Svojeglava Kate Middleton in princ William: tako kršita kraljeva pravila vzgoje

Otroci Kate Middleton in princa Williama so vzgajani drugače, kot so bili njihovi predniki.

27.7.2021 ob 8:50 | Foto: John Sibley, Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Svojeglava Kate Middleton in princ William: tako kršita kraljeva pravila vzgoje

Kate Middleton in princ William sta se poročila leta 2011. V zakonu so se jima rodili trije otroci: princ George, princesa Charlotte in princ Louis. Pogosto se pojavljajo v javnosti, velikokrat jih vzameta tudi s seboj na protokolarne dogodke. Nazadnje smo tako lahko videli princa Georga, ki se je staršema pridružil na tekmah za pokal Euro 2020.

John Sibley/Gettyimages

Kot na vseh drugih področjih, je kraljeva družina, tudi kar zadeva vzgoje otrok, prežeta s stoletnimi tradicijami. Kate in William nekatere od njih upoštevata. Tako denimo ob pomembnih dogodkih izdajata družinske ali portrete otrok, v skladu s tradicijo sta najela varuško, ki jima pomaga pri skrbi za otroke.

A neizpodbitno je dejstvo, da veliko stvari počneta drugače od njunih prednikov. Kje so odstopanja najopaznejša, je razkril pedagog, svetovalec staršem in izvršni direktor največje agencije za varuške v Veliki Britanji, Kiddies Kingdom, Mohammed Patel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Takole je pojasnil za Express.co.uk: "V preteklosti bi bilo za kraljeve starše nezaslišano, da bi se v javnosti spustili na raven otrok in jih med pogovorom gledali v oči. Kate in William to vedno počneta. Ne glede na to, kakšna je priložnost in okoli česa se vrti pogovor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Prijaznost, sočutje in enakopraven položaj, ki jih tako izražata, je njun standard pri vzgoji, ki ga je nedvomno s svojo srčnostjo in razumevanjem vpeljala Kate ter s tem prekršila eno od pravil kraljeve vzgoje, po katerem naj v javnosti ne bi kazali čustev."

In še ena zapoved, ki jo Kate redno krši: "Kadar je kateri od otrok žalosten, razočaran ali vznemirjen, ga na čisto naraven in nevsiljiv način potolaži. Največkrat je dovolj že to, da ga objame ali vzame v naročje. Neštetokrat smo jo videli pri tem."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cambridges

Naslednjo veliko razliko od vzgoje v preteklosti je takole izpostavil Patel: "Kate vse svoje otroke obravnava kot enake in ne v skladu z vlogo, ki naj bi jo nekoč v življenju igrali oziroma jim je namenjena. Vse to so sveži vetrovi vzgoje, s katerimi Kate ter William tlakujeta nove smernice znotraj kraljeve družine, saj jim bodo zagotovo sledile naslednje generacije."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cambridges

Kot je še dodal Patel, se Kate trudi, da bi bili njeni otroci deležni čimbolj običajnega odraščanja. Noče namreč, da bi jih zaznamovalo privilegirano okolje, v katerega so se rodili in v katerem preživljajo otroštvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cambridges

"Zato se odmika od nekaterih kraljevih tradicij ter oblikuje svoj slog, ki je v skladu s sodobnimi vrednotami in družbenimi smernicami.

Konec koncev je na prvem mestu mama, na katero se otroci vedno lahko zanesejo in oprejo. Njena glavna naloga je vzgojiti spoštljive in, kar je najbolj pomembno, srečne ter zadovoljne otroke, ki bodo vedno imeli občutek, da so ljubljeni in znotraj družine povsem sprejeti."

Preberite še: 10 neznanih dejstev o princu Georgu (in fotografija, s katero obeležuje 8. rojstni dan)

Morda vas zanima tudi: Skrivnostno življenje kraljevih varušk (ter zakaj sta Harry in Meghan prvo odpustila)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)