Princ Harry in Meghan Markle morata zaradi trditev v intervjuju pred sodnika

Navedbe, ki sta jih podajala v slavnem intervjuju pri Oprah, bosta morala princ Harry in Meghan Markle dokazovati pred sodiščem.

14.2.2023 ob 9:24 | Foto: Pool/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ Harry in Meghan Markle morata zaradi trditev v intervjuju pred sodnika

Princ Harry in Meghan Markle bosta zaradi tožbe, ki jo je sprožila polsestra vojvodinje Samantha Markle, pozvana pred sodnika in poroto, je določilo sodišče na Floridi.

Samantha Meghan v tožbi očita obrekovanje in navajanje laži v intervjuju z Oprah leta 2021 ter zahteva 70.000 evrov (75.000 dolarjev) odškodnine.

V dokumentih, ki jih je na sodišče marca leta 2022 dostavila polsestra vojvodinje je zapisano, da je Meghan v intervjuju pred svetovnim občinstvom podajala zlonamerne ter neresnične trditve. Intervju naj bi tedaj spremljalo približno 50 milijonov ljudi iz 17. držav.

Meghan je septembra lani vložila zahtevo za ustavitev tožbe, a je je predsednica sodnega senata Charlene Edwards Honeywell zavrnila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UK ROYAL FOLLOWER

Samantha polsestri očita, da jo je v intervjuju obrekovala in s tem škodovala njenemu dobremu imenu. Zaradi laži, ki jih s Harryjem navajala, naj bi bila Samantha ponižana in je padla v nemilost v svetovnem merilu.

Trdi še, da je v pogovoru blatila in poniževala njunega očeta Thomasa Markleja. Prepričana je, da je Meghan zasnovala premišljeno kampanijo, s katero je izpodkopavala njen in očetov ugled ter je uničevala njuno kredibilnost zgolj z namenom, da bi sebe prikazala kot žrtev svoje ter kraljeve družine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Harry in Meghan se bosta torej zagovarjala pred sodiščem in bosta primorana pod prisego odgovarjati na vprašanja odvetnikov Samanthe Markle, viri blizu princa Williama pa pravijo, da bo proces z zanimanjem spremljal tudi on.

Po navedbah virov znotraj palače je bil zaradi trditev v intervjuju besen, predvsem so ga zmotile obtožbe, da so pripadniki kraljeve družine rasisti in da se je en višjih članov spraševal, kakšne barve bo Archie, še preden se je rodil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince William (@princewilliam9605)

"Sam William je bil tedaj blizu vložitvi tožbe, saj se je ves svet spraševal, kdo je podal izjavo, za katero sta Harry in Meghan dejala le, da to nista bila sedaj že pokojna princ Philip in kraljica Elizabeta II., a mu je slednja tedaj tožbo odsvetovala," je povedal vir.

Povzeto po portalih New Idea in CNN

Preberite še: Razkrita zgodovina družine Meghan Markle: na dvoru je bila že njena prednica

Morda vas zanima tudi: Resnica o grobu princese Diane: zato ni odprt za javnost


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)