Princ William iskreno o trenutkih, ko je izvedel za smrt princese Diane

Na obisku na Škotskem je princ William povedal, kje je ob smrti mame našel varno zatočišče in največ tolažbe.

24.5.2021 ob 5:25 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ William iskreno o trenutkih, ko je izvedel za smrt princese Diane

Princ William in Kate Middleton se mudita na turneji po Škotskem, na katero prestolonaslednika vežejo mnogi spomini. O njih je spregovoril na otvoritveni slovesnosti Generalne skupščine škotske cerkve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by About The Duchess of Cambridge (@life.of.a.duchess)

Ob tej priložnosti je poudaril, da ima ta dežela v njegovem življenju posebno mesto: "Zame je Škotska vir nekaterih najbolj srečnih, pa tudi najbolj žalostnih spominov.

Ko sem izvedel, da je v nesreči življenje izgubila moja mama, sem bil na gradu Balmoral. Še vedno v šoku sem tisto jutro zatočišče našel pri maši v cerkvici Crathie Kirk," je v nagovoru zbranim povedal William in nadaljeval:

"V temnih dneh, ki so sledili in v obdobju žalovanja, sem veliko utehe našel v samoti škotskih planjav. Posledično s Škotsko čutim tesno povezavo in vem, da bo ta vedno pristna ter globoka."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allyd (@ally_deans75)

Williamova izpoved je sledila močni izjavi, potem ko je Lord Dyson v posebni preiskavi ugotovil, da je bila Diana z zavajanjem in lažmi napeljana v odmevni intervju, ki ga je za BBC-jevo Panoramo vodil novinar Martin Bashir.

Kot je v odziv na odkritja dejal William, je medijska korporacija njegovo mamo pustila na cedilu in je izkoristila njeno šibkost ter nezaupanje v ljudi, ki so ji tedaj bili najbolj blizu:

"Z lažmi in ponarejenimi dokumenti so mojo mamo pripravili do intimnega pogovora. Navajali so neresnice o kraljevi družini, kar je poglobilo njene strahove in paranojo," je povedal William, ki je prepričan, je intervju občutno poslabšal odnose med njegovima staršema, da je pospešil njuno ločitev ter vplival tudi na nadaljnji razplet dogodkov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana.frances.spencer (@rest_in_peace_diana)

"Izjemno me žalosti, da je BBC s svojimi prijemi znatno doprinesel k njenemu strahu, paranoji in izolacij, ki se jih spominjam iz njenih zadnjih let življenja," je izjavo v odziv na rezultate preiskave strnil princ.

Povzeto po portalu Hello

Preberite še: Razkrito ganljivo osebno pismo princese Diane

Morda vas zanima tudi: Kako telesna govorica Kate in Williama odkriva njun resnični odnos


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)