Princu Harryju grozi izguba milijonov

Princ Harry bi lahko v sodnih procesih izgubil zelo veliko denarja.

2.6.2023 ob 7:50 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Princu Harryju grozi izguba milijonov

Zaradi številnih sodnih postopkov, ki jih je sprožil princ Harry, bi lahko, četudi bi v njih zmagal, izgubil več milijonov, če pa sodniki ne bodo odločili njemu v korist, mu grozi izguba do 20 milijonov dolarjev, piše Newsweek.

Vojvoda Susseks je eno sodno bitko že izgubil. Višje sodišče v Veliki Britaniji je odločilo, da ni upravičen do policijskega varovanja na Otoku, četudi bi zanj plačal sam, kajti člani britanske policije niso zasebni varnostniki.

Harry je pravico do policijskega varovanja v Veliki Britaniji izgubil s tem, ko je sestopil z mesta višjega člana kraljeve družine, s tožbo proti notranjemu ministrstvu si jo je hotel povrniti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ModernRoyalEra (@modernroyalera)

Primer je le en od šestih, ki se trenutno odvijajo na Londonskem kraljevem sodišču: še eno tožbo Harry usmerja proti notranjemu ministrstvu, ostale proti različnim medijem in zastavlja se vprašanje, kakšen bo račun, če bo izgubil vse.

Sodni stroški princa Harryja

Mark Stephens, odvetnik v britanski odvetniški pisarni Howard Kennedy je za Newsweek povedal, da bodo izdatki visoki tudi, če Harry vse preostale tožbe dobi. Če pa jih bo izgubil, ga bodo stale med 15 in 20 milijoni dolarjev.

"Mislim, da se je Harry znatno zadolžil, da lahko podpira vse te sodne boje. Kot odvetnik to pozdravljam, vprašanje je, ali je bila njegova odločitev smotrna," je povedal Stephens.

"Vsak ima pravico do tožbe, to je dejstvo, ne ve pa se, ali bo na koncu zmagovalec ali poraženec. Tudi če bi Harry zmagal v vseh bitkah, nikoli ne bi dobil nazaj vsega denarja, ki ga je namenil zanje. Stroški sojenja nikoli niso sto odstotno povrnjeni.

Zmagovalec dobi povrnjenega od 60 do 70 odstotkov denarnega vložka. Če je torej Harry za tožbe namenil do 12 in pol milijonov dolarjev, jih bo v najboljšem primeru nazaj dobil sedem in pol milijonov. Seveda, če bo vse tožbe dobil. Če jih bo izgubil, bo še sedem milijonov in pol primoran plačati."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by prince Harry (@prince_harry_0000)

V najslabšem primeru bo torej njegov strošek znašal 20 milijonov dolarjev, kar presega vrednost dvorca v Montecitu, ki je ocenjen na 14,7 milijona dolarjev.

"Izguba bi bila občutna, torej bi bilo pametno podpisati še kakšen posel z Netflixom. V bistvu stran meče denar, ki ga je zaslužil s sodelovanjem z njim," je povedal odvetnik.

Zapravljen ugled

Potencialna izguba Harryja se ne meri le v denarju, temveč tudi v zapravljenem ugledu in seveda stresu, ki ga takšne tožbe izzovejo.

V Netflixovem dokumentarcu z naslovom Harry & Meghan par trdi, da je vojvodinja Susseks doživela spontani splav zaradi stresa, ki ga je povzročila tožba proti časopisu The Mail on Sunday, ker objavi Meghanino zasebno pismo očetu.

Tožbo je vojvodinja dobila, a če sta imela zakonca glede vzroka za splav prav, si je težko predstavljati, kakšne posledice bodo vsi sodni postopki prinesli za njuno družino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Children

"Vse te tožbe bodo omajale njun ugled, zdravje in finančno stabilnost. Težava je, kadar nekdo ugrizne več, kot lahko prežveči," je prepričan Stephens in pojasnjuje:

"Njun pristop je zelo ameriški. V smislu: imava boljše odvetnike in lahko zmagava. A odvetniki niso vedno rešitev. Včasih je težava prav v njih."

Povzeto po portalu newsweek.com

Preberite še: Meghan Markle ima načrt! Z jasnim namenom je okoli sebe zbrala posebne ženske

Priporočamo vam: Štiri gospodinjska opravila, pri katerih lahko namesto čistila uporabite brivsko peno

Morda vas zanima tudi: Skrivni detajli Camilline obleke s kronanja, ki razkrivajo njen odnos s kraljem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)