Princ William hudo užalil očeta, princa Charlesa

V enem zadnjih nastopov princa Williama je britanski prestolonaslednik spregledal vpliv očeta.

13.10.2020 ob 9:30 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ William hudo užalil očeta, princa Charlesa

Princ William je velik zagovornik varovanja okolja in lahko bi rekli, da glede skrbi za naravo stopa po stopinjah svojega očeta, princa Charlesa, ki se prav tako zavzema za lepši planet. A očitno ni Charles tisti, po katerem se zgleduje drugi v vrsti za britanski prestol, piše New Idea.

Kajti, kot je v podkastu Pod Save the Queen povedal urednik časopisa Daily Mirror Russell Myers, je v enem zadnjih nastopov William grdo spregledal očeta ter njegov trud za varovanje okolja in za ekološko pridelavo živil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince of Wales (Fanpage) (@charlesprinceofwales) on

"Princ William je nedvomno pokazal, da je velik okoljevarstvenik. Videli smo, kako je v zadnjem dokumentarnem filmu televizije ITV poudaril, kakšen pomen pripisuje trudu, da bi našim zanamcem pustili lep planet.

A pri tem je kot edino osebo, ki jo jemlje za zgled in katere ideje o preprečevanju klimatskih sprememb so mu najbolj blizu, navedel okoljevarstvenika Davida Attenborougha.  Nisem prepričan, kako je to sprejel njegov oče. Najbrž se je počutil malo odrinjenega in zapostavljenega," je povedal Russel.

William je pred nedavnim sodeloval v dokumentarnem filmu Princ William, Planet za vse nas (Prince William: A Planet For Us All).

Prav tako je v začetku tega meseca naznanil nagrajevanje petdesetih, za ohranjanje okolja najbolj zaslužnih projektov v naslednjih desetih letih, katerih avtorji bi za svoje delo prejeli po milijon dolarjev. Projekt pod imenom Earthshot Prize je podprl tudi vzornik princa, David.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

A kljub naprednemu razmišljanju Williama, je treba priznati, da se Charles že 50 let zavzema za čistejše okolje, kar mu kot članu kraljeve družine sicer ni prineslo priljubljenosti.

V začetku tega leta naj bi mu bilo s strani monarhije zapovedano, da se bo moral potem, ko bo zasedel prestol, odpovedati okoljskemu aktivizmu.

Očitno 71-letni prestolonaslednik še ne kaže nobenega namena, da bi tej smernici sledil in kot je v virtualnem govoru povedal na uvodu v Klimatski teden, ki se je odvijal prejšnji mesec v New Yorku, je skrajni čas za takojšnje ukrepanje, da ne bi zamudili zadnje priložnosti za vzpostavitev pogojev za lepšo prihodnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince of Wales (Fanpage) (@charlesprinceofwales) on

"Že predolga leta smo priča okoljski krizi, ki ji posvečamo vse premalo pozornosti in prerašča v obsežno katastrofo.

Globalna pandemija koronavirusa je budnica, katere si preprosto ne moremo privoščiti ignorirati," je ob omenjeni priložnosti opozoril Charles.

Preberite še: Prisluhnite prisrčnim otrokom princa Williama in Kate Middleton (video)

Morda vas zanima tudi: William ali Charles, kdo bi bil po mnenju Diane boljši kralj (in zakaj)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)