Princ Harry razkril, kdo in kako manipulira s kraljico

Odmevni intervju princa Harryja in Meghan Markle z Oprah je odstrl mnoge tančice britanske kraljeve družine.

9.3.2021 ob 8:45 | Foto: Jeff Spicer/Gettyimages, Instragram | Avtor: M. FL.

Princ Harry razkril, kdo in kako manipulira s kraljico

Potem, ko je v nedeljo več kot 17 milijonov gledalcev spremljalo težko pričakovani intervju, v katerem je Oprah Winfrey gostila princa Harryja in Meghan Markle, je voditeljica v ponedeljek v oddaji CBS This Morning kolegici Gayle King pojasnila nekaj podrobnosti, ki so občinstvu ostale skrite, piše ET. Celoten pogovor je namreč trajal kar tri ure in 20 minut, predvajani pa le uro in 25 minut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CBS News (@cbsnews)

Ena od izjav para, ki je nedvomno vzbudila veliko pozornosti, je bila trditev, da je nekdo znotraj kraljeve družine tedaj, ko je bila Meghan noseča z Archiejem izrazil zaskrbljenost glede tega, kako temnopolt bo njen sin. Kot je v intervjuju pojasnila Oprah, princ Harry ni razkril, kdo je član kraljeve družine, ki je imel omenjene pomisleke.

"Ni hotel razkriti identitete človeka, ki ga je skrbela barva polti tedaj še nerojenega Archieja, je pa želel, da bi javnost vedela, da to ni bila njegova babica, kraljica Elizabeta in ne njegov dedek, princ Philip," je zaupala Oprah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Style Watch (@royalstylewatch)

V pogovoru je princ Harry nakazal, da je tudi njegova babica pogosto žrtev manipulacije znotraj institucije. Spominjal se je obdobja, ko sta s soprogo januarja 2020 naznanila, da se umikata kot višja člana kraljeve družine. Tedaj ju je kraljica povabila, naj jo obiščeta na posestvu Sandringham. Povabilo je bilo kasneje preklicano s strani enega od članov kraljičinega osebja, češ, da je monarhinja prezaposlena, da bi se sestala z vnukom.

"Ko je do mene prišla ta vest, sem jo poklical in ji rekel: "Mislil sem, da se bomo videli, a pravijo, da nimaš časa," se je pogovora spominjal Harry in nadaljeval: "Dejala mi je, da ima na koledarju opravek, za katerega ni vedela. Vprašal sem jo, če bi se lahko sestali na kateri drugi dan v tednu pa je rekla,  da je njen koledar že povsem poln. Nisem hotel vztrajati, kajti dobro sem vedel, kaj je v ozadju."

Oprah je ob teh besedah vprašala, če kraljici vendarle ni dovoljeno početi vse, kar si želi. A Harry ji je pojasnil: "Ne. Ko si na čelu firme, imaš okoli sebe ljudi, ki ti delijo nasvete."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Kot je v pogovoru s kolegico zaupala Oprah, ji je šele po intervjuju s Harryjem in Meghan postalo jasno, s čim se kraljeva družina sooča znotraj institucije:

"Dojela sem, da je kraljeva družina obkrožena s svetovalci, ki so na svojih mestih že zelo zelo dolgo in so pomemben člen hierarhične strukture. Ti ljudje imajo velik vpliv na dogajanje znotraj družine in tudi na to, kako so dogodki predstavljeni navzven."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @buckingham.palace.pictures

Kot je še povedal Harry, je bil rasizem en od pomembnih dejavnikov, ki so pripeljali do določitve, da bosta s soprogo zapustila Veliko Britanijo. Med samim intervjujem je prišlo na plano veliko neljubih dejstev, med drugim je Meghan priznala, da so jo med nosečnostjo z Archiejem spreletavale samomorilne misli, da ni bila deležna prave pomoči, ko je bila v duševni stiski, da je bila žrtev rasističnih opazk.

Harry pa je med drugim razkril, da po oznanitvi, da s soprogo sestopata kot višja člana kraljeve družine, s princem Charlesom nekaj časa nista imela nobenih stikov. In še najodmevnejša vesela vest: Archie bo dobil sestrico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Preberite še: Princ Charles žalosten zaradi Archieja

Morda vas zanima tudi: Tesna prijateljica Harryja: Tega ni želel za Archieja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)