Princ William deležen ostrih kritik: Tako se ne vzgaja sočutnih otrok

Princ William je v želji po ohranjanju družinske tradicije po mnenju mnogih storil veliko napako.

3.9.2020 ob 9:25 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ William deležen ostrih kritik: Tako se ne vzgaja sočutnih otrok

V britanski kraljevi družini je globoko zakoreninjena tradicija lova. Princ William ji ostaja zvest in bi jo rad prenesel tudi na potomce, zato je svojega najstarejšega sina, princa Georga, vzel s seboj na lov, kar pa je sprožilo veliko zgražanja in kritik aktivistov, ki se zavzemajo za pravice živali, piše New Idea.

Po poročanju Daily Maila je sedemletni deček očeta in druge višje člane kraljeve družine spremljal na lovskem pohodu v Corgarffu v bližini Balmorala na Škotskem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince George of Cambridge (@princegeorgeofcambridgeuk) on

Kot navaja vir, je George očeta in druge opazoval pri jutranjemu streljanju ptic, na kar se je odzvala Mednarodna organizacija za etično ravnanje z živalmi, PETA.

Njena direktorica Mimi Bekhechi je za omenjeni mediji povedala, da izpostavljanje otrok takšnemu početju na podmladku pušča resne psihične rane, hkrati spodbuja neobčutljivost otroka za krivice nemočnih.

"Le redki dandanes na streljanje živih bitji gledajo kot na šport. Za večino je lov nasilna perverzija, v kateri umirajo nedolžna bitja, ki nočejo nikomur nič žalega," je povedala Mimi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Balint Nemeth (@nemethbalintphoto) on

"Za otroka, ki pri takšnem početju opazuje starša, torej vzornika, je to potencialno škodljivo in nedvomno vpliva na njegovo duševnost ter lahko vodi v nočne more in družbeno nesprejemljivo obnašanje.

Da bi princ George odrastel v odgovornega in sočutnega voditelja, bi ga morala starša naučiti spoštovanja vseh živih bitji."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cambridge Family (@kate.william.royals) on

Sicer George še zdaleč ni edini kraljevi otrok, ki je bil že v mladih letih priča lovu. Kljub kritikam, sta se oba, princ William in princ Harry, od malih nog udeleževala lovskih pohodov, katerim pa se je Harry po poroki odpovedal.

Njegova soproga Meghan Markle namreč ne odobrava namernega pobijanja živali in je velika nasprotnica lova ter je Harryja prepričala, naj se temu hobiju odreče.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates) on

Potem, ko je njegova udeležba na lovu fazanov v Sandringhamu leta 2018 med zakoncema povzročila nemalo hude krvi, je Harry za vedno odložil lovsko orožje in ga za približno 60.000 dolarjev prodal na dražbi.

Priporočamo tudi: Kraljica si je za delo od doma izbrala grad Windsor

Preberite še: Sedmi rojstni dan princa Georga: Takšen fant je postal (FOTO)

Morda vas zanima tudi: Resnično ozadje spora med Williamom in Harryjem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)