Plašč, ki ga je Megan Markle nosila na dan spomina, sprožil val zgražanja

Modna oblikovalka Stella McCartney nespoštljivo o opravi, ki jo je Meghan Markle izbrala za dan spomina.

12.11.2019 ob 9:35 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Plašč, ki ga je Megan Markle nosila na dan spomina, sprožil val zgražanja

Čeprav so se slovesnosti ob dnevu spomina na Otoku zaključile, ta še vedno buri duhove. Kot je znano, so se dogodkov, posvečenih vsem padlim v vojnah, udeležili člani kraljeve družine, med njimi tudi Meghan Markle s soprogom princem Harryjem, ki je v nedeljo na spominski maši nosila plašč priznane modne oblikovalke, Stelle McCartney, piše Yahoo.

Ta je bila ob tem seveda počaščena, kar je pokazala z objavo vojvodinje na Instagramu, kjer je ob fotografiji pripisala: "Tako počaščena sem, da je vojvodinja Suseška za slovesnost izbrala plašč iz naše kolekcije." Domneva se, da je za objavo kreatorka poskrbela sama, saj jo je zaključila s pripisom: "X Stella".

Vendar je njeno navdušenje nad Meghanino izbiro v javnosti sprožilo poplavo zgražanja, saj so jo uporabniki označili kot neprimerno in nespoštljivo.

 

"Dan spomina je namenjen počastitvi tistih, ki so se borili za nas in ne oglaševanju. Nad objavo sem šokirana," je zapisala ena od sledilk kreatorke.

Druga se je z njo strinjala: "Zloraba dneva spomina v namen promoviranja vaših oblačil je nespoštljivo. Ljudje so umirali, vi pa objavljate fotografije tistih, ki so jim izkazali spoštovanje. In to v namen lastne promocije. To je preprosto narobe."

In še en odziv: "To je neprimeren čas za prodajanje vaših oblačil. To je zelo grdo. Tega od vas, Stella, ne bi pričakovala."

V končni fazi je oblikovalka tudi sama spoznala in priznala, da je ravnala narobe, izbrisala objavo ter se na Instagramu poklonila padlim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

A grenak priokus je nedvomno ostal.

Preberite še: Marie Kondo: Slikanica, ki pravi, da pospravljanje zbližuje

Priporočamo tudi: Zakonca Sussex in Cambridge ločeno tudi na počastitvi Dneva spomina

Morda vas zanima tudi: Princ William v skrbeh po odkritem intervjuju brata Harryja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)