To je razlog, da se Meghan in Harry še nista vrnila v Veliko Britanijo

Tudi zakoncema Sussex je epidemija prekrižala načrte.

7.1.2021 ob 8:40 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

To je razlog, da se Meghan in Harry še nista vrnila v Veliko Britanijo

Ta teden mineva eno leto, odkar sta princ Harry in Meghan Markle naznanila, da sestopata z mest višjih članov britanske kraljeve družine. Tedaj sta povedala še, da bosta izmenično bivala v dveh državah: Združenih državah Amerike in Veliki Britaniji, piše Hello.

A na žalost jima je novi koronavirus prekrižal načrte in jima potem, ko sta domovanje našla na novi celini, preprečil obiskovanje stare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E G H A N & H A R R Y (@harry_meghan_updates)

Kdaj se bosta torej Meghan in Harry vrnila v britanski dom, Frogmore Cottage?

Lansko jesen je bilo slišati, da bosta Veliko Britanijo obiskala decembra. Ne zgolj zaradi božično-novoletnih praznikov temveč tudi, ker je bila za 11. januar napovedana razprava na sodišču zaradi tožbe vojvodinje, ki jo je zaradi neresničnih navedb in objave osebnih dokumentov vložila proti medijski družbi Associated Newspapers Ltd.

Proces je bil potem, ko so njeni odvetniki pravno utemeljili odlog razprave, prestavljen na jesen 2021.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

Bo pa višje sodišče še v tem mesecu z zaslišanjem na daljavo obravnavalo prošnjo Meghanine pravne ekipe za skrajšano sodbo in če bodo njeni odvetniki uspeli vodo speljati na vojvodinjin mlin, se bo zadeva lahko rešila brez sojenja.

Potovanje v Veliko Briatnijo paru seveda onemogočajo strogi ukrepi, ki jih je v namen preprečevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom sprejela britanska vlada. Ti med drugim zapovedujejo, da morajo vsi, ki na Otok pripotujejo iz Združenih držav, po prihodu ostati v desetdnevni karanteni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

Ovira je tudi na drugi strani: vsi, ki iz Velike Britanije potujejo v ZDA, morajo pred vkrcanjem na letalo predložiti največ tri dni star negativen test na covid-19.

Ob tem je neznan migrantski status princa Harryja v ZDA. Aprila 2020 je The Times poročal, da ni zaprosil za zeleno karto in da v bližnji prihodnosti ne namerava zaprositi za ameriško državljanstvo. Čeprav bi mu to močno olajšalo potovanja čez lužo, bi hkrati ameriško državljanstvo za Harryja pomenilo tudi obvezno plačevanje davkov ne glede na to, iz katere države bi se na njegov račun stekal denar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (@princeharryofengland)

Tako ni znano, pod kakšno vizo vojvoda sploh biva v ZDA, domneva se, da mu to omogoča diplomatska ali katera druga posebna tovrstna dovolilnica.

Je pa v zoom pogovoru s prostovoljci Rugby nogometne lige, ki se je odvijal ob prihajajoči 125. obletnici omenjene lige princ dejal: "Naslednje leto nas čaka velik pokal rugbyja. In tedaj se zagotovo nameravam vrniti. Če ne bi bilo covida, bi se vrnil že prej."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (Updates) (@harry.dukeofsussex)

Omenjeno tekmovanje se bo odvijalo med 23. oktobrom in 27. novembrom 2021.

Skratka, glede na trenutno situacijo s pandemijo ni jasno, kdaj bosta Harry in Meghan znova stopila na britanska tla, čeprav se kraljevi družini letošnje leto obeta kar nekaj pomembnih mejnikov. Med drugim bo kraljica Elizabeta aprila praznovala 95. in njen soprog princ Philip junija stoti rojstni dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II (Fan Page) (@hm.queenelizabeth)

Preberite še: Razburljivo leto kraljeve družine: od odstopa, okužbe z novim virusom do skrivne poroke in spontanega splava

Morda vas zanima tudi: Bizarna pravila na britanskem dvoru: nič česna in monopolyja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)