Pevka Raiven o otroštvu in tremi: Pred vsakim nastopom mi je šlo na bruhanje

S svojimi zvestimi oboževalci je delila utrinek iz otroštva in razkrila, s kakšnimi težavami se je soočala kot harfistka.

19.8.2021 ob 5:20 | Foto: Instagram | Avtor: P. Pa.

Pevka Raiven o otroštvu in tremi: Pred vsakim nastopom mi je šlo na bruhanje

Poznamo jo po divjih pričeskah, drznem stilu in odlični glasbi. Slovenski javnosti se je predstavila leta 2016, ko je s skladbo Črno bel navdušila na izboru za pesem Evrovizije. Od takrat je v svet poslala kar nekaj novih skladb in z vsemi je navdušila. Po krajši pavzi, ko se je posvetila dokončanju študija na Akademiji za glasbo, kjer je študirala petje, je pred dnevi napovedala, da se vrača z novimi glasbenimi izdelki.

Svojim oboževalcem je razkrila tudi, da bo na Instagramu, ki ga hkrati ljubi in sovraži, pokazala, kako nastaja njena nova glasba in kakšna je njena glasbena pot. » V fazi ustvarjanja svojega drugega albuma sem začela opažati, v kakšno breme mi je vzdrževanje svojih socialnih omrežji in večkrat sem se vprašala, koliko jezikov bi že tekoče govorila, če bi čas, ki ga zapravim na Instagramu porabila za Duolingo. Odločila sem se, da imam te platforme za nekaj časa dovolj, opustila vse svoje filtre, hashtage in ostale neumnosti,« je zapisala in dodala, da bo zdaj Insta svet uporabila za prikaz ozadja nastajanja glasbe, ki pa ni samo studio in oderske deske.

Od harfistke do pevke

Za začetek je razkrila, kako je sploh prišlo do tega, da se je odločila, da bo študirala petje. »Ko sem bila 7-letna Sara in Raiven še ni obstajala. Prva harfica, prvi nastopi in na žalost tudi prva tekmovanja, ki so v meni vzbudila tako hudo tremo, da sem po dvanajstih letih učenja harfe šla študirat solo petje. Do zadnjih dni srednje šole sem mislila, da bom študirala oboje, potem pa sem se zadnji trenutek odločila, da si tega ne želim. Pred vsakim nastopom mi je šlo na bruhanje in ob misli na ure vadenja vsak dan, mi je postalo slabo. To je bila gotovo prava odločitev, zaradi katere imam harfo še danes rada, čeprav je ne vadim tako redno in vestno kot včasih. Si pa vsako poletje obljubljam, da bom zamenjala strune in spet začela vadit klasiko. Če bi harfo tako rada vadila kot rada vadim petje bi bila zgodba verjetno drugačna,« je v iskrenem zapisu razkrila Raiven.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@raivenofficial)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)