Shannen Doherty o četrtem stadiju raka: Živeti. To je edino na mojem seznamu

Odkar se je Shannen Doherty soočila z dejstvom, da ima raka dojke, neutrudno ozavešča o vsem, kar takšna diagnoza prinaša.

15.9.2021 ob 8:55 | Foto: You Tube, Instagram | Avtor: M. FL.

Shannen Doherty o četrtem stadiju raka: Živeti. To je edino na mojem seznamu

50-letna Shannen Doherty se vrača z vlogo v filmu z naslovom Življenjski seznam (List of A Lifetime), ki bo v ZDA prvič predvajan oktobra in pripoveduje zgodbo o ženski, ki se je soočila z diagnozo rak dojke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

Ob predstavitvi filma je igralka iz lastne izkušnje spregovorila o tem, kaj pomeni živeti s to boleznijo, ki je pri njej prešla v četrto fazo.

V filmu Kelly Hu uprizarja Brendo, ki je soočena z rakom dojke. V zavedanju lastne minljivosti se odloči poiskati hčerko, ki jo je dala v posvojitev. Brenda hčerko najde in skupaj osnujeta seznam vsega, kar bi mama pred slovesom od življenja še rada postorila, tako imenovan bucket list.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R O X Y 施惠馨 (@roxyshih)

 "Čutim se odgovorno, da v svojem javnem življenju, ki ga ločujem od igralskega, govorim o raku in poučujem druge, da smo osebe v četrti fazi še kako žive in živahne.

Moj soprog vedno pravi, da nekdo, ki tega ne ve, nikoli ne bi rekel, da imam raka. Nikoli se ne pritožujem. Trenutno je to pač del življenja," je povedala igralka, ki je od leta 2011 poročena s fotografom Kurtom Iswarienkom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sʜᴀɴɴᴇɴ Dᴏʜᴇʀᴛʏ | ғᴀɴ ᴘᴀɢᴇ

Projekt, kot imenuje film, je njena prva vloga na temo usodne bolezni. Kajti vedno je bila zelo previdna pri povezovanju igralstva s tem delom življenja, a jo je film pritegnil takoj, ko je prebrala scenarij:

"Med igranjem sem lahko bila samosvoja in nikomur mi ni bilo treba ničesar svetovati, saj so režiserka Roxy Shih in vse čudovite dame, opravile izjemno nalogo v pripravah na vloge.  Vsi smo se izkazali in povedano pošteno, zame je bilo izjemno veselje sodelovati v tem projektu in dobesedno cvetela sem v vsaki sekundi snemanja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by R O X Y 施惠馨 (@roxyshih)

Kako pa je igralka odgovorila na vprašanje, če ima sama tudi seznam vsega, kar bi še rada postorila v življenju?

"Nimam. Mislim, da so v moj situaciji takšni seznami bizarni. Kajti ob njih se človeku zdi, da mora z nečim pohiteti, ker se mu čas izteka.  Verjamem, da bucket lista ne potrebujem, saj bom nadalje živeča oseba z rakom. Živeti. To bi bilo vse, kar bi bilo na mojem seznamu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

Shannen se je z rakom dojke soočila leta 2015. Javnost je o tem osvestila v ekskluzivnem intervjuju za People. Dve leti kasneje je pri njej nastopila remisija, a je leta 2020 razkrila, da se je rak vrnil v četrti fazi.

Vse od tedaj zvezdnica serije Beverly Hills 90210 odkrito govori o svoji bolezni in se trudi podirati z njo povezane mite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

"Hočem, da bi ljudje vedeli, da tisti, pri katerih je rak v četrti fazi, nismo nemočni in nebogljeni, nesposobni za delo in je vse, kar nas čaka, hospic," je denimo lanskega oktobra povedala prijateljici Sarah Michelle Geller v intervjuju za Entertainment Tonight:

"Zelo hitro te odpišejo, čeprav si še močan in vitalen ter pripravljen delati. Konec koncev se življenje vsakega enkrat konča. In kaj lahko se zgodi, da bom živela dlje od nekoga, ki je popolnoma zdrav. Človek pač nikoli ne ve."

Povzeto po portalu People

Preberite še: Sanja Smrdelj o raku dojke: "Napovedali so mi 5 let življenja, jaz pa sem imela pred seboj samo en cilj"

Morda vas zanima tudi: “Moje leto je leto, ko so mi diagnosticirali raka dojke” (tekmovalci Zvezde plešejo iskreno kot še nikoli)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)