Princa William in Harry po pogrebu dedka: Te besede naj bi si izmenjala (in kaj lahko Harryja zadrži na Otoku)

Veliko pozornosti ob zadnjem slovesu od princa Philipa je bilo namenjene princema Williamu in Harryju.

19.4.2021 ob 5:35 | Foto: Leon Neal, Shaun Botterill, Phil Walter/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Princa William in Harry po pogrebu dedka: Te besede naj bi si izmenjala (in kaj lahko Harryja zadrži na Otoku)

13 milijonov gledalcev po vsem svetu je v soboto spremljalo prenos zadnjega slovesa soproga kraljice Elizabete II., princa Philipa (samo kot zanimivost: odmevni intervju Meghan Markle in princa Harryja z Oprah dva milijona gledalcev manj), podatke BBC-ja povzema Mail on Line.

 Leon Neal/Gettyimages

Veliko pozornosti vseh je bilo med drugim usmerjene v princa Williama in Harryja, ki sta se prvič po več kot enem letu skupaj pojavila v javnosti. Na samem sprevodu sicer nista hodila drug ob drugem, saj je bil med njima bratranec Peter Philips.

Tudi med obredom sta brata sedela ločeno, sta pa si izmenjala nekaj besed potem, ko je kraljeva družina zapustila kapelo Sv. Georga na gradu Winsdor, kjer je ta potekal.

In kaj sta si povedala?

Njune besede je potem, ko sta oba odstranila maski, razkril strokovnjak za branje z ustnic. Ta je za Express povedal, da je bil pogovor povsem spodoben in vljuden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamslink Joydaily (@dreamslink_joydaily)

Po besedah poznavalca je Wiliam dejal Harryju: "Da, bilo je čudovito, kajne?" Harry pa je odgovoril: "Bilo je tako, kot si je želel." "Absolutno lep obred, ah, vsa ta glasba," naj bi še pripomnil starejši brat.

Čeprav sta se brata v javnosti prvič skupaj pojavila na pogrebu, sta se pred tem srečala na gradu Windsor, Harry naj bi se sestal tudi s kraljico, po samem obredu sta se po pisanju tabloida The Sun sešla še v družbi očeta princa Charlesa.

Pogovor, umaknjen od oči javnosti, kamer in drugih udeležencev pogreba, je trajal dve uri in vlil upanje, da se bodo odnosi znotraj kraljeve družine postavili na pravo mesto. Tudi zato, ker bi si to želel pokojni Philip.

 Phil Walter/Gettyimages

Sedaj so vse oči uprte v mlajšega brata, ki naj bi se čimprej vrnil v Kalifornijo k svoji soprogi in sinu, a bi vendarle lahko opustil prvotne načrte in v domovini ostal malo dlje, za kar ima vsekakor dober razlog.

Njegova babica bo namreč v sredo, 21. aprila, praznovala 95. rojstni dan in bi bila po žalostem dogodku nedvomno vesela, če bi ji ob visokem jubileju Harry voščil osebno.

Odločitev bo moral sprejeti sam, zagotovo pa bi Meghan, ki se pogreba ni udeležila, raje videla, da bi se soprog čimprej vrnil v njuno domovanje. Kajti, kot poročajo viri blizu vojvodinji, ta ni preveč navdušena nad dejstvom, da je Harry z družino na Otoku sam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

"Ni ravno srečna, da je obkrožen s člani njegove družine, nje pa ni v bližini. Boji se namreč, da bi ga povlekli nazaj v toksično institucijo, poleg tega jo je strah, da je hoja za krsto dedka v njenem soprogu prebudila travme, ki so odraz dejstva, da je kot deček hodil za krsto svoje mame, pokojne princese Diane," je za New Idea razrkril vir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE FAB FOUR

Uradno Meghan na pogreb ni dopotovala zaradi nosečnosti, neuradno pa, ker ni hotela, da bi bila na dan zadnjega slovesa od soproga monarhinje v središču pozornosti.

"Njen glavni namen je podpreti Harryja. Njemu je prepustila odločitev, naj se mu na pogrebu pridruži ali naj raje ostane doma. Kajti dogodek je med drugim videla tudi kot priložnost, da družina zgladi spore, kar bi si princ Philip nedvomno želel," je za Daily Mail povedala prijateljica vojvode, ki je vojvodi Edinburškemu v slovo poslala ročno napisano sožalno vizitko in venec, za katerega cvetje s simboličnim pomenom je izbrala sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royals UK (@royalsjetset)

Povzeto po portalih New Idea, Daily Mail, Hello magazine in The Sun

Preberite še: Princa Philipa še ne bodo položili k večnemu počitku

Morda vas zanima tudi: Skrivni pomen zadnjega potreta princa Philipa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)