Dogodek, ki bo združil princa Williama in Harryja

Že ta konec tedna se obeta srečanje zakoncev Sussex in Cambridge.

6.11.2019 ob 9:50 | Foto: Reuters | Avtor: M. FL.

Dogodek, ki bo združil princa Williama in Harryja

Princ William in princ Harry bosta ta konec tedna znova stala drug ob drugem. 11. novembra namreč po vseh državah Združenega kraljestva obeležujejo dan spomina (rememberance day), v katerem se spomnijo vseh žrtev prve svetovne vojne, njim posvečena slovesnost na Otoku pa se bo odvijala v nedeljo, 10. novembra, piše The Telegraph.

To bo prvo uradno srečanje bratov, odkar so se v javnosti pojavila namigovanja, da sta sprta.

S soprogama se bosta pridružila kraljici in drugim članom kraljeve družine na počastitvi padlih v prvi svetovni vojni, ki bo potekala v dvorani Royal Albert, sledila bo komemoracija ob londonskemu kenotafu pri Whitehallu, simboličnemu nagrobnemu spomeniku, ki je v spomin padlim v tujini postavljen v njihovi domovini, kjer bo princ Charles namesto vojvode Edinburškega, ki se je umaknil iz uradnih dolžnosti, v imenu kraljice položil venec.

Harry, Meghan, William in Kate, ki jim je javnost nadela naziv fantastični štirje, bodo dogodku skupaj prisostvovali prvič po dobrodelni polo tekmi, ki se je julija odvijala v Berkshiru.

V čustvenem intervjuju, ki sta ga Harry in Meghan po zaključku turneje po Afriki dala za ITV, je mlajši brat povedal, da s starejšim sorojencem stopata po različnih poteh ter da imata dobre in slabe dneve in ne preživljata več skupaj toliko časa, kot sta ga nekoč.

"Del našega dela in del naše družine je velik pritisk, pod katerim živimo in zgodijo se neizbežne stvari," je tedaj dejal in dodal: "A ne glede na vse, sva brata. In vedno bova brata. Vedno bom tu zanj in vem, da mi bo tudi on vedno stal ob strani."

Udeležba na slovesnosti ob dnevu spomina bo ena redkih jesenskih uradnih zadolžitev zakoncev Sussex, preden si bosta privoščila daljši družinski odmor, kajti zahvalni dan nameravata preživeti čez lužo v družbi Meghanine mame, Dorie Regland.

Preberite še: Janja Videc in Ula Furlan odkrito o slovenski modni sceni

Morda vas zanima tudi: Ločitev princa Williama in Kate Middleton ne pride v poštev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)