Meghan Markle je spregovorila o tej pereči temi (in sprožila ugibanja o prikriti nameri)

Meghan Markle je kritizirala odločitev vrhovnega sodišča v ZDA o pravici do splava, njeni nasprotniki pa so prepričani, da si s takšnimi potezami odpira vrata v politiko.

4.7.2022 ob 8:52 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Meghan Markle je spregovorila o tej pereči temi (in sprožila ugibanja o prikriti nameri)

Meghan Markle je v pogovoru za Vogue razkrila, da razmišlja o tem, da bi se pridružila protestnikom, ki izražajo nasprotovanje odločitvi Vrhovnega sodišča v Združenih državah Amerike.

To je zveznim državam prepustilo odločitev o pravici do splava in umetna prekinitev nosečnosti bo po novem hitro prepovedana v več kot dvajsetih zveznih državah ZDA.

S svojimi izjavami je na eni strani požela odobravanje in na drugi nemalo kritik, češ, da so za njenimi besedami skriti večji motivi ambiciozne Marklove.

Meghan je med drugim pozvala vse, naj se v čim večjem številu pridružijo protestom in poudarila, da jo v prizadevanjih podpira tudi soprog princ Harry: "Zadnje dni sva veliko govorila o tem. Tudi on je feminist," je povedala in dodala: "Naš strah je treba spremeniti v delovanje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

V pogovoru se je dotaknila svoje izkušnje s spontanim splavom, ki jo je doletela preden je zanosila z Lilibet: "Vem, kakšen je občutek zaradi splava. O tem sem javno že govorila. Menim, da je pogovore o njem normalizirati, saj takšne stvari vplivajo na naša življenja in na naša telesa.

Treba je poskrbeti, da bi čim več ljudi dojelo, da je v takšnih primerih treba imeti potrebno zaščito," je pripovedovala Meghan in priznala, da je zaradi odločitve vrhovnega sodišča besna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WorldWide Tweets (@worldwidetweets2)

Del javnosti je vojvodinjo podprl, se pa je zaradi komentarjev znašla tudi pod plazom kritik in ponovno so vzniknile govorice, da razmišlja o kandidaturi za predsednico ZDA. Zlasti so bili neprizanesljivi na strani republikancev.

"Nikogar ne zanima mnenje Meghan Markle o tej temi, njena predsedniška kandidatura pa bi bila sijajna za zadnjo epizodo Krone. (The Crown, serija o kraljevi družini)," se je glasil en od komentarjev s te politične opcije, drugi pa:  "Še en poskus Meghan Markle, da bi dramo britanske kraljeve družine vnesla v ameriško politiko."

O skrivni nameri Meghan Markle, da bo kandidirala za predsednico ZDA, se šušlja že vse od slavnega intervjuja z Oprah Winfrey, ki so ga mnogi dojemalio kot njen poskus vstopa v politiko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Archie Mountbatten Windsor (@archie_lili_)

Temu v prid govori tudi izjava njene prijateljice izpred nekaj let, ko je za Vanity Fair odkrila, da se Meghan po poroki s princem Harryjem ni hotela odpovedati ameriškemu državljanstvu in si je tako pustila odprta vrata za vstop v ameriško politiko ter v Belo hišo.

Povzeto po portalu The Mirror

Preberite še: Prepoved splava v ZDA: Se je pol stoletja boja pravic za ženske sesulo v prah?

Morda vas zanima tudi: Pretresena Madonna ob grozljivi novici: »Strah me je za svoje hčerke«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)