavzeto borila. Izjemna je bila za kamerami, še bolj čudovita pa kot mama in babica,"

so med drugim zapisali v oznanilu o njeni smrti, se zahvalili vsem njenim zdravnikom in medicinskim sestram, ki so skrbeli zanjo in ob enem prosili  za spoštovanje zasebnosti v teh težkih časih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirstie Alley (@kirstiealley)

Povzeto po portalu People

Preberite še: To v resnici pomenijo sanje o smrti (prinašajo pomembno sporočilo)

Morda vas zanima tudi: Kraljica Elizabeta II. je imela raka


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)