Ta navada Kate Middleton in princa Williama kraljico zelo moti

Čeprav ima britanska kraljica svojega najstarejšega vnuka in njegovo soprogo rada, ima par navado, ki je monarhinja ne prenese.

13.7.2022 ob 8:13 | Foto: Pool/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Ta navada Kate Middleton in princa Williama kraljico zelo moti

Princ William in Kate Middleton sta se očitno uklonila kraljici in se odpovedala helikopterskim poletom med palačo Kensington ter njunim drugim domom, Anmer Hall v Norfolku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Decuzzi (@sorryimnotadeejay)

Po navedbah medijev je par večkrat s helikopterjem premagoval razdalje med domovanji, a ko je slišal, da kraljica nad tem početjem ni najbolj navdušena, se je podvigom odrekel.

Kraljevi komentator Richard Palmer je odločitev pojasnil za Express in dejal: "Dokončen razlog za njuno odločitev je nedvomno zadnje poročilo o izdatkih palače. To navaja, da je kraljeva družina lani zapravila 123 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja, je pa kraljica že prej večkrat priznala, da ji ni prijetno, ker cela družina leti v helikopterju."

Med člani kraljeve družine velja pravilo, da nasledniki prestola nikoli ne letijo ali potujejo skupaj v istem prevoznem sredstvu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cambridge Family (@the_cambridge_family_)

"Kraljica je v preteklosti izrazila nelagodje ob dejstvu, da cela družina leti v istem helikopterju. Ob usodni nesreči bi lahko izgubila drugega, tretjega, četrtega in petega naslednika prestola," je pojasnil komentator in še enkrat izpostavil, da so ti poleti predstavljali tudi dokajšen izdatek za monarhijo.

Osebje vojvode in vojvodinje sicer pravi, da niso bili prav pogosti, drugi trdijo, da so se dogajali pogosteje, kot bi si kraljica in zadolženi za finance želeli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by From Berkshire to Buckingham (@fromberkshiretobuckingham)

Obstaja še en razlog, zaradi katerega kraljica ni bila najbolj navdušena nad podvigi družine Cambridge: William je vojni pilot in je helikopter večkrat pilotiral sam.

Prav s tem je imela monarhinja največ težav, je lani poročal The Sun ter takole citiral vir: "Njeno veličanstvo si želi, da bi William prenehal pilotirati. Zlasti v slabih vremenskih pogojih, saj helikopter ni najbolj varno prevozno sredstvo. Kraljica je vedno, kadar pilotira vnuk, v zelo velikih skrbeh."

Povzeto po portalu Pop culture.com

Preberite še: Škandal princa Charlesa: obeta se uradna preiskava

Morda vas zanima tudi: Tako je besni princ William obračunal z vsiljivim fotografom (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)