Prvič v zgodovini: Nenavadno dejanje britanske kraljeve družine

Vidni člani britanske kraljeve družine so se odzvali na nekatere navedbe v medijih.

24.11.2021 ob 8:55 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Prvič v zgodovini: Nenavadno dejanje britanske kraljeve družine

Življenje v britanski kraljevi družini je prežeto z nemalo protokoli. Nekateri od njih se nanašajo na odnose z mediji in eno od pravil, ki naj bi ga člani upoštevali, se glasi: nikoli ne razlagaj in nikoli se ne pritožuj. Kar povedano drugače pomeni, da se člani kraljeve družine ne smejo odzivati na trditve v občilih, ne glede na to, kako (ne)resnične so.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Experta En Realeza (@expertaenrealeza)

Prva sta to pravilo vsem na očeh prekršila Meghan in Harry, ki sta zaradi spornih objav nekaterim britanskim tabloidom napovedala tožbo ter svojo napoved uresničila.

Čeprav sta s tem povzročila nemalo vznemirjenja, pa so se očitno tudi drugi člani kraljeve družine odločili odzvati na določene navedbe v povezavi s kraljevo družino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Tako so moči združile tri vidne hiše: palača Buckingham, palača Kensington in hiša Clarence ter na glavno britansko medijsko hišo poslale skupno izjavo, ki se nanaša na zadnji dokumentarni film z naslovom Princa in tisk (The Princes and the Press), katerega prvi del so predvajali v ponedeljek.

V filmu se je novinar Amol Rajan poglobil v odnos princa Williama in princa Harryja z mediji, v trditvah pa se velikokrat opira na neimenovane vire blizu kraljeve družine. Izjava, ki so jo vidni člani naslovili na BBC, se glasi takole:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Bentley (@justemmawithacamera)

"Svobodni, odgovorni in odkriti mediji so temelj zdrave ter demokratične družbe.

Vendar pretirane in neutemeljene trditve neimenovanih virov nižajo njihovo kredibilnost in verodostojnost. Tudi, ko gre za tako pomembne ustanove, kot je BBC."

Prvi del omenjenega dokumentarnega filma z naslovom Nova generacija (New Generation) se osredotoča na obdobje po kraljičinem diamantnem jubileju, ki ga je obeležila leta 2012, ko je praznovala 60. obletnico vladanja. Predvsem so avtorji izpostavili vzpon mlajše generacije kraljeve družine. Prikazuje leta vse do zaroke in poroke vojvode ter vojvodinje Sussex.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Med drugim razkriva kontekst prinčevih odnosov z mediji in proučuje nekatere nezakonite dejavnosti, s katerimi so se javna občila skušala dokopati so informacij znotraj kraljeve družine v poznih devetdesetih in na začetku novega tisočletja.

V filmu nastopa tudi odvetnica vojvode in vojvodinje Sussex, ki pojasnjuje njun odziv na trditve nekaterih občil glede odnosa Meghan do osebja v palači.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

Kot je znano, je marca The Times poročal, da je vojvodinja s svojim obnašanjem večkrat užalila dva njena osebna pomočnika in je bila večkrat nesramna do osebja, kar je ona zanikala. Jenny Afia iz pravne pisarne  Schillings, je pripovedovala Amolu:

"Vse te navedbe so neresnične. Namigovanja, da nihče ni mogel sodelovati z vojvodinjo in delovati pod njenim vodstvom, ker naj bi bila preveč zahtevna in težavna, nimajo nobene osnove in so brez kakršne koli podlage, ter kot takšne ne bi smele zavzemati prostora v medijih."

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: Bivša o grozi v razmerju s princem Harryjem: Nevzdržno je bilo

Morda vas zanima tudi: Razočarani kraljici zdravje zadalo še en udarec


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)